Jelszóigénylés

Szép eredményekkel kezdődött meg a gyermek bajnokság

Megosztás:
Megjelent: 2017. október 9., hétfő
A Szegedi RSE 1 Budapesten, a Szegedi RSE 2 Egerben vendégszerepelt.

Október 7-én szombaton rendezték meg az Országos Gyermek Bajnokság első fordulóját. A Szegedi RSE két csapattal nevezett a bajnokságba, így két fronton is szerepeltek csapataink az első játéknapon. Hulmann Zsolt tanítványai a budapesti Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskolában, Dávid Tibor játésokai pedig az egri EKE Gyakorló Általános Iskolában vendégszerepeltek.

 

A budapesti forduló nyitásaként a Jászberényi RK ellen kezdte meg a szereplést a Szegedi RSE 1. Az első két szettet nagy lendülettel kezdték a mieink, ötletes játékot bemutatva szerezték a pontokat. A harmadik szettben a biztos siker tudatában kissé leültek a szegedi lányok, s ezt sikerrel használta ki a bátran játszó jászberényi együttes.

Jászberényi RK - Szegedi RSE 1:2 (15:25; 18:25; 25:20)

A torna második mérkőzését a Lőrinc 2000 csapatával játszotta a Szegedi RSE gyermek csapata. A mérkőzés kezdetén saját maguknak tették nehézzé a mérkőzést Szatmáriék, de így is sikerült megnyerniük az első szettet. A második játékrészben kidomborodott a két csapat közötti különbség, fegyelmezett játékkal magabiztosan nyert csapatunk. A harmadik szettben mindenki játéklehetőséget kapott, mellyel éltek is a lányok, és bár szoros küzdelemben, de sikerült behúzni a harmadik játszmát is.

Lőrinc 2000 - Szegedi RSE 0:3 (18:25; 11:25; 23:25)

A harmadik mérkőzésünkön nagyobb pihenő nélkül kellett megküzdenünk a Vasas Óbuda 2 csapatával. Az első szettben nyitásfogadási hibáinkat kihasználva megléptek a budapestiek, ezt a hátrányt a végjátékban sem tudtak már ledolgozni a Kiss Annáék. A második játszmában magára talált a Szegedi RSE, jó nyitásainknak köszönhetően sikerült zavarba hozni az ellenfelet, ennek köszönhetően végig vezetve arattunk győzelmet. A mindent eldöntő harmadik szettben azonban előjött a fáradtság a szegedieken, így összességében jobb játékot mutatva a Vasas Óbuda 2 csapata szerezte meg a győzelmet.

Szegedi RSE - Vasas Óbuda 2 1:2 (22:25; 25:20, 19:25)

Szegedi RSE 1: Hulmann Zsolt (edző), Bálint Viktória, Szatári Júlia, Kiss Anna, Nyers Noémi, Deák Blanka, Szalay Kata, Németh Hanna, Barna Sára, Rácz Lilla, Kiss Boglárka, Nagy Léna, Béres Blanka, Mészáros Dorka.

 

Hulmann Zsolt - edző:

"A torna előtt nem tudtam, hogy állunk a többi csapathoz képest. A Jászberény RK és a Vasas Óbuda 2 csapatai ellen nagyon kellemes meglepetés volt a lányok játéka, viszont a Lőrinc 2000 elleni derbi második szettjéig bosszantó hibákat vétettünk, melyeken nagyon bosszankodtam. Ezután újra sikerült stabilizálni játékunkat, és összeszedték magukat a lányok. Egy biztos, az úton elindultunk, de még sok munka vár ránk.


Szegedi RSE 2 (Balról-jobbra): Mányai Maja, Paksi Kitti, Magyar Leila, Baksa Panna, Békési Dóra, Kiss Zsófia, Strobl Paula, Pető Réka, Dinnyés Ágnes, Dávid Tibor (edző), Lővinger Zsófia, Kiss Nóra, Puskás Lara, Vincze Dorka, Sojnóczky Sára

A Szegedi RSE 2 a KESI csapata ellen kezdte meg a bajnoki küzdelmeket. Az esélyesebb hírös városiakat sikerült meglepni a mérkőzés elején, bátor, határozott játék eredményeként 8:3-as állásnál időt kért az ellenfelünk. Ezután rendezte sorait a Kecskemét, és bár becsülettel küzdöttek a mieink, meggyőző játékot mutatva fölényes győzelmet aratott a KESI.

KESI - Szegedi RSE 2 3:0 (25:14; 25:5; 25:7)

A második mérkőzésünket a házigazda EVSI cspata ellen játszottuk. A hullámzó játékot hozó összecsapást jobban kezdte a hazai csapat, 11:9-es állásnál azonban megfordult a játék képe. A szett közepére átvette a vezetést a Szegedi RSE, és innen már alig engedett pontot az egrieknek. A második játékrészben is folytatódott a szegedi fölény, 0:8-as kezdés után 3:16, majd 7:20-as állást is mutatott az eredményjelző, így ismét meggyőző szettgyőzelmet arattak Baksa Pannáék. A harmadik játszmára teljesen megfordult a játék képe, feljavultak az egriek, összeállt a játékuk, a szegedi játékosok hibáinak is köszönhetően ebben a szettben az EVSI akarata érvényesült, így simán nyerték a játszmát, de ez már csak a szépítésre volt elegendő.

EVSI - Szegedi RSE 2 1:2 (15:25; 13:25; 25:10)

A harmadik mérkőzésen a Sülysáp csapatát sikerült három szettben legyőzniük Baksa Pannáéknak. Az első és második szettben játékosaink alig engedtek teret ellenfelüknek, magabiztosan nyerték mindkét játékrészt. A harmadik játszmát is végig vezetve, a fáradtságot is leküzdve játszották végig a mieink, így megszerezték második győzelmüket is a bajnokságban.

Szegedi RSE 2 - Sülysáp 3:0 (25:5; 25:12; 25:20)

 

Dávid Tibor - edző:

"Elégedett vagyok a lányok játékával, mert a három mérkőzés alatt hét 2005-ös születésű játékos kapott játéklehetőséget, akik az adott mérkőzéseken végig pályán voltak. Nehéz dolgunk volt, mert a csapatot három csoportból válogattuk össze, akikkel egy hetet tudtunk együtt dolgozni. Örülök a két győzelemnek és bízom benne, hogy a 2. fordulón még jobb játékkal megismételhetjük ezt az eredményt. Gratulálok a lányoknak!"

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com