SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Twitter oldala
SZRSE Facebook oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. július 21.
Dániel, Daniella

Jelszóigénylés

Két simább vereséget követően maratoni csatát nyertünk

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 1., vasárnap
A Szolnoki SSI és a Tatabányai RSE ezúttal nagy falat volt, de a Kertvárosi SE ellen sikerült győznünk.

Március utolsó napján fiatalabb átlagéletkorú leány gyermek csapatunk számára folytatódott az Országos Gyermek Bajnokság Elődöntő-helyosztó szakasza. A C-4 csoport záró fordulóját Tatabányán rendezték meg.

A szegedi lányok jól kezdték első csoportmérkőzésüket, Baksa Panna taktikus nyitásainak köszönhetően megnehezítettük a Szolnok dolgát, és 6 pontos szegedi előnynél időt kért az ellenfél edzője. Ezt követően magára talált az esélyes szolnoki csapat, majd a szett közepére már átvették a vezetést, amit végig meg is tudtak tartani.
A második szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok 11:11-ig, ekkor következett egy nyitássorozat Radeczki Lili részéről, aki egészen szettlabdáig segítette övéit. Itt Békési Dóra támadása állította meg Lili nyitásait, de sajnos a szegedieknek már csak ezt az 1 pontot sikerült megszerezniük ebben a szettben.
A harmadik játszma az előzőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a kiegyenlített nyitány után ismét ellépett ellenfelünk. Kiss Zsófiék 11:19-es hátrányba kerültek a játszma végéhez közeledve, és innen már csak négy pont kerülhetett a szegedi oldalra, ami Baksa Panna kettő nyitásának és kettő szolnoki hibának volt köszönhető.

A Tatabánya ellen az előző szolnoki fordulón kiélezett 3:1 arányú győzelmet szerezett a Szegedi RSE, de akkor Tibola Melinda, a tatabányaiak meghatározó játékosa nem játszott.
Az első szett eleje ismét szoros küzdelmet hozott, 14:15-as állást követően négy pontra duzzadt a hazaiak előnye, majd Barna Sára támadásával kezdtük meg a felzárkózást egészen 17:18-ig. A folytatásban a TRSE koncentráltabb játékkal újra meglépett, és 17:22-es előnyről megszerezték a győzelmet.
A második játszma 8:8-ig volt szoros, majd ezt követően a nyitásainak is köszönhetően 9:16-os előnyhöz jutott a Tatabánya. Ezután már csak egy Békési Dóra és egy Kiss Zsófi által szerzett pontot, valamint egy szolnoki hibát könyvelhettünk a szegedi oldalra.
A harmadik felvonás is sima TRSE győzelmet hozott, a szett elején ugyan Baksa Panna pontjával a mieink szerezték az első pontot, és az ellenfél hibáinak köszönhetően 3:3 volt az eredmény, de sajnos ezt követően a Tatabánya uralta a játékot. A pontjaink többségét csak a tatabányai hibáknak köszönhettük. Barna Sára támadásból, Baksa Panna nyitásból szerzett 1-1 pontot a csapatnak a szett további szakaszában, így a Tatabányai RSE megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A vereségünk után a Kertvárosi SE ellen győzelemre volt szüksége a csapatnak, hogy az előző fordulóban elért eredményt meg tudja tartani.
A Kertvárosi SE meglepte a mieinket és bátor játékkal rögtön a szett nyitásaként 5 pontos előnyt szereztek. A szegedi lányok innen nem is tudtak közelebb kerülni az ellenfélhez, csak a budapesti csapat 11 hibájának köszönhető, hogy a szett végén Kiss Zsófiék oldalán 18 pontot mutatott az eredményjelző.
A második szettet jól kezdtük, Barna Sára, Paksi Kitti és Békési Dóra pontjaival és a kertvárosiak 7 hibájával 11:6 volt az állás a szegedieknek. Küzdelmes játékban 19:19-ig tartott az előnyünk, amikor ismét izgulhattunk. Ekkor Paksi Kitti kezdte meg a pontgyártást, majd Barna Sára 3 ponttal, Kiss Nóra 1 ponttal növelte a szegedi pontokat, így 24:20-nál szettlabdához jutottunk. Ekkor azt gondolhattuk, hogy a kezünkben a játszma, de nagyot küzdve 25:26-ra fordított a KSE, majd innen Kiss Zsófi két támadásával játékban tudtunk maradni. A végjátékban 28:28-as állásról Barna Sára két pontjával lett végül behúztuk az izgalmas szettet.
A harmadik játszma is szoros csatát hozott. A szett közepére a szegediek 5 pontos előnyt építettek ki, ám ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a szettet könnyedén megnyerje az SZRSE. A végjáték ismét drámai csatát hozott, hiszen 26:26-ra zárkózott ellenfelünk, de egy Kiss Nóra és egy Békési Dóra ponttal sikerült lezárni a szettet.
A negyedik játékrész elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 9:9-ról megléptek a mieink, és Paksi Kitti három támadásának és blokkjának köszönhetően már 16:10 volt az állás. Azonban ekkor túlságosan megnyugodtunk, így ismét következhetett a szoros hajrá, hiszen 21:15-ről zsinórban 8 pontot szerezve 21:23-ra lépett el a Kertvárosi SE, majd Békési Dóra blokkjával még kicsit visszazárkóztunk, de a játszmát a KSE nyerte 22:25-re.
A döntő játszma legelején Kiss Zsófi pontja mellett 3 hibát is elkövettünk, így 1:3-ra ellenfelünk szerzett vezetést. Ekkor sikerült egyenlíteni, majd egy-egy hibát követően Paksi Kitti három pontjával alakult 7:4-re az állás. A csapatok 8:6-os szegedi előnnyel fordultak, ezt követően Paksi Kitti és Békési Dóra remek centerjátékának köszönhetően 15:10-es eredménnyel nagy csatában nyertük meg az ötödik játszmát.

Szolnoki SSI - Szegedi RSE 2 3:0 (25:14; 25:12; 25:15)
Tatabányai RSE - Szegedi RSE 2 3:0 (25:19; 25:12; 25:11)
Szegedi RSE 2 - Kertvárosi SE 3:2 (18:25; 30:28; 28:26; 22:25; 15:10)

Szegedi RSE 2: Kiss Nóra, Paksi Kitti, Baksa Panna, Békési Dóra, Lázár Lilla, Pető Réka, Paszt Lilla, Kiss Zsófia, Barna Sára. Edző: Dávid Tibor.

 

Dávid Tibor - edző:

"Sajnálom, hogy a Szolnok és a Tatabánya ellen az első játszmát nem tudtuk megnyerni. A Kertvárosi SE elleni mérkőzésen mutatott teljesítménynek nem örülök, de sok olyan pillanat volt a találkozón, amit edzésen nehéz gyakorolnunk, és remélem, hogy az OMB játékosaim sokat tanultak ezen a maratoni találkozón."


A Szegedi RSE 2 így 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárta az Elődöntő-helyosztó szakasz C-4 csoportját. A bajnokságból még egy forduló hátra van, zárásként a C-4, a C-5 és a C-6 csoport azonos helyezettjei játsszák le a szezon utolsó tornáját, eldöntve ezzel a végső helyezéseket.

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
2018. július 10., kedd
Hír
2018. július 5., csütörtök
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. július 1., vasárnap
Képgaléria
2018. június 21., csütörtök
Képgaléria
2018. június 20., szerda
Képgaléria
2018. június 19., kedd

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com