Jelszóigénylés

Szigorú szabályok mellett újra edzésbe álltunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. május 21., csütörtök
Csapatjátékra még nincs lehetőség, de a lényeg, hogy a röplabda visszatért a Lila iskolába.

Hosszú idő után újra a röplabdázóktól volt hangos a Lila iskola tornaterme, ugyanis egyesületünk a szabályok betartása mellett újrakezdte az edzéseket. A mindezt engedélyező kormányrendelet után nem azonnal kezdtük el újra a tréningeket, szerettünk volna egyeztetni a gyerekekkel és a szülőkkel is, valamint a szakmai szervezetekkel a szabályokról. Az SZRSE vezetése végül úgy döntött: az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlásait tartjuk mérvadónak.

– A visszajelzéseket összegezve arra jutottunk, hogy az U11-es és U13-as leány csapatunk mellett más együttesek összevonva, kisebb létszámokban újrakezdhetik a tréningeket. Nem mindenki tudja vagy meri vállalni az edzések látogatását, amit abszolút megértünk. A szülőkkel közösen alakítottunk ki olyan beosztást, amely révén heti két edzést tartva egyszerre két csoport lehet a Lila iskola tornatermében – árulta el Dávid Tibor, egyesületünk ügyvezető-elnökhelyettese.


Szigorú szabályokat alkottunk:

– Amennyire csak megoldható, tartani kell egymástól a másfél méteres távolságot, éppen ezért nincs páros vagy csapatjáték, ahogy edzőmeccs sem, vagyis csak egyéni képzésre van lehetőség
– Minden eszközt rendszeresen fertőtleníteni kell
– A helyszínen folyamatosan lehetőséget biztosítunk a kézfertőtlenítésre
– Mindenki saját eszközzel végzi az edzéseket
– A szülők minden edzésen nyilatkozatot írnak alá gyermekeik egészségügyi állapotáról
– A szülők nem kísérhetik az épületbe a gyermekeket, csak fontos egyeztetés esetén kapnak engedélyt a belépésre
– Tilos az öltöző használata, így arra kérjük az edzésre érkezőket, hogy a Lila iskolában már csak cipőt kelljen cserélniük
– A tornacsarnok bejáratánál egy speciális szőnyeg révén lehet fertőtleníteni az átvett cipőket
– Mindenki csak a saját kulacsából vagy üvegéből ihat frissítőt
– Szerencsére több olyan szabály is van, amelyekhez az edzések korábbi gyakorlata mellett könnyen alkalmazkodnak a gyerekek, ezt az első tréning alkalmával is éreztük, nem volt gond. Természetes, hogy a labda elpattanhat, így olykor másfél méteren belülre kerülnek a gyerekek, de ezt a feladatok széles skálájával és ügyes beosztásával próbáljuk elkerülni, felkészültünk az új helyzetre. A gyerekek láthatóan elfogadták az új helyzetet, és rendkívül boldogok voltak, hogy újra láthatják egymást és újra a Lila iskolában röplabdázhatnak, még ha nem is teljesen úgy, mint korábban. Június közepéig lehet így edzéseket tartani, utána az lesz a legfontosabb, hogy augusztusra rendeződjenek a viszonyok, nagyon örülnénk, ha akkor már minden úgy lenne, mint a járvány előtt – jegyezte meg Dávid Tibor.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. július 26., hétfő
Hír
Hír
2021. július 22., csütörtök
Képgaléria
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com