Jelszóigénylés

Új csapatot indítunk a gyerek bajnokságban

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 18., péntek
A korosztály harmadik SZRSE-együttese már nagyon várja a visszatérést.

A Szegedi Röplabda Sportegyesületnél az elmúlt közel két hónapban javában zajlott a felkészülés az új szezonra. Lelkesen végzett, kemény edzésekkel vártuk az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, ezúttal a leány gyerek fehér csapat következik.Új együttesről van szó, hiszen eddig csak "narancs” és “fekete” nevű csoportot indítottunk ebben a korosztályban. A változás oka számunkra örömhír: olyan sokan voltak a miniseknél, hogy egy harmadik gyerek csapatot is indítanunk kellett. A “fehérek” edzője Tóth Gerda lett, aki három hete foglalkozik a lányokkal.

– Főleg a kezdő csoportból és a mini B-ből kerültek ide a gyerekek, így vegyes a társaság – jegyezte meg az edző. – A harminckét ide sorolt lány több mint fele aktív törzstag, így bőséges a keret a gyerek harmadosztály alsóházi küzdelmeihez. Jövő héten lenne az első fordulónk, reménykedünk benne, hogy játszhatunk is! Az eredmény nem elsődleges szempont, két fontosabb célunk van: élvezhető játékot játszani és megtanulni a hat a hat elleni játék alapjait, amellyel most találkoznak először a gyerekek. Ez jó alapot adhat a későbbi fejlesztéshez, főleg, ha élvezik ezt a játékot. Úgy látom, hogy ezzel nem lesz gond, hiszen nagyon lelkesek a lányok, okos és kedves társaságról van szó, csak jót tudok róluk mondani – dicsérte tanítványait Tóth Gerda.Sokan nem is versenyeztek még ebből a csoportból, így a szezon folyamán derül majd ki, hogy mire lehet tőlük számítani, ha már felvették a bajnokság ritmusát. Addig is a fejlődés a legfontosabb szempont, ebben pedig komoly segítséget kapnak a gyerekek.

– Új szakmai igazgatónk, Jan De Brandt az egyik edzésünkön már aktívan közreműködött, tanította a lányokat, és ilyen alkalmak még lesznek a jövőben is. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, és mindannyian alapozunk is arra, amit akkor tanultunk. Öröm ezekkel a gyerekekkel dolgozni, így már nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk a Lila iskolába – hangsúlyozta Tóth Gerda.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com