Jelszóigénylés

Szupermini Kupa 2019 - szegedi eredmények

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 24., péntek
Mind a négy csapatunk elégedetten zárta a szezont.

3 leány és 1 fiú csapatunk indult a 2019-es Országos Szupermini Kupán, Szegeden.

A szupermini versenyeken a legfontosabb cél a játék és a tapasztalatszerzés. Ezen az OMK versenyen a 2008, 2009, 2010-es születésű játékosok mindhárom induló csapatunkban vegyesen voltak elhelyezve. A kiemelt versenyt lendületesen kezdte a Szegedi RSE, de a rutintalanságuk nem segítette a folytatást. A VASAS Piros, BRSE-1 és a Gödöllő G elleni mérkőzéseket fáradtan, dekoncentráltan küzdötték végig a lányok, ennek eredményeképp mindhárom esetben az ellenfél győzedelmeskedett. Amikor megérezték a játék örömét, egyre felszabadultabbak lettek a lányok. A Nyíregyháza-1 ellen küzdelmes szettekkel sikerült megszereznie a győzelmet a lányoknak. A csapat hosszú labdamenetekkel, leleményes támadásokkal, okos szervákkal kápráztatták el szurkolóikat. A torna végére nagyon elfáradtak a Tisza-parti lányok, de ettől függetlenül boldogság tükröződött az arcukon. A csapat végül nagy küzdelmek mellett a kiemelt kategória 12. helyét szerezte meg.Szegedi RSE - VASAS Piros 0:2
Szegedi RSE - BRSE-1 0:2 
Szegedi RSE - Gödöllő G 
0:2 
Szegedi RSE - BRSE-3
 1:1
Szegedi RSE - KESI C 1:1
Szegedi RSE - SZOSI-1 0:2
Szegedi RSE - BRSE-1 0:2
Szegedi RSE - VASAS Piros 0:2
Szegedi RSE - Nyíregyháza-1 2:1
Szegedi RSE - BRSE-3 0:2 12. hely


Leány kiemelt Szeged csapata: 
Fritz Eszter, Mészáros Nóra, Kőmíves Eszter, Pádár Réka, Kondacs Réka, Gigacz Réka, Kozma Mira
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

Szombat reggel 9:15-kor nagy izgalmak közepette gyülekezett az Szegedi RSE Fehér csapata a Csonka János Gimnázium tornatermében. A sorsolás során 4 fős csoportba kerültek, 3 erős ellenféllel kellett megmérkőzniük.
Az első meccsen a BRSE-7 ellen mutathatták meg a lányok, hogy mit tudnak. A csapat reggel még nem állt össze, az első meccs hatása nagyon érződött. Sajnos a játékszabályok nem pontosan egyeztek meg az eddigi szuperminis versenyek szabályzatával, amely megnehezítette a lányok dolgát.
A második meccset az MTK B gardájával játszották, ahol már szépen ment az edzéseken gyakorolt játék, bár a győzelem elmaradt. Ezután egy nagyobb pihenő következett.
Csapatunk egy zavaros délutánt követően játszotta le az utolsó csoportmérkőzését a Delta-1 csapatával. A hosszú nap kivette a lányok energiáját, így a Delta csapata 2 szettel felülkerekedett rajtuk. Ezzel a nehéz nap végén a csoport 4. helyét szerezték meg a mieink. 
Mindeközben az SZRSE Fekete csapata az Etelka sori Sportcsarnokban kezdte meg a kupát. Először a KESI A csapatával kerültek össze, ahol szoros csatában, de kikaptak a mieink.
Ezt követően a VSD lányaival mérték össze a tudásukat, ahol szegediek bátor játéka sajnos nem ért győzelmet. Az utolsó csoportmérkőzést a SZOSI gárdája ellen játszottuk, és az újabb vereség miatt a másik csapatunkhoz hasonlóan a 4. helyen zárt a Szegedi RSE Fekete.
A vasárnap reggel a Topolya sori Sportcsarnokban a fiúk és mind a két alap kategóriás leány csapatunk játszotta a Kupa utolsó mérkőzéseit. Az előző napi eredmények alapján az Szegedi RSE Fekete és Fehér csapata is a 25-28. helyért játszott. Mindkét leány csapatunk megmérkőzött a Justitia SE Leány csapatával, ahol a jó nyitásoknak köszönhetően nem volt kérdés a győzelem. A napot egy már jól gyakorolt mérkőzés zárta, a két leány csapat egymás ellen is megvívta a csatát. Nagy küzdelem után az SZRSE Fehér csapata szerezte meg a 25., míg a Fekete csapata a 26. helyen fejezte be a tornát.Leány I. alap kategória, Etelka sori Sportcsarnok
Szegedi RSE Fekete - KESI A 0:2
Szegedi RSE Fekete - VSD 0:2
SZOSI-3 - Szegedi RSE Fekete 2:0
Justitia SC Leány - Szegedi RSE Fekete 0:2
Szegedi RSE Fehér - Szegedi RSE Fekete 2:0 26. hely


Leány I. alap Szeged Fekete csapata: Varga Kincső, Meszlényi Sára, Eszik Janka, Juhász Kincső, Juhász Hanga, Meszlényi Alíz, Czellár Villő
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

Leány I. alap kategória, Csonka/Topolya
BRSE-7 - Szegedi RSE Fehér 2:0
Szegedi RSE Fehér - MTK B 0:2
Szegedi RSE Fehér - Delta-1 0:2
Szegedi RSE Fehér - Justitia SC Leány 2:0 25. hely


Leány I. alap Szeged Fehér csapata: 
Petrovics Dóra, Komáromi Zsófi, Szabó Panna, Wodala Ágnes, Zsurka-Abonyi Sarolta, Papp Nikolett, Laczkó Linett
Vezetőedző: Filep Anna

A fiúk első meccse a Pénzügyőr SE A csapata ellen volt, ahol a szett első fele nehezen kezdődött a szegediek számára és mire észbe kaptak volna, az ellenfél elhozta az első etapot. A második szettre meccsbe hozták magukat a fiúk, 6 pontos előnyre sikerült szert tenniük. Ettől kicsit leült Makhult Leventéék játéka. Noha a szettet megnyerték és az egyenlítés meglett, a szerzett pontok a mieink ellen szóltak, így a meccset a Pénzügyőr nyerte.
Pihenő nélkül egyből a Tomajmonostora csapata ellen játszották a fiúk, és könnyed játékkal zsebelték be mindkét nyert szettet.
Hosszú pihenő után a DSE Röplabda Akadémia csapata következett. Az időközben lezajlott változások nem okoztak a mieink játékában fennakadást. Minden pontnak súlya volt, hatalmas küzdelem alakult ki a pályán és egy gigászi csatában (31-29)-re végül diadalmaskodtak Simon Benedekék.
A csoport utolsó meccsén a Vegyész RCK fiatljaival meccseltek. A vártnál könnyebbre sikeredett a mérkőzés és győzelemmel zárták a napot.
Másnap csoport másodikként az A csoport győztes KESI A volt az ellenfél. Jól kezdték a szettet, 2-3 pontos előny volt a szegediek neve mellett, ami gyorsan fordult az ellenfél oldalára. A remek megoldásokkal és ügyes szervákkal sikerült ledolgozniuk ezt a nagy hátrányt. Parázs meccsen végül a "mumus csapatnak" sikerült megszereznie a döntőt érő pontot.
Szusszanásnyi idő volt a bronzmeccsig, ahol a csoportukból már ismert Pénzügyőrrel találkoztak a fiúk. Pontról pontra haladtak a csapatok, ami remek hangulatot vonzott magával, az előny pedig végig Baráth Milánéknál volt. Az utolsó szett második felében Verebes Mátéék kapkodó játékot mutattak, amit az ellenfél kihasznált és behúzták a szettet. Nagy szívvel küzdve próbálták még a javukra fordítani az eredményt, de végül a fővárosiak kerültek fel a dobogóra.Pénzügyőr A - Szegedi RSE 1:1
Szegedi RSE - Tomajmonostora 2:0
Szegedi RSE - DSE Röplabda Akadémia 2:0
Vegyész RCK - Szegedi RSE 0:2
KESI A - Szegedi RSE 2:0
Szegedi RSE - Pénzügyőr A 0:2


Fiú Szeged csapata: Baráth Milán, Dudás Marcell, Fábián Lázár, Draskóczy Ede, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com