SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. november 12.
Jónás, Renátó

Jelszóigénylés

Sikeresen zárult a SzegedVolley Camp 2019-es tábora

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 24., hétfő
Felejthetetlen emlékekkel tértek haza a kicsik és a nagyok.

27 lelkes röplabdás lánnyal és 3 nemzetközileg elismert edzővel zajlott a 2019-es SzegedVolley Camp tábora.

Vasárnap a nagy meleg ellenére is nagyon lelkesen vágtak bele a lányok az első délutáni edzésébe. A játékosokat két csoportra osztották az edzők, akik felváltva, a délelőtti és délutáni edzéseken foglalkoztak velük. Az első nap Xavier Perales, a Spanyolországból érkező mester a kis pályán a fiatalabb korosztállyal ismertette a helyes kosárérintés alapjait, míg a függöny mögött a terem háromnegyedében Zorica Lazic és Molidanovic Andrea adott izzasztó technikai feladatokat a nagyobbak számára. 
Egyesületünk játékosai mellett a fővárosi egyesületektől (VASAS, UTE, MTK), a Békéscsabától, Balatonfüredről és a Tiszaújvárosi DSE-től jöttek játékosok. Két "légiósunk", akik a Spartak Subotica (Szerbia) és OK Radnički Beograd (Szerbia) csapatától jöttek, hamar beilleszkedett a közösségbe a nyelvi nehézségek ellenére is.


Az edzésnapok alatt a lányok igazi csapattá kovácsolódtak. Ennek elősegítése érdekében a telefonjaikat csak napi egyszer, vagy kétszer kapták kézhez, ellenben annál több időt töltöttek a szálláson lévő medencében vagy amellett hűsölve. Két állandó segítő és szervező, Pamuk-Huszta Blanka és Tóth Gerda a nap 24 órájában a lányok rendelkezésére állt, míg Honti Szilárd napközben csatlakozott a társasághoz. 
Az időjárás hétfőtől kegyes volt hozzánk, hiszen a hűsítő esők, bár a lányokat nem áztatta el, a levegőt elviselhető hőmérsékletűre csökkentette. Az edzések minden nap a legmagasabb színvonalon zajlottak köszönhetően a Zoricának, Andreának és Xaviernek!

A szállás és a Lila iskola közötti távot gyalogosan tette meg a tábor. Naponta egy hatalmas sártócsát kerülgettek a lányok, amit egy nap nem sikerült kikerülni. Egyesületünk egy játékosa papucsban és zokniban hatalmasat toccsantott a sárba, ami robbanásszerűen beterítette azt, aki csak a környéken volt. A zokni feketévé sötétedett, mindenki dalmata mintás lett a sárfoltoktól, de mégis aki igazi szegedi iszappakolást kapott az arcára az nem más volt, mint a háttérben álló spanyol szakember, Xavier Perales. Természetesen mindenki hangos nevetésben tört ki. Ezt követően az edzés utáni kötelező programok közé tartozott a ruházatok mosása és tisztítása is.


Természetesen a sok élmény mellett rengeteg hasznos gondolatot kaptak útravalóul a játékosok az edzőktől. A hét folyamán egy füzetbe jegyzeteltek a lányok, hogy ne felejtődjön el mindaz a sok információ, amit szereztek a tábor ideje alatt. 

Huszta Blanka:
"Amikor belekezdtünk a 2. SzegedVolley Camp szervezésébe azt hittem, hogy a tavalyi tábort lehetetlen lesz felülmúlni. Szerencsére azonban az idei is legalább olyan jól sikerült, ha nem jobban! A rengeteg szúnyog és a kiszámíthatatlan időjárás ellenére is remek volt a hangulat és csoda jó a társaság. Az edzéseken végig Xavier mellett voltam, mert én fordítottam - nagyon szerettem a közös munkát!  A gyerekek érdeklődőek voltak, még pár spanyol kifejezést is megtanultak, a játékos gyakorlatokat pedig különösen szerették. Külön öröm volt számunkra, hogy Milodanovic Andrea és Zorica Lazic ebben az évben is fantasztikus edzéseket tartott a tábor tagjainak. Mindhármuknak köszönjük! A sok edzés, kemény munka után a gyerekekre és az edzőkre is ráfért egy kis pihenés. A Szikin pancsolással, hatalmas bomba ugrásokkal, strandröplabdával és csúzdázással kapcsolódtunk ki csütörtökön - és még az időjárás is nekünk kedvezett. Nagyon szépen köszönöm Tóth Gerda és Honti Szilárd segítségét, nagyban hozzájárultak a tábor sikerességéhez. Én már a következő tábort várom! Remélem, hogy az új arcok mellett sok ismerőssel is találkozunk majd!"

Tóth Gerda:
"Izgatottan vártam a Szeged Volley Campet, hiszen nem tudtam mire számíthatok. Nagyon gyorsan pörögtek a napok és minden percét imádtam. A gyerekek közvetlenek, humorosak, okosak és nagyon tehetségesek. Öröm volt nézni, ahogy minden edzésen kitesznek magukért és a tábor végére a gyakorlatok egyre jobban mennek nekik. Remélem jövőre is részese lehetek a tábornak és sok ismerős arccal találkozhatok majd!"

Honti Szilárd:
"Kemény héten vagyunk túl, ahol rengeteget fejlődhettek a táborozók. A gyakorlati tudás mellett fontos szerepet kapott az elméleti képzés is, ezzel komplexebbé téve a gyerekek játékát. A fiatalok és mi edzők is sok hasznos útravalót kaptunk. A hosszú és fárasztó edzések mellett örömömre szolgált látni a régi-új barátságok szövődését más klubok játékosai között, illetve a külföldről idelátogató játékosok közt is. Ez mindig megmutatja miért is csináljuk az egészet!"

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2019. november 11., hétfő
Hír
2019. november 11., hétfő
Hír
2019. november 8., péntek
Hír
2019. november 9., szombat
Hír
2019. november 7., csütörtök
Hír
2019. november 6., szerda
Hír
2019. november 6., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com