SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Másodikként végeztünk a C-5 csoportban

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 15., vasárnap
Nem sikerült legyőznünk a csoportelső Kaposvárt, így a 16-18. helyért játszunk a szezon zárásaként.

Április 14-én szombaton egyes számú leány gyermek csapatunk Budapestre utazott az Országos Gyermek Bajnokság Elődöntő-helyosztó szakasz C-5 csoport 2. fordulójára. A torna tétje a csoporthelyezések eldöntése volt, mely után kialakultak a végső küzdelmek párosításai.

A RÖAK Kaposvár elleni mérkőzésen sok hibával játszottak a szegedi lányok, és bár az első szett közepéig szorosan alakult az állás, az ellenfelünk végül magabiztos előnnyel nyerte meg a játszmát. Az utolsó két játékrészben főleg a pontatlan nyitásfogadásokkal küzködtek a mieink, melynek eredményeként kevés hatékony támadást tudtunk kialakítani, így a kezdetektől fokozatosan húztak el a kaposváriak, és egyik szettben sem sikerült legyőznünk őket.

Az RS Ajka csapata ellen lelkesen kezdtett a Szegedi RSE, és pontos játékkal szereztünk vezetést. A második etapban is mi irányítottuk a játékot, és végig vezetve meggyőző fölénnyel nyertek Szatmári Júliáék. A harmadik szettre kicsit csökkent játékosaink koncentrációja, és a fellelkesült ajkaiak a játszma végjátékáig szorosan követték csapatunkat, de meglepetést nem sikerült okozniuk, így három szettben nyertük meg az összecsapást.

A forduló utolsó párharcán a Közgáz SC ellen kellett bizanyítaniuk Kiss Boglárkáéknak. Az első szettben meglepett minket a budapesti csapat, pontos játékukkal 20:12-re is vezettek. Ekkor azonban szegedi időkérést követően nagyot küzdöttek a lányok, és a végjátékban sikerült utolérni, majd le is győzni ellenfelünket. A fordítás nagy lendületet adott csapatunknak, melynek köszönhetően végig dominálva, látványos játékkal szereztük meg a győzelmet.

Szegedi RSE 1 - RÖAK Kaposvár KÉK 0:3 (17:25; 12:25; 18:25)
RS Ajka - Szegedi RSE 1 0:3 (17:25; 7:25; 21:25)
Szegedi RSE 1 - Közgáz SC 3:0 (25:23; 25:14; 25:14)

Szegedi RSE 1: Szalay Kata, Bálint Viktória, Nyers Noémi, Deák Blanka, Szatmári Júlia, Béres Blanka, Rácz Lilla, Kiss Boglárka, Nagy Léna, Mészáros Dorka. Edző: Hulmann Zsolt.

 

Hulmann Zsolt - edző:

"Az első mérkőzés döccenőit leszámítva a lányok szép játékkal rukkoltak elő, annak ellenére is, hogy hiányzóink miatt új felállásban kellett játszanunk."


A Szegedi RSE 1 ismét két győzelemmel és egy vereséggel zárta a fordulót, így az Elődöntő-helyosztó szakaszban csoportmásodikként végeztünk. A C-4, C-5 és C-6 csoportok azonos helyezettjei játszanak még egy záró tornát a végső helyezések eldöntéséért, így az is biztossá vált, hogy a Szegedi RSE 1 és a Szegedi RSE 2 is megmérkőzik egymás ellen a 16-18. helyért folyó küzdelmekben a bajnokság végén.

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com