Jelszóigénylés

Bizonyítottuk: készen állunk a bajnokságra

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 13., vasárnap
Harmadik helyen végeztünk a Vidux Kupa felkészülési tornán.

A férfi röplabda NB I jövő heti rajtja előtt főpróbát tartottunk, méghozzá hazai pályán. A Lila iskolában rendezett Vidux Kupa remek felkészülési tornának bizonyult, minden résztvevő rendkívül hasznosnak tartotta, ellenfeleink hálásak voltak, hogy remek házigazdák voltunk. A megmérettetésen papírforma szerint a Dunaferr lett az aranyérmes, a második helyen a Szolnok végzett, a harmadik pozícióért járó bronz medálokat pedig a Vidux-Szegedi RSE játékosai kapták.Bárhogyan is alakultak a mérkőzések, a megegyezés szerint négy szettet játszottak a találkozókon, hogy még több játéklehetőséget biztosítsanak a röplabdázóknak. Elismerés járt élvonalbeli együttesünk minden tagjának, hiszen a Dunaferr ellen két szoros szettet is játszottak, majd a Szolnok ellen is egyre jobb formát mutattak – annak ellenére, hogy egyik legjobb játékosunk, Csányi Dániel a torna reggelére megbetegedett.

– Éreztük Dani hiányát, de a többiek így még több lehetőséghez jutottak, néhány játékos pedig nagyon pozitív meglepetést okozott – kezdte a torna értékelését Nusser Elemér vezetőedző. – A felkészülés szempontjából tökéletes megmérettetés volt mindkét mérkőzésünk, hiszen nyolc szettben nyolcféleképpen álltunk fel, élesben tudtunk kísérletezni. Különféle pozíciókban teszteltünk néhány játékost, és jól látszott, milyen variációs lehetőségeket érdemes alkalmazni a későbbiekben. Szépen összeálltunk a torna végére, így bizonyítottuk: készen állunk a bajnokságra, és reméljük, hogy a járványhelyzet nem akadályoz majd minket – hangsúlyozta a szakember.Csapatkapitányunk, Fülöp Norbert szerint is rendkívül hasznos volt a Vidux Kupa, még ha az utolsó pillanatban változtatni is kellett a tervezett taktikán.


– Kicsit zilált felállásban játszottunk, de edzőink megfelelően keverték a kártyákat. A változatos felállás miatt érthető, hogy voltak hullámvölgyek, de egy felkészülési tornán jó is, ha kijönnek ezek a hibák, így tudjuk, mit kell később kiküszöbölni. A teljesítményünk jó alapnak tűnik a bajnoki rajthoz. Látszott az eredménye annak, hogy új másodedzőnkkel olyan koordinációs és erősítő feladatokat is végzünk, amelyeket korábban nem. Nehéz volt a járványhelyzet okozta hosszú leállás után visszarázódni, de a felkészülés alatt szerintem mindenki jól alkalmazkodott ehhez a kihíváshoz – véli a feladó.

A Vidux Kupa eredményei:
Dunaferr – Vidux-Szegedi RSE 4:0 (25:18)(25:23)(25:22)(25:20)
Szolnoki Röplabda klub – Dunaferr SE 1:3 (15:25)(20:25)(17:25)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki Röplabda klub 1:3 (13:25)(17:25)(21:25)(25:22)

A Vidux Kupa végeredménye:


1. Dunaferr


2. Szolnok


3. Vidux-Szegedi RSE

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com