Jelszóigénylés

Továbbjutás a férfi Magyar Kupában, győzelem a női NBII-ben!

Megosztás:
Megjelent: 2017. október 16., hétfő
Magabiztos siker a férfiaknál, a női csapatunk négy játszmás mérkőzésen diadalmaskodott.

Október 14-15-i hétvégén mindkét felnőtt csapatunk megmérettette magát, a nők Budapesten a Közgáz SC otthonában vendégszerepeltek, a férfiak hazai pályán Magyar Kupa mérkőzést játszottak.

Október 14-én szombaton rendezték meg női csapatunk számára az NBII-es bajnokság 4. fordulóját. A múlt hétvégi kecskeméti vereséget követően egy küzdelmes mérkőzésre számítottak Strezeneczki Gyula tanítványai.

Az első szettet nem kezdték jól a mieink, a kicsit dekoncentrált játék eredményeként 6:0-lal kezdtek a hazaiak, és meggyőző előnyüket a szett végéig meg is tartották. A második szettre aztán összeállt a szegediek játéka, bátor megoldásokat választva, végig vezetve sikerült kiegyenlíteni.

A harmadik és negyedik szett nagy izgalmakat és drámai végjátékot hozott. 1:1-es szettállást követően ismét a hazai csapat kezdett jobban, a szegediek játékába egy-két hiba csúszott, így 24:18-as előnnyel várta a szett végét a Közgáz SC. Ekkor azonban Fürdök Lilla pontos nyitásainak is köszönhetően egyre feljebb zárkózott a Szegedi RSE, majd vérszemet kapva, végül zsinórban 8 pontot szerezve meg sem álltak az újabb szettgyőzelemig. Hasonlóan izgalmasan alakult a negyedik játszma vége is, ekkor 21:18-as, majd 23:22-es hazai előnyről sikerült a végjátékban fordítaniuk Kádáréknak, és ezzel megszerezte idei második győzelmét is a Szeged. A mérkőzésen aratott siker a lányok nagy koncentrációjának és hitének volt köszönhető, hiszen kétszer is vesztett helyzetből tudtak fordítani.

Közgáz SC - Szegedi RSE 1:3 (25:16; 22:25; 24:26; 23:25)

Szegedi RSE: Vass, Fürdök L, Fürdök N., Bokor, Molnár, Kádár. Csere: Borsi (libero), Sipka (libero), Kaszás, Mátyus, Cseh. Edző: Strezeneczki Gyula

 

Strezeneczki Gyula - edző:

"A második játszmára érkeztünk meg fejben a mérkőzésre. A második, harmadik és negyedik jatszmában 20 pont felett a lányok koncentráltan játszottak, viszont felmerül bennem a kérdés, hogy miért kell ekkora előnyt adni az ellenfelünknek a szettek első felében. Összességében azonban gratulálok a lányoknak, csapatként játszottak, és csodálatos játékkal fordították meg többször is vesztett helyzetből a mérkőzést."

Október 15-én vasárnap férfi felnőtt csapatunk lejátszotta első tétmérkőzését a 2017/2018-as bajnoki évadban. A fiúk csak a Magyar Kupában szerepelnek ebben a szezonban, az ellenfelük az NBII-ben szereplő nyíregyházi GLP SE volt a József Attila Általános Iskolában.

Jó hangulatban kezdődött a mérkőzés, bár a szett elején sok hiba csúszott a játékba mindkét térfélen. A nyíregyháziak játszottak pontosabban, ennek eredményeként 8:13-at is mutatott az eredményjelző. Ekkor egy időkérést követően rendezte sorait a Szegedi RSE, és a végjátékra felzárkóztak ellenfelükre Fülöpék, és kiélezett labdameneteket követően megszerezték a vezetést.

A második és harmadik szettet is nagyon határozott játékkal kezdték a mieink, mindkét szettben már a játszma közepére egy magabiztos előnyt tudtunk kiépíteni. A második játékrészben még 18:16-ra felzárkóztak a vendégek, de ekkor újra rákapcsoltak Farkas Barátiék, és megnyerték ezt a játszmát is. A harmadik szettben is folytatta felszabadult játékát a Szegedi RSE, remek hangulat uralkodott a csarnokban, 17:11-es állásról vastapssal szurkolta ki a győzelmet a fiúknak a közel 150 hazai néző.

Szegedi RSE - GLP SE 3:0 (25:23; 25:19; 25:17)

Szegedi RSE: Fülöp, Farkas Baráti, Bitó, Cserpák, Piti, Honti. Csere: Filius (libero), Váradi (libero), Tátrai, Bodnár, Berentés. Játékos-edző: Bondor Tamás

 

Bondor Tamás - játékos-edző

"A mérkőzés kezdetén látszott, hogy az első tétmeccsünket kezdtük meg. A szett közepére azonban megnyugodtunk, és innentől egy nagyon határozott és lelkes játékot sikerült ismét bemutatnunk. Kicsit nehezebb mérkőzésre számítottam, nagyon jól játszottak és küzdöttek a srácok, mindenki odatette magát, ennek köszönhető a győzelem. Várjuk szeretettel a Pénzügyőrt, nekünk továbbra sincs vesztenivalónk, készülünk ellenük. Köszönjük a remek szurkolást!"

 

Továbbjutásuknak köszönhetően immár a legjobb 16 csapat között szerepel a Szegedi RSE, a nyolcaddöntős ellenfelünk a Pénzügyőr SE lesz. A budapesti csapat négy éve a szegedi fiúk előtt nyerte meg az NBII-t, azóta pedig remek eredményekkel szerepelnek az NBI-ben, többek között a 2016/2017-es Bajnokságban és Magyar Kupában is ezüstérmet szerezett Weczera Csaba csapata. A mérkőzés időpontjáról hamarosan beszámolunk.

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com