Jelszóigénylés

Bizonyítottuk: készen állunk a bajnokságra

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 13., vasárnap
Harmadik helyen végeztünk a Vidux Kupa felkészülési tornán.

A férfi röplabda NB I jövő heti rajtja előtt főpróbát tartottunk, méghozzá hazai pályán. A Lila iskolában rendezett Vidux Kupa remek felkészülési tornának bizonyult, minden résztvevő rendkívül hasznosnak tartotta, ellenfeleink hálásak voltak, hogy remek házigazdák voltunk. A megmérettetésen papírforma szerint a Dunaferr lett az aranyérmes, a második helyen a Szolnok végzett, a harmadik pozícióért járó bronz medálokat pedig a Vidux-Szegedi RSE játékosai kapták.Bárhogyan is alakultak a mérkőzések, a megegyezés szerint négy szettet játszottak a találkozókon, hogy még több játéklehetőséget biztosítsanak a röplabdázóknak. Elismerés járt élvonalbeli együttesünk minden tagjának, hiszen a Dunaferr ellen két szoros szettet is játszottak, majd a Szolnok ellen is egyre jobb formát mutattak – annak ellenére, hogy egyik legjobb játékosunk, Csányi Dániel a torna reggelére megbetegedett.

– Éreztük Dani hiányát, de a többiek így még több lehetőséghez jutottak, néhány játékos pedig nagyon pozitív meglepetést okozott – kezdte a torna értékelését Nusser Elemér vezetőedző. – A felkészülés szempontjából tökéletes megmérettetés volt mindkét mérkőzésünk, hiszen nyolc szettben nyolcféleképpen álltunk fel, élesben tudtunk kísérletezni. Különféle pozíciókban teszteltünk néhány játékost, és jól látszott, milyen variációs lehetőségeket érdemes alkalmazni a későbbiekben. Szépen összeálltunk a torna végére, így bizonyítottuk: készen állunk a bajnokságra, és reméljük, hogy a járványhelyzet nem akadályoz majd minket – hangsúlyozta a szakember.Csapatkapitányunk, Fülöp Norbert szerint is rendkívül hasznos volt a Vidux Kupa, még ha az utolsó pillanatban változtatni is kellett a tervezett taktikán.


– Kicsit zilált felállásban játszottunk, de edzőink megfelelően keverték a kártyákat. A változatos felállás miatt érthető, hogy voltak hullámvölgyek, de egy felkészülési tornán jó is, ha kijönnek ezek a hibák, így tudjuk, mit kell később kiküszöbölni. A teljesítményünk jó alapnak tűnik a bajnoki rajthoz. Látszott az eredménye annak, hogy új másodedzőnkkel olyan koordinációs és erősítő feladatokat is végzünk, amelyeket korábban nem. Nehéz volt a járványhelyzet okozta hosszú leállás után visszarázódni, de a felkészülés alatt szerintem mindenki jól alkalmazkodott ehhez a kihíváshoz – véli a feladó.

A Vidux Kupa eredményei:
Dunaferr – Vidux-Szegedi RSE 4:0 (25:18)(25:23)(25:22)(25:20)
Szolnoki Röplabda klub – Dunaferr SE 1:3 (15:25)(20:25)(17:25)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki Röplabda klub 1:3 (13:25)(17:25)(21:25)(25:22)

A Vidux Kupa végeredménye:


1. Dunaferr


2. Szolnok


3. Vidux-Szegedi RSE

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. szeptember 25., péntek
Hír
2020. szeptember 24., csütörtök
Hír
2020. szeptember 23., szerda
Hír
2020. szeptember 22., kedd
Hír
2020. szeptember 18., péntek
Hír
2020. szeptember 17., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com