SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. január 20.
Fábián, Sebestyén

Jelszóigénylés

Sikeresen zárult a SzegedVolley Camp 2019-es tábora

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 24., hétfő
Felejthetetlen emlékekkel tértek haza a kicsik és a nagyok.

27 lelkes röplabdás lánnyal és 3 nemzetközileg elismert edzővel zajlott a 2019-es SzegedVolley Camp tábora.

Vasárnap a nagy meleg ellenére is nagyon lelkesen vágtak bele a lányok az első délutáni edzésébe. A játékosokat két csoportra osztották az edzők, akik felváltva, a délelőtti és délutáni edzéseken foglalkoztak velük. Az első nap Xavier Perales, a Spanyolországból érkező mester a kis pályán a fiatalabb korosztállyal ismertette a helyes kosárérintés alapjait, míg a függöny mögött a terem háromnegyedében Zorica Lazic és Molidanovic Andrea adott izzasztó technikai feladatokat a nagyobbak számára. 
Egyesületünk játékosai mellett a fővárosi egyesületektől (VASAS, UTE, MTK), a Békéscsabától, Balatonfüredről és a Tiszaújvárosi DSE-től jöttek játékosok. Két "légiósunk", akik a Spartak Subotica (Szerbia) és OK Radnički Beograd (Szerbia) csapatától jöttek, hamar beilleszkedett a közösségbe a nyelvi nehézségek ellenére is.


Az edzésnapok alatt a lányok igazi csapattá kovácsolódtak. Ennek elősegítése érdekében a telefonjaikat csak napi egyszer, vagy kétszer kapták kézhez, ellenben annál több időt töltöttek a szálláson lévő medencében vagy amellett hűsölve. Két állandó segítő és szervező, Pamuk-Huszta Blanka és Tóth Gerda a nap 24 órájában a lányok rendelkezésére állt, míg Honti Szilárd napközben csatlakozott a társasághoz. 
Az időjárás hétfőtől kegyes volt hozzánk, hiszen a hűsítő esők, bár a lányokat nem áztatta el, a levegőt elviselhető hőmérsékletűre csökkentette. Az edzések minden nap a legmagasabb színvonalon zajlottak köszönhetően a Zoricának, Andreának és Xaviernek!

A szállás és a Lila iskola közötti távot gyalogosan tette meg a tábor. Naponta egy hatalmas sártócsát kerülgettek a lányok, amit egy nap nem sikerült kikerülni. Egyesületünk egy játékosa papucsban és zokniban hatalmasat toccsantott a sárba, ami robbanásszerűen beterítette azt, aki csak a környéken volt. A zokni feketévé sötétedett, mindenki dalmata mintás lett a sárfoltoktól, de mégis aki igazi szegedi iszappakolást kapott az arcára az nem más volt, mint a háttérben álló spanyol szakember, Xavier Perales. Természetesen mindenki hangos nevetésben tört ki. Ezt követően az edzés utáni kötelező programok közé tartozott a ruházatok mosása és tisztítása is.


Természetesen a sok élmény mellett rengeteg hasznos gondolatot kaptak útravalóul a játékosok az edzőktől. A hét folyamán egy füzetbe jegyzeteltek a lányok, hogy ne felejtődjön el mindaz a sok információ, amit szereztek a tábor ideje alatt. 

Huszta Blanka:
"Amikor belekezdtünk a 2. SzegedVolley Camp szervezésébe azt hittem, hogy a tavalyi tábort lehetetlen lesz felülmúlni. Szerencsére azonban az idei is legalább olyan jól sikerült, ha nem jobban! A rengeteg szúnyog és a kiszámíthatatlan időjárás ellenére is remek volt a hangulat és csoda jó a társaság. Az edzéseken végig Xavier mellett voltam, mert én fordítottam - nagyon szerettem a közös munkát!  A gyerekek érdeklődőek voltak, még pár spanyol kifejezést is megtanultak, a játékos gyakorlatokat pedig különösen szerették. Külön öröm volt számunkra, hogy Milodanovic Andrea és Zorica Lazic ebben az évben is fantasztikus edzéseket tartott a tábor tagjainak. Mindhármuknak köszönjük! A sok edzés, kemény munka után a gyerekekre és az edzőkre is ráfért egy kis pihenés. A Szikin pancsolással, hatalmas bomba ugrásokkal, strandröplabdával és csúzdázással kapcsolódtunk ki csütörtökön - és még az időjárás is nekünk kedvezett. Nagyon szépen köszönöm Tóth Gerda és Honti Szilárd segítségét, nagyban hozzájárultak a tábor sikerességéhez. Én már a következő tábort várom! Remélem, hogy az új arcok mellett sok ismerőssel is találkozunk majd!"

Tóth Gerda:
"Izgatottan vártam a Szeged Volley Campet, hiszen nem tudtam mire számíthatok. Nagyon gyorsan pörögtek a napok és minden percét imádtam. A gyerekek közvetlenek, humorosak, okosak és nagyon tehetségesek. Öröm volt nézni, ahogy minden edzésen kitesznek magukért és a tábor végére a gyakorlatok egyre jobban mennek nekik. Remélem jövőre is részese lehetek a tábornak és sok ismerős arccal találkozhatok majd!"

Honti Szilárd:
"Kemény héten vagyunk túl, ahol rengeteget fejlődhettek a táborozók. A gyakorlati tudás mellett fontos szerepet kapott az elméleti képzés is, ezzel komplexebbé téve a gyerekek játékát. A fiatalok és mi edzők is sok hasznos útravalót kaptunk. A hosszú és fárasztó edzések mellett örömömre szolgált látni a régi-új barátságok szövődését más klubok játékosai között, illetve a külföldről idelátogató játékosok közt is. Ez mindig megmutatja miért is csináljuk az egészet!"

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 13., hétfő
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com