Jelszóigénylés

Zárul az NBII és OGYB bajnokság, mini verseny Békéscsabán

Megosztás:
Megjelent: 2017. április 21., péntek
Debreceni-nyíregyházi dupla fordulóra, valamint Budapestre és Békéscsabára is utaznak csapataink.

Az április 22-23-i hétvége több szempontból is fontos a Szegedi RSE számára, ugyanis három csapatnak véget ér a bajnokság, illetve jelentős felkészülési tornán is részt vesznek a mini korosztályos játékosok.

A záró fordulójához érkezett a 2016/2017-es női NBII-es bajnokság, amelyben a szegediek idegenbeli dupla fordulót játszanak április 22-23-án. Szombaton Debrecenbe utaznak, ahol a DEAC ellen próbálják meg megőrizni eddigi hibátlan mérlegüket, majd vasárnap Nyíregyháza felé veszik az irányt. A Nyíregyházi SC ellen nagyon jól szerepeltek a szegediek az őszi idegenbeli mérkőzésen, a felnőttek győzni tudtak, a juniorok pedig nagy csatára késztették a bajnokság második helyéért küzdő nyírségieket. A két csapat szegedi mérkőzései a vendégeknek sikerültek jobban, magabiztos győzelmeket arattak, így most visszavágásra készülnek az SZRSE és SZTE EHÖK SE játékosai.

Az már a korábbi fordulókon eldőlt, hogy az NBII dobogós helyezéseiért már nem küzdhet a Szeged, az eredmények függvényében azonban a 4-6. helyen is végezhet mind a felnőtt, mind a junior csapat, így szoros végjátékra számíthatunk.

Április 22-én szombaton Békéscsabán mini korosztályos felkészülési versenyt rendeznek, ahol a Szegedi RSE és a Békéscsabai RSE három-három csapattal vesz részt. A vereny egyértelmű célja a felkészülés és gyakorlás, illetve az eddig kevesebb játéklehetőséget kapott játékosok szerepeltetése. Az április 29-30-i Országos Mini Bajnokság döntőjébe jutott Szegedi RSE 1 és BRSE mini korosztályos csapata is megmérkőzik majd egymással, ami a egyfajta erőfelmérő is lesz egy héttel a döntő előtt. Az OMB döntőről épphogy lemaradó, de a május 6-7-i Országos Mini Kupára kiemelt kategóriába benevezett Szegedi RSE 2 kismini korosztályos csapata pedig ismét harcba szállhat az idősebbek ellen, számukra is jó megmérettetési és gyakorlási lehetőséget kínál a hétvégi torna.

Április 23-án a leány Országos Gyermek Bajnokság Elődöntő C-6 csoportjának 3. fordulóját rendezik meg, a Szegedi RSE csapata az MTK Röplabda Csarnokába látogat. A szegedieknek az eddigi két fordulón nem sikerült győzniük a két csoportellenfél, a Nyíregyháza és az MTK ellen, így jelenleg a csoport harmadik helyén állnak. A bajnokság csak a csoportgyőzteseknek folytatódik, és bár matematikai esélye még van a Szegedi RSE-nek arra, hogy pontszámban beérje a tabella élén álló nyíregyháziakat, azonban a győzelmek számában már csak a második helyen álló MTK csapata érhető utol. Ez alapján a vasárnapi mérkőzéseket követően biztosan befejeződik a bajnokság a szegedi gyermek csapat számára, a kérdés az, hogy hanyadik helyen végez a csapat.

Hajrá Szegedi RSE!

Fotó: Kocsis Alíz

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com