Jelszóigénylés

Újabb győzelem az NBII-es szezon zárásaként

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 1., vasárnap
Csapatunk a kalocsai záró fordulóban megszerezte 18. sikerét a 2017/2018-as bajnokságban.

Március 29-én befejeződött felnőtt női csapatunk számára a 2017/2018-as NBII-es bajnoki szezon, az utolsó fordulóban a Kalocsai SE otthonában léptek pályára játékosaink.

Az idei záró fordulóra teljes kerettel tudott elutazni a Szegedi RSE, a játékot a legerősebb összeállítású csapattal kezdték meg a mieink.
Az első szettben a hazaiak lelkes játékkal tartották a lépést csapatunkkal egész 11:11-ig, innen azonban Kovács-Fiskus jó szerváinak és a hálónál mutatott jó sáncmunkának köszönhetően sikerült meglépnünk, és magabiztos előnyt kiépítve nyertük meg az első játékrészt.
A második játszmában 8:8-as állásig az első szett elején látott egyenlő küzdelem zajlott, ekkor viszont megléptek Vass Violettáék, a taktikus szervák és a jó sáncmunka eredményeként alig engedtünk pontot ellenfelünknek, és megnyugtató előnnyel szereztünk újabb szettgyőzelmet.
A harmadik játékrészben sem engedtünk teret a becsülettel küzdő kalocsaiaknak, így a szezon látványos labdamenetekkel tarkított utolsó összecsapását végül három szettben sikerült megnyernünk.

Kalocsai SE - Szegedi RSE 0:3 (18:25; 12:25; 16:25)

Szegedi RSE: Vass Violetta, Fürdök Nóra, Molnár Dóra, Kádár Gréta, Kovács-Fiskus Fanni, Kaszás Emma. Csere: Sipka Bernadett (libero), Fürdök Lilla, Baráth Dominika, Cseh Bianka, Hűse Zsófia. Edző: Strezeneczki Gyula.

 

Strezeneczki Gyula - edző:

"Első évünkben a 2. helyet sikerült megszereznünk, amihez gratulálok a lányoknak.
Köszönöm nekik az idei évben mutatott lelkesedésüket, a sok munkát amit elvégeztek.
Gratulálok a CSAPATNAK, nagyon büszke vagyok rájuk."

 

 

Fürdök Nóra - csapatkapitány, 4-es ütő:

"Győzni utaztunk Kalocsára, és megfogadtuk, hogy felszabadultan fogunk játszani, hiszen ennek az utolsó mérkőzésnek tétje már nem volt. Ismerjük az ellenfelet és a gyengepontjaikat, ezeket ki is tudtuk használni. A hazaiak a szettekben 10-15 pontig tudták tartani a lépést, de aztán rendszerint a mi akaratunk érvényesült. Köszönjük az edzői stábnak és az SZRSE-nek a támogatást, remek szezont tudhatunk magunk mögött. Büszke vagyok a lányokra, megérdemelten szereztük meg az ezüstérmet a bajnokságban."

Az NBII-es női felnőtt csapatunk számára tehát befejeződött a bajnokság, mivel a közép-magyarországi csoport második helyét megszerezve nem jutottunk be a feljutásért harcoló együttesek közé. Ez a második hely azonban bravúrosnak mondható, hiszen a Szegedi RSE újoncként, saját nevelésű ifjúsági korosztályos játékosokra alapozva szerepelt a bajnokságban, őket a meghatározó szerepet betöltő, rutinosabb játékosok segítették a párharcokban. Az összekovácsolódott csapatunk így 18 győzelem mellé csupán 5 vereséget szerezett a szezon során, mely eredmény felülmúlta a klub előzetes várakozásait is.

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com