Jelszóigénylés

Szoros barátság köti össze két testvérpárunkat

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 13., szombat
Az Eszik- és Mészáros-testvérek elválaszthatatlanok egymástól.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a negyedik részben az Eszik- és Mészáros-testvéreket, hiszen ők négyen mindig együtt vannak, remek barátok lettek.
További közös pont a két testvérpárban, hogy mindkét családnál egy-egy mini és szupermini játékos cseperedik. Elsőként az Eszik-lányokat mutatjuk be, akiknek az édesanyja röplabdázott, így a családi hagyomány tovább él a mini korosztályú Sára és a szuperminis Janka révén.

– A röplabda előtt mindketten tornára jártunk, ami jó volt, de nem illett hozzánk – kezdte a beszélgetést Eszik Sára. – Hétévesen eljöttem egy edzésre, és rögtön nagyon megtetszett a sportág. Nagy kertünk van, ahol felállítottunk egy hálót, így otthon is tudunk játszani, a járvány idején ez nagyon jól jött. A karantén egyébként szorosabbá tette a kapcsolatunkat, egyre több közös témánk van, így egyre jobb a kapcsolatunk is. Amikor Janka feljátszott a mini korosztályba, örültem, hogy együtt játszhatunk néha, jó lenne minél többször kipróbálni. Sokáig tervezek röplabdázni, talán felnőttként csak hobbi lesz, de amíg lehet, játszom – mondta lelkesen a feladó poszton szereplő Sára.

Eszik Janka vette át a szót, aki szintén addig játszana, amíg csak lehet, a helyszínen szurkolva nagyon szokta élvezni az NB I-es mérkőzéseinket is.

– Izgulós vagyok, így nem tudom, hogy bírnék-e olyan nyomás alatt játszani, amit egy élvonalbeli meccs jelent, de azért biztos szuper érzés lehet ilyen derbin szerepelni, főleg ha valaki a testvérével is játszhat – jegyezte meg Janka. – Nekünk is voltak még tavaly pontszámításos mérkőzéseink, azokat jobban is élveztem, mint a mostani rendszerben, sajnáltam, hogy ezúttal ez kimaradt. Ettől persze még ugyanúgy élvezem a röplabdát, mint a testvérem, de a személyiségünk más, Sára bevállalósabb, én csendesebb típus vagyok – nyilatkozta Janka.

A két testvérpár elválaszthatatlan egymástól. Sülve-főve együtt vannak, és mint a Mészáros-testvérek édesanyjától – aki egyébként munkahelyi csapatban is röplabdázik – megtudtuk: az Eszik- és Mészáros-testvérek még a középiskolai felvételit is egymáshoz igazítják, hogy osztálytársak lehessenek.

– Mi Sárával lettünk nagyon jóban, aztán a hugaink is egymásra találtak, örülünk, hogy ilyen szoros kötelék fűz össze minket – említette büszkén Mészáros Petra, aki szintén kipróbált a röplabda előtt egy másik sportágat. – Az SZRSE előtt lovagoltam, de csapatsportra vágytam. Apa ajánlotta a röplabdát, és rögtön megtetszett, ahogy a társaság is. A testvéremet én csábítottam ide, miután sokszor látott minket játszani, és a szüleink is támogatták az ötletet. Költözésünk után lett egy nagy kertünk, így a járvány idején is sokat játszottunk otthon egymással, és a nyári szünet alatt is így lesz. A szüleink is szoktak csatlakozni, vegyes csapatokban ellenfelek szoktunk lenni. Nagyon különböző személyiségek vagyunk, de jó a

kapcsolatunk Nórival, segítünk egymásnak, én például szoktam őt nyitásra tanítgatni – árulta el a mini korosztályos csapatban szereplő Petra.

– Sokat beszélünk a röplabdáról, szoktuk nézni tévében is, a budapesti Európa-bajnokságon a helyszínen is szurkoltunk a magyaroknak. Ameddig tudok, én is szeretnék röplabdázni, majd látjuk, hogy milyen szinten. Nagy dolog volt számomra, amikor a testvéremmel együtt voltam a pályán, hiszen feljátszottam a minisekhez. Izgultam, de nagyon élveztem a helyzetet – mesélte a szuperminis Mészáros Nóra.


Mindketten kitűnő tanulók, ezt büszkén újságolták a szülők, a röplabda terén pedig annyira lelkesek, hogy az NB I-es mérkőzéseinken labdaszedőként is segítenek.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com