SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Két simább vereséget követően maratoni csatát nyertünk

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 1., vasárnap
A Szolnoki SSI és a Tatabányai RSE ezúttal nagy falat volt, de a Kertvárosi SE ellen sikerült győznünk.

Március utolsó napján fiatalabb átlagéletkorú leány gyermek csapatunk számára folytatódott az Országos Gyermek Bajnokság Elődöntő-helyosztó szakasza. A C-4 csoport záró fordulóját Tatabányán rendezték meg.

A szegedi lányok jól kezdték első csoportmérkőzésüket, Baksa Panna taktikus nyitásainak köszönhetően megnehezítettük a Szolnok dolgát, és 6 pontos szegedi előnynél időt kért az ellenfél edzője. Ezt követően magára talált az esélyes szolnoki csapat, majd a szett közepére már átvették a vezetést, amit végig meg is tudtak tartani.
A második szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok 11:11-ig, ekkor következett egy nyitássorozat Radeczki Lili részéről, aki egészen szettlabdáig segítette övéit. Itt Békési Dóra támadása állította meg Lili nyitásait, de sajnos a szegedieknek már csak ezt az 1 pontot sikerült megszerezniük ebben a szettben.
A harmadik játszma az előzőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a kiegyenlített nyitány után ismét ellépett ellenfelünk. Kiss Zsófiék 11:19-es hátrányba kerültek a játszma végéhez közeledve, és innen már csak négy pont kerülhetett a szegedi oldalra, ami Baksa Panna kettő nyitásának és kettő szolnoki hibának volt köszönhető.

A Tatabánya ellen az előző szolnoki fordulón kiélezett 3:1 arányú győzelmet szerezett a Szegedi RSE, de akkor Tibola Melinda, a tatabányaiak meghatározó játékosa nem játszott.
Az első szett eleje ismét szoros küzdelmet hozott, 14:15-as állást követően négy pontra duzzadt a hazaiak előnye, majd Barna Sára támadásával kezdtük meg a felzárkózást egészen 17:18-ig. A folytatásban a TRSE koncentráltabb játékkal újra meglépett, és 17:22-es előnyről megszerezték a győzelmet.
A második játszma 8:8-ig volt szoros, majd ezt követően a nyitásainak is köszönhetően 9:16-os előnyhöz jutott a Tatabánya. Ezután már csak egy Békési Dóra és egy Kiss Zsófi által szerzett pontot, valamint egy szolnoki hibát könyvelhettünk a szegedi oldalra.
A harmadik felvonás is sima TRSE győzelmet hozott, a szett elején ugyan Baksa Panna pontjával a mieink szerezték az első pontot, és az ellenfél hibáinak köszönhetően 3:3 volt az eredmény, de sajnos ezt követően a Tatabánya uralta a játékot. A pontjaink többségét csak a tatabányai hibáknak köszönhettük. Barna Sára támadásból, Baksa Panna nyitásból szerzett 1-1 pontot a csapatnak a szett további szakaszában, így a Tatabányai RSE megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A vereségünk után a Kertvárosi SE ellen győzelemre volt szüksége a csapatnak, hogy az előző fordulóban elért eredményt meg tudja tartani.
A Kertvárosi SE meglepte a mieinket és bátor játékkal rögtön a szett nyitásaként 5 pontos előnyt szereztek. A szegedi lányok innen nem is tudtak közelebb kerülni az ellenfélhez, csak a budapesti csapat 11 hibájának köszönhető, hogy a szett végén Kiss Zsófiék oldalán 18 pontot mutatott az eredményjelző.
A második szettet jól kezdtük, Barna Sára, Paksi Kitti és Békési Dóra pontjaival és a kertvárosiak 7 hibájával 11:6 volt az állás a szegedieknek. Küzdelmes játékban 19:19-ig tartott az előnyünk, amikor ismét izgulhattunk. Ekkor Paksi Kitti kezdte meg a pontgyártást, majd Barna Sára 3 ponttal, Kiss Nóra 1 ponttal növelte a szegedi pontokat, így 24:20-nál szettlabdához jutottunk. Ekkor azt gondolhattuk, hogy a kezünkben a játszma, de nagyot küzdve 25:26-ra fordított a KSE, majd innen Kiss Zsófi két támadásával játékban tudtunk maradni. A végjátékban 28:28-as állásról Barna Sára két pontjával lett végül behúztuk az izgalmas szettet.
A harmadik játszma is szoros csatát hozott. A szett közepére a szegediek 5 pontos előnyt építettek ki, ám ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a szettet könnyedén megnyerje az SZRSE. A végjáték ismét drámai csatát hozott, hiszen 26:26-ra zárkózott ellenfelünk, de egy Kiss Nóra és egy Békési Dóra ponttal sikerült lezárni a szettet.
A negyedik játékrész elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 9:9-ról megléptek a mieink, és Paksi Kitti három támadásának és blokkjának köszönhetően már 16:10 volt az állás. Azonban ekkor túlságosan megnyugodtunk, így ismét következhetett a szoros hajrá, hiszen 21:15-ről zsinórban 8 pontot szerezve 21:23-ra lépett el a Kertvárosi SE, majd Békési Dóra blokkjával még kicsit visszazárkóztunk, de a játszmát a KSE nyerte 22:25-re.
A döntő játszma legelején Kiss Zsófi pontja mellett 3 hibát is elkövettünk, így 1:3-ra ellenfelünk szerzett vezetést. Ekkor sikerült egyenlíteni, majd egy-egy hibát követően Paksi Kitti három pontjával alakult 7:4-re az állás. A csapatok 8:6-os szegedi előnnyel fordultak, ezt követően Paksi Kitti és Békési Dóra remek centerjátékának köszönhetően 15:10-es eredménnyel nagy csatában nyertük meg az ötödik játszmát.

Szolnoki SSI - Szegedi RSE 2 3:0 (25:14; 25:12; 25:15)
Tatabányai RSE - Szegedi RSE 2 3:0 (25:19; 25:12; 25:11)
Szegedi RSE 2 - Kertvárosi SE 3:2 (18:25; 30:28; 28:26; 22:25; 15:10)

Szegedi RSE 2: Kiss Nóra, Paksi Kitti, Baksa Panna, Békési Dóra, Lázár Lilla, Pető Réka, Paszt Lilla, Kiss Zsófia, Barna Sára. Edző: Dávid Tibor.

 

Dávid Tibor - edző:

"Sajnálom, hogy a Szolnok és a Tatabánya ellen az első játszmát nem tudtuk megnyerni. A Kertvárosi SE elleni mérkőzésen mutatott teljesítménynek nem örülök, de sok olyan pillanat volt a találkozón, amit edzésen nehéz gyakorolnunk, és remélem, hogy az OMB játékosaim sokat tanultak ezen a maratoni találkozón."


A Szegedi RSE 2 így 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárta az Elődöntő-helyosztó szakasz C-4 csoportját. A bajnokságból még egy forduló hátra van, zárásként a C-4, a C-5 és a C-6 csoport azonos helyezettjei játsszák le a szezon utolsó tornáját, eldöntve ezzel a végső helyezéseket.

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com