SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Twitter oldala
SZRSE Facebook oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. július 21.
Dániel, Daniella

Jelszóigénylés

Újabb ezüstérem az utolsó OMB tornánkon

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 9., hétfő
Két csapattal vettünk részt a fordulón, a Szegedi RSE 2 az előkelő 6. helyen végzett.

A húsvéti kisebb pihenőt követően leány mini csapataink újra pályára léptek, április 8-án Budapestre utaztunk az Országos Mini Bajnokság 8. fordulójában. Az MTK Röplabda Csarnokban zajló küzdelmekre két csapattal is nevezett egyesületünk.

A Szegedi RSE 1 a Szolnoki SSI gárdája ellen kezdete meg a csoportküzdelmeket. A mérkőzés nehezen kezdődött csapatunk számára, aminek köszönhetően egy játszmavesztéssel fordultak a csapatok. A második szettet aztán magabiztosan nyerték a szegedi lányok, így a döntő játszmában dőlhetett el, hogy melyik csapat végez a csoport elején. Ebben a végső játékrészben jól kezdett a Szegedi RSE 1, a szett közepére már egy nagyobb előnyt is szereztek Békési Dóráék, ami elegendőnek bizonyult a magabiztos győzelemhez.

Ezt követően a Dunakanyar SE ellen főlényes győzelemmel zártunk mindhárom játszmában, így csoportelsőként folytathattuk a küzdelmeket.

A keresztjátékban a C-csoport második helyezettje, a Delta RSE csapata várt a mieinkre a legjobb három közé jutásért. Ezen a mérkőzésen kettő szoros játszmában koncentrált játékkal tudtunk nyerni, így a három között a Békéscsabai RSE 1 és az MTK Budapest ellen mérkőzhettünk meg a tornagyőzelemért.

A BRSE 1 ellen kezdett csapatunk, és az első játszmában 11:9-ig tartottuk is magunkat, amikor kettő pontot érő támadásának és kettő Békési Dóra hibának köszönhetően 11:13-ra fordított ellenfelünk. Ezt követően egy békéscsabai hibának köszönhetően 20:20-ra egyenlítettünk, majd két Kiss Nóra és egy Mányai Maja ponttal tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de ez kevésnek bizonyult a szett-győzelemhez. A második játszma is kiélezett küzdelmet hozott, hiszen a hajrában ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban itt sem a szegedieknek sikerült jobban a végjáték, így 28:26-ra szoros szettet és mérkőzést nyert meg a Békéscsabai RSE 1.

Miután a BRSE 1 megnyerte a másik helyosztó mérkőzését is, a torna utolsó összecsapásán a második helyért játszhattunk az MTK Budapest ellen. A vártnál könnyebben sikerült mérkőzésen sajnos a budapestiek csapatkapitánya nem lépett pályára, így ennek volt köszönhető ellenfelünk gyengébb játéka. Az első játszmát ugyan még a hazaiak nyerték, de ezt követően fölényes győzelmet arattak Sojnóczky Sáráék, így újabb ezüstéremmel gazdagodtak játékosaink.

Szolnoki SSI - Szegedi RSE 1 1:2 (67:69)
Szegedi RSE 1 - Dunakanyar SE 3:0 (75:47)
Szegedi RSE 1 - Delta RSE 2:0 (50:43)
Békéscsabai RSE 1 - Szegedi RSE 1 2:0 (52:48)
Szegedi RSE 1 - MTK Budapest 2:1 (60:46)

Szegedi RSE 1: Simon Lili, Baksa Panna, Vincze Dorka, Sojnóczky Sára (különdíjas), Pap Kata, Kiss Nóra, Békési Dóra, Verebes Dorina, Mányai Maja, Nagy-Hegyesi Réka, Paksi Kitti, Makai Emma, Bodó Dorina. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

A Szegedi RSE 2 a VS Dunakeszi ellen kezdett, ahol a papírforma szerint a csoport második helyéért játszottak a csapatok. Nehezen indult a mérkőzés, amit a szegedi lányok saját maguknak köszönhettek, hiszen rögtön három hibát követően 0:3 volt az eredményjelzőn. Ezt a hátrányt 8:8-nál sikerült előnyre fordítani, és ettől a ponttól kezdve 17:16-ig tartottuk az előnyünket. Ekkor Deák Angelina rossz nyitásfogadásának köszönhetően ismét egyenlő volt az állás, de az ellenfél elhibázott nyitásával ismét előnyhöz jutottunk, amit már a játszma végéig megtartottunk. A második játékrészben a mieink kezdtek jobban, és egy nagyobb előnyt szereztünk. Már 9:4-re is vezettek a szegedi lányok, de a szett közepére lelkes játékkal 15:14-re felzárkózott a Dunakeszi csapata. Ezt követően azonban újra játékban lendültük és nem engedtük ki a kezünkből a lehetőséget, így 25:18-as győzelemmel zártuk a játszmát. A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan gyengébben indult, rögtön 1:5-ös hátrányba kerültünk, amit 6:6-os állás után sikerült megfordítani. Ezt követően a lányok nem engedték ki a győzelmet a kezükből, de a hajrában szorossá vált a mérkőzés, és csak 26:24 arányban tudtunk nyerni.

A másik csoportellenféllel szemben, a jóval esélyesebb Békéscsabai RSE 1 ellen sajnos nagyon sima vereséget szenvedtek a lányok, ám így is csoportmásodikként a legjobb háromba kerülésért harcolhattunk.

A keresztjátékban az MTK Budapest csapata állította meg a mieinket, így a 4-6. helyért folytatott helyosztó mérkőzések következtek a Delta RSE és a Szolnoki SSI ellen.

Az ellenfeleink a papírforma alapján jobb játékerőt képviselnek a mieinknél, és ez a küzdelmek során sajnos újra bebizonyosodott. Csapatunknak nem sikerült meglepetést okoznia, és a mérkőzéseken fölényes győzelmet arattak felettünk, ennek következtében pedig a 6. helyen zárt a Szegedi RSE 2.

VS Dunakeszi - Szegedi RSE 2 0:3 (64:76)
Szegedi RSE 2 - Békéscsabai RSE 1 0:3 (22:75)
MTK Budapest - Szegedi RSE 2 2:0 (50:20)
Szegedi RSE 2 - Delta RSE 0:2 (26:50)
Szolnoki SSI - Szegedi RSE 2 2:0 (50:22)

Szegedi RSE 2: Kocsispéter Réka, Szabó Emma Panna, Munkácsi Márta, Kasztner Zsófia, Varga Szonja, Balla Niké, Mihály Annamária, Deák Angelina, Gigacz Maja. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

 

Dávid Tibor - edző:

"A Szegedi RSE 1 tekintetében elégedett lehetek a játékkal és sajnálom, hogy a Békéscsabai RSE 1 ellen nem nekünk sikerült megnyerni azokat a szoros játszmákat. A 2-es csapat eredményével is elégedettek lehetünk, de a mutatott játékra sajnos nem lehetünk büszkék."


Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
2018. július 10., kedd
Hír
2018. július 5., csütörtök
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. június 21., csütörtök
Képgaléria
2018. június 20., szerda
Képgaléria
2018. június 19., kedd

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com