SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Újabb edzőink teljesítették a Back Roll SMR System képzést

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 4., kedd
Fontos, hogy a mérkőzés előtt és után is odafigyeljünk a játékosokra.

Sérülés megelőzés, nyújtás és egészségmegőrzés a legfontosabb elemei a pályán kívüli prevenciónak. 

Hétvégén a Mozgásban a Jövő Egyesület szervezésében megrendezett, Szűcs Àkos és Bús Mirella által vezetett BACK ROLL SMR SYSTEM képzésen vettek részt az SZRSE edzői, ahol elsajátították a kötőszöveti kezelést eszközök segítségével, az SMR henger és manuál terápia különböző módszereivel.
A képzésen résztvevő egyesületi tagok: Váradi Zoltán, Tátrai Sándor, Strezeneczki Gyula, Bondor Tamás, Magos-Dóra Annamária, Csányi Roland, Filep Anna, Takács Dia és Bátor Csenge. 
 

   Szúcs Ákos, Back Roll SMR System oktató: 
"A henger használata ma már elengedhetetlen a sportolók körében, a mai tudomány álláspontja szerint ez az egyik legfontosabb szervrendszerünk, aminek a kezelésével és karbantartásával gyorsabb regenerációt és teljesítménynövelést érhetünk el.

Tanultunk a hengerrel bemelegítést, nyújtást, regenerációs gyakorlatokat és teljesítménynövelő technikákat. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen jó csapatokkal dolgozhattunk együtt, hiszen az edzők egyik fele már részt vett ezen a képzésen három héttel ezelőtt!

Az edzők nagyon nyitottak és érdeklődőek voltak. A kérdések mennyiségéből érezhető volt, hogy minden tudásra éhesek és nyitottak a hasznos újdonságokra. Így sok speciális kérdés és válasz érkezett kifejezetten a röplabda sportág sajátosságaira.
A röplabda sportágból származó egyoldalú terhelésekre is kitértünk és ezekre rengeteg megoldást is nyújtottunk a résztvevőknek.
 

Mindenki számára követhető volt a képzés, volt aki pici babájával és volt aki lábsérüléssel, mankóval érkezett a képzésre, de a baba jól viselkedett és nem zavarta a képzést, valamint Magos-Dóra Annamari is végig tudta követni a képzést a lábsérülése ellenére!

A képzések és az edzők fejlesztése nem áll meg, a következő sportedzői Update képzésen, megtanuljuk és tisztázzuk az utóbbi pár év változásait a bemelegítés, az erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, a nyújtás és a regenerálódás területén is. Folytatjuk a munkát, mindig előre egyeztetve az egyesület és az edzők igényeit figyelembe véve!"

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com