Jelszóigénylés

Jó tapasztalatszerzés volt az Országos Mini Kupa

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 7., hétfő
Csapataink hullámzó játékkal teljesítették a tornát, amelyen az eredmény ezúttal másodlagos volt.

Május 5-6-án Szegeden került megrendezésre az Országos Mini Kupa leány mini korosztályának döntője, ahova két kategóriába összesen 59 csapat adta le nevezését. A Szegedi RSE egy-egy csapattal képviseltette magát a kategóriákban.

A Szegedi RSE 1 a KESI 2 ellen kezdte meg a tornát szombaton a kiemeltek között. Az első játszma szorosan indult, de a szett végére a kecskemétiek jó nyitásainak köszönhetően nem tudtuk tartani a lépést, így az első játékrész után hátrányból folytatódott a mérkőzés. A második szettben a szegedi lányok jól játszottak, végig kézben tartva a játékot a játszma közepére magabiztos előnyt szereztek Deák Angelináék, ami elég is volt a játszmagyőzelemhez. A döntő szett izgalmas volt, de Gigacz Maja vezetésével sikerült jó játékot produkálni és megnyerni a játszmát, ezzel együtt a mérkőzést.

A csoport második mérkőzésén a Bonyhád volt az esélyesebb, és ennek megfelelően is alakult a mérkőzés. Nem sikerült a bravúr, így a csoport második helyen végeztünk.

A keresztjátékban a Tatabánya ellen sem a mieink voltak az esélyesek, de a mutatott játékunk is elmaradt a reggelitől, így nem is volt kérdés, hogy ezen a találkozón Bódis Attila tanítványai juthatnak a legjobb 8 közé. A vereséggel eldőlt, hogy a folytatásban a 9-16-ig helyig játszhattunk.

Vasárnap reggel a Vasas 2 ellen léptünk először pályára, ahol egy nagyon szoros csatára számíthattunk. Az elvesztett első játszma után nagyon nagy csatában sikerült egyenlíteni, majd következhetett a döntő játékrész. A csarnokban óriási hangulat volt, mert a csapatokat végig bíztatta a lelkes szurkoló tábor, és a lányok ennek megfelelően nagyon nagyot küzdöttek a pályán. 8:7-es Vasas előnnyel cseréltünk térfelet, majd onnan fej-fej mellett haladtak a csapatok 11:11-ig. Ekkor a Vasas szerzett két pontot, ám ekkor Dávid Tibor időt kért, és sikerült rendezni a sorokat. Mindkét csapat odatette magát, de a szegedieknek végül sikerült 16:14-re megnyerni a döntő játszmát, bejutva ezzel a legjobb 12-be.

Itt a Miskolciak vártak csapatunkra. Ellenfelünk nagyon jó játékerőt képviselt, amelyet ki is használt, és 2:0 arányban magabiztosan győzte le csapatunkat.

Az utolsó mérkőzésünkön a 11. helyért a szombathelyi lányok ellen játszhattunk. A dunántúli csapat is rutinosabb és fizikálisan jobb csapatnak számított, de Herceg Viktóriáék nagyon nyerni akartak. Az elvesztett első játszma után még nagy csatában sikerült egyenlítenünk, de a döntő szettben nagyon taktikusan és jól játszva szoros csatában maradtunk csak alul, így a 12. helyen végeztünk.

Szegedi RSE 1 - KESI 2 2:1 (42:47)
Bonyhád - Szegedi RSE 1 2:1 (57:31)
Szegedi RSE 1 - TRSE 0:2 (25:50)
Vasas 2 - Szegedi RSE 1 1:2 (59:49)
Szegedi RSE 1 - MVSI 0:2 (26:50)
SZOSI - Szegedi RSE 1 2:1 (60:39)
Szegedi RSE 1: Deák Angelina, Gigacz Maja, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Balla Niké, Szabó Emma Panna, Varga Szonja, Kasztner Zsófia, Fábián Boglárka, Kocsispéter Réka, Munkácsi Márta. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

 

Dávid Tibor - edző:

"A tornán hat mérkőzést játszottunk, ebből három mérkőzésen jól játszottunk. Sajnálom, hogy a hullámzó teljesítményünk miatt nem értékelhető három mérkőzésünk, de büszke vagyok a lányokra a másikra három mérkőzésen mutatott játékra. Kiemelten azokra a mérkőzésekre lehetünk büszkék, ahol egyértelműen nem mi voltunk az esélyesek és mégis megnehezítettük az ellenfél dolgát."

A Szegedi RSE 2 a lebonyolítási rend furfangjával kezdte az első országos megmérettetését szupermini csapatként az OMK minisek alap csoportjában.

A két csoportellenfelünk megküzdött ellenünk, ám nagyobb tapasztalatukkal és erőfölényükkel a jászberényi és a kispesti csapat is végül legyőzött bennünket, így csoportharmadikként folytattuk tovább a tornát.

Az alsóházba kerülve viszont már nem találtunk legyőzőre, remek játékkal a Csanádi 2, a DSE 2 csapatát is sikerült felülmúlnunk. Ezt követően a helyosztós csoportkörben a Dunakanyar 2 és a Budaörs 2 ellen is bátor játékot játszottak a mieink, így megszereztük a 25. helyet a tornán.

Jászberényi RK 2 - Szegedi RSE 2 2:0 (50:38)
Szegedi RSE 2 - Kispest SE 1:2 (43:60)
Csanádi 2 - Szegedi RSE 2 0:2 (27:50)
Szegedi RSE 2 - DSE 2 2:0 (50:25)
Dunakanyar SE 2 - Szegedi RSE 2 1:2 (58:61)
Budaörsi DSE 2 - Szegedi RSE 2 0:2 (23:50)
Szegedi RSE 2: Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia Anna, Magos-Dóra Villő, Nagy-Hegyesi Luca, Kalmár Léda, Pádár Panna, Eszik Sára, Mészáros Petra, Kóti-Kiss Noémi, Kondacs Réka. Edző: Magos-Dóra Annamária, Filep Anna.

 

Magos-Dóra Annamária - edző:

"Büszke vagyok a lányokra! Sűrű volt számunkra a szezonzáró program, hiszen 5 napon belül a második országos versenyükön teljesítették nagyszerűen játékosaim! Önfeledt, jó játékkal helyenként jó ütésekkel, és bátor felső szervákkal is tudunk kooperálni. Remekül összedolgoztak, csapatként tudtak működni! Köszönöm a lányok egész éves munkáját, a szülők támogatását, Filep Anna és kollégáim segítségét! Hajrá SZRSE!"

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com