Jelszóigénylés

Szupermini Kupa 2019 - szegedi eredmények

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 24., péntek
Mind a négy csapatunk elégedetten zárta a szezont.

3 leány és 1 fiú csapatunk indult a 2019-es Országos Szupermini Kupán, Szegeden.

A szupermini versenyeken a legfontosabb cél a játék és a tapasztalatszerzés. Ezen az OMK versenyen a 2008, 2009, 2010-es születésű játékosok mindhárom induló csapatunkban vegyesen voltak elhelyezve. A kiemelt versenyt lendületesen kezdte a Szegedi RSE, de a rutintalanságuk nem segítette a folytatást. A VASAS Piros, BRSE-1 és a Gödöllő G elleni mérkőzéseket fáradtan, dekoncentráltan küzdötték végig a lányok, ennek eredményeképp mindhárom esetben az ellenfél győzedelmeskedett. Amikor megérezték a játék örömét, egyre felszabadultabbak lettek a lányok. A Nyíregyháza-1 ellen küzdelmes szettekkel sikerült megszereznie a győzelmet a lányoknak. A csapat hosszú labdamenetekkel, leleményes támadásokkal, okos szervákkal kápráztatták el szurkolóikat. A torna végére nagyon elfáradtak a Tisza-parti lányok, de ettől függetlenül boldogság tükröződött az arcukon. A csapat végül nagy küzdelmek mellett a kiemelt kategória 12. helyét szerezte meg.



Szegedi RSE - VASAS Piros 0:2
Szegedi RSE - BRSE-1 0:2 
Szegedi RSE - Gödöllő G 
0:2 
Szegedi RSE - BRSE-3
 1:1
Szegedi RSE - KESI C 1:1
Szegedi RSE - SZOSI-1 0:2
Szegedi RSE - BRSE-1 0:2
Szegedi RSE - VASAS Piros 0:2
Szegedi RSE - Nyíregyháza-1 2:1
Szegedi RSE - BRSE-3 0:2 12. hely


Leány kiemelt Szeged csapata: 
Fritz Eszter, Mészáros Nóra, Kőmíves Eszter, Pádár Réka, Kondacs Réka, Gigacz Réka, Kozma Mira
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

Szombat reggel 9:15-kor nagy izgalmak közepette gyülekezett az Szegedi RSE Fehér csapata a Csonka János Gimnázium tornatermében. A sorsolás során 4 fős csoportba kerültek, 3 erős ellenféllel kellett megmérkőzniük.
Az első meccsen a BRSE-7 ellen mutathatták meg a lányok, hogy mit tudnak. A csapat reggel még nem állt össze, az első meccs hatása nagyon érződött. Sajnos a játékszabályok nem pontosan egyeztek meg az eddigi szuperminis versenyek szabályzatával, amely megnehezítette a lányok dolgát.
A második meccset az MTK B gardájával játszották, ahol már szépen ment az edzéseken gyakorolt játék, bár a győzelem elmaradt. Ezután egy nagyobb pihenő következett.
Csapatunk egy zavaros délutánt követően játszotta le az utolsó csoportmérkőzését a Delta-1 csapatával. A hosszú nap kivette a lányok energiáját, így a Delta csapata 2 szettel felülkerekedett rajtuk. Ezzel a nehéz nap végén a csoport 4. helyét szerezték meg a mieink. 
Mindeközben az SZRSE Fekete csapata az Etelka sori Sportcsarnokban kezdte meg a kupát. Először a KESI A csapatával kerültek össze, ahol szoros csatában, de kikaptak a mieink.
Ezt követően a VSD lányaival mérték össze a tudásukat, ahol szegediek bátor játéka sajnos nem ért győzelmet. Az utolsó csoportmérkőzést a SZOSI gárdája ellen játszottuk, és az újabb vereség miatt a másik csapatunkhoz hasonlóan a 4. helyen zárt a Szegedi RSE Fekete.
A vasárnap reggel a Topolya sori Sportcsarnokban a fiúk és mind a két alap kategóriás leány csapatunk játszotta a Kupa utolsó mérkőzéseit. Az előző napi eredmények alapján az Szegedi RSE Fekete és Fehér csapata is a 25-28. helyért játszott. Mindkét leány csapatunk megmérkőzött a Justitia SE Leány csapatával, ahol a jó nyitásoknak köszönhetően nem volt kérdés a győzelem. A napot egy már jól gyakorolt mérkőzés zárta, a két leány csapat egymás ellen is megvívta a csatát. Nagy küzdelem után az SZRSE Fehér csapata szerezte meg a 25., míg a Fekete csapata a 26. helyen fejezte be a tornát.



Leány I. alap kategória, Etelka sori Sportcsarnok
Szegedi RSE Fekete - KESI A 0:2
Szegedi RSE Fekete - VSD 0:2
SZOSI-3 - Szegedi RSE Fekete 2:0
Justitia SC Leány - Szegedi RSE Fekete 0:2
Szegedi RSE Fehér - Szegedi RSE Fekete 2:0 26. hely


Leány I. alap Szeged Fekete csapata: Varga Kincső, Meszlényi Sára, Eszik Janka, Juhász Kincső, Juhász Hanga, Meszlényi Alíz, Czellár Villő
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária

Leány I. alap kategória, Csonka/Topolya
BRSE-7 - Szegedi RSE Fehér 2:0
Szegedi RSE Fehér - MTK B 0:2
Szegedi RSE Fehér - Delta-1 0:2
Szegedi RSE Fehér - Justitia SC Leány 2:0 25. hely


Leány I. alap Szeged Fehér csapata: 
Petrovics Dóra, Komáromi Zsófi, Szabó Panna, Wodala Ágnes, Zsurka-Abonyi Sarolta, Papp Nikolett, Laczkó Linett
Vezetőedző: Filep Anna

A fiúk első meccse a Pénzügyőr SE A csapata ellen volt, ahol a szett első fele nehezen kezdődött a szegediek számára és mire észbe kaptak volna, az ellenfél elhozta az első etapot. A második szettre meccsbe hozták magukat a fiúk, 6 pontos előnyre sikerült szert tenniük. Ettől kicsit leült Makhult Leventéék játéka. Noha a szettet megnyerték és az egyenlítés meglett, a szerzett pontok a mieink ellen szóltak, így a meccset a Pénzügyőr nyerte.
Pihenő nélkül egyből a Tomajmonostora csapata ellen játszották a fiúk, és könnyed játékkal zsebelték be mindkét nyert szettet.
Hosszú pihenő után a DSE Röplabda Akadémia csapata következett. Az időközben lezajlott változások nem okoztak a mieink játékában fennakadást. Minden pontnak súlya volt, hatalmas küzdelem alakult ki a pályán és egy gigászi csatában (31-29)-re végül diadalmaskodtak Simon Benedekék.
A csoport utolsó meccsén a Vegyész RCK fiatljaival meccseltek. A vártnál könnyebbre sikeredett a mérkőzés és győzelemmel zárták a napot.
Másnap csoport másodikként az A csoport győztes KESI A volt az ellenfél. Jól kezdték a szettet, 2-3 pontos előny volt a szegediek neve mellett, ami gyorsan fordult az ellenfél oldalára. A remek megoldásokkal és ügyes szervákkal sikerült ledolgozniuk ezt a nagy hátrányt. Parázs meccsen végül a "mumus csapatnak" sikerült megszereznie a döntőt érő pontot.
Szusszanásnyi idő volt a bronzmeccsig, ahol a csoportukból már ismert Pénzügyőrrel találkoztak a fiúk. Pontról pontra haladtak a csapatok, ami remek hangulatot vonzott magával, az előny pedig végig Baráth Milánéknál volt. Az utolsó szett második felében Verebes Mátéék kapkodó játékot mutattak, amit az ellenfél kihasznált és behúzták a szettet. Nagy szívvel küzdve próbálták még a javukra fordítani az eredményt, de végül a fővárosiak kerültek fel a dobogóra.



Pénzügyőr A - Szegedi RSE 1:1
Szegedi RSE - Tomajmonostora 2:0
Szegedi RSE - DSE Röplabda Akadémia 2:0
Vegyész RCK - Szegedi RSE 0:2
KESI A - Szegedi RSE 2:0
Szegedi RSE - Pénzügyőr A 0:2


Fiú Szeged csapata: Baráth Milán, Dudás Marcell, Fábián Lázár, Draskóczy Ede, Verebes Máté, Makhult Levente, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com