SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Újabb ezüstérem az utolsó OMB tornánkon

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 9., hétfő
Két csapattal vettünk részt a fordulón, a Szegedi RSE 2 az előkelő 6. helyen végzett.

A húsvéti kisebb pihenőt követően leány mini csapataink újra pályára léptek, április 8-án Budapestre utaztunk az Országos Mini Bajnokság 8. fordulójában. Az MTK Röplabda Csarnokban zajló küzdelmekre két csapattal is nevezett egyesületünk.

A Szegedi RSE 1 a Szolnoki SSI gárdája ellen kezdete meg a csoportküzdelmeket. A mérkőzés nehezen kezdődött csapatunk számára, aminek köszönhetően egy játszmavesztéssel fordultak a csapatok. A második szettet aztán magabiztosan nyerték a szegedi lányok, így a döntő játszmában dőlhetett el, hogy melyik csapat végez a csoport elején. Ebben a végső játékrészben jól kezdett a Szegedi RSE 1, a szett közepére már egy nagyobb előnyt is szereztek Békési Dóráék, ami elegendőnek bizonyult a magabiztos győzelemhez.

Ezt követően a Dunakanyar SE ellen főlényes győzelemmel zártunk mindhárom játszmában, így csoportelsőként folytathattuk a küzdelmeket.

A keresztjátékban a C-csoport második helyezettje, a Delta RSE csapata várt a mieinkre a legjobb három közé jutásért. Ezen a mérkőzésen kettő szoros játszmában koncentrált játékkal tudtunk nyerni, így a három között a Békéscsabai RSE 1 és az MTK Budapest ellen mérkőzhettünk meg a tornagyőzelemért.

A BRSE 1 ellen kezdett csapatunk, és az első játszmában 11:9-ig tartottuk is magunkat, amikor kettő pontot érő támadásának és kettő Békési Dóra hibának köszönhetően 11:13-ra fordított ellenfelünk. Ezt követően egy békéscsabai hibának köszönhetően 20:20-ra egyenlítettünk, majd két Kiss Nóra és egy Mányai Maja ponttal tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de ez kevésnek bizonyult a szett-győzelemhez. A második játszma is kiélezett küzdelmet hozott, hiszen a hajrában ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban itt sem a szegedieknek sikerült jobban a végjáték, így 28:26-ra szoros szettet és mérkőzést nyert meg a Békéscsabai RSE 1.

Miután a BRSE 1 megnyerte a másik helyosztó mérkőzését is, a torna utolsó összecsapásán a második helyért játszhattunk az MTK Budapest ellen. A vártnál könnyebben sikerült mérkőzésen sajnos a budapestiek csapatkapitánya nem lépett pályára, így ennek volt köszönhető ellenfelünk gyengébb játéka. Az első játszmát ugyan még a hazaiak nyerték, de ezt követően fölényes győzelmet arattak Sojnóczky Sáráék, így újabb ezüstéremmel gazdagodtak játékosaink.

Szolnoki SSI - Szegedi RSE 1 1:2 (67:69)
Szegedi RSE 1 - Dunakanyar SE 3:0 (75:47)
Szegedi RSE 1 - Delta RSE 2:0 (50:43)
Békéscsabai RSE 1 - Szegedi RSE 1 2:0 (52:48)
Szegedi RSE 1 - MTK Budapest 2:1 (60:46)

Szegedi RSE 1: Simon Lili, Baksa Panna, Vincze Dorka, Sojnóczky Sára (különdíjas), Pap Kata, Kiss Nóra, Békési Dóra, Verebes Dorina, Mányai Maja, Nagy-Hegyesi Réka, Paksi Kitti, Makai Emma, Bodó Dorina. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

A Szegedi RSE 2 a VS Dunakeszi ellen kezdett, ahol a papírforma szerint a csoport második helyéért játszottak a csapatok. Nehezen indult a mérkőzés, amit a szegedi lányok saját maguknak köszönhettek, hiszen rögtön három hibát követően 0:3 volt az eredményjelzőn. Ezt a hátrányt 8:8-nál sikerült előnyre fordítani, és ettől a ponttól kezdve 17:16-ig tartottuk az előnyünket. Ekkor Deák Angelina rossz nyitásfogadásának köszönhetően ismét egyenlő volt az állás, de az ellenfél elhibázott nyitásával ismét előnyhöz jutottunk, amit már a játszma végéig megtartottunk. A második játékrészben a mieink kezdtek jobban, és egy nagyobb előnyt szereztünk. Már 9:4-re is vezettek a szegedi lányok, de a szett közepére lelkes játékkal 15:14-re felzárkózott a Dunakeszi csapata. Ezt követően azonban újra játékban lendültük és nem engedtük ki a kezünkből a lehetőséget, így 25:18-as győzelemmel zártuk a játszmát. A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan gyengébben indult, rögtön 1:5-ös hátrányba kerültünk, amit 6:6-os állás után sikerült megfordítani. Ezt követően a lányok nem engedték ki a győzelmet a kezükből, de a hajrában szorossá vált a mérkőzés, és csak 26:24 arányban tudtunk nyerni.

A másik csoportellenféllel szemben, a jóval esélyesebb Békéscsabai RSE 1 ellen sajnos nagyon sima vereséget szenvedtek a lányok, ám így is csoportmásodikként a legjobb háromba kerülésért harcolhattunk.

A keresztjátékban az MTK Budapest csapata állította meg a mieinket, így a 4-6. helyért folytatott helyosztó mérkőzések következtek a Delta RSE és a Szolnoki SSI ellen.

Az ellenfeleink a papírforma alapján jobb játékerőt képviselnek a mieinknél, és ez a küzdelmek során sajnos újra bebizonyosodott. Csapatunknak nem sikerült meglepetést okoznia, és a mérkőzéseken fölényes győzelmet arattak felettünk, ennek következtében pedig a 6. helyen zárt a Szegedi RSE 2.

VS Dunakeszi - Szegedi RSE 2 0:3 (64:76)
Szegedi RSE 2 - Békéscsabai RSE 1 0:3 (22:75)
MTK Budapest - Szegedi RSE 2 2:0 (50:20)
Szegedi RSE 2 - Delta RSE 0:2 (26:50)
Szolnoki SSI - Szegedi RSE 2 2:0 (50:22)

Szegedi RSE 2: Kocsispéter Réka, Szabó Emma Panna, Munkácsi Márta, Kasztner Zsófia, Varga Szonja, Balla Niké, Mihály Annamária, Deák Angelina, Gigacz Maja. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

 

Dávid Tibor - edző:

"A Szegedi RSE 1 tekintetében elégedett lehetek a játékkal és sajnálom, hogy a Békéscsabai RSE 1 ellen nem nekünk sikerült megnyerni azokat a szoros játszmákat. A 2-es csapat eredményével is elégedettek lehetünk, de a mutatott játékra sajnos nem lehetünk büszkék."


Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com