Jelszóigénylés

Ápoljuk a hagyományt: jön a 30. Markovics-kupa

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 5., kedd
Hétvégén rendezzük Magyarország legnagyobb, jubiláló röplabdatornáját.

– A férjemnek mindig az lebegett a szeme előtt, hogy ez a gyönyörű sport ne haljon el Csongrád megyében. Nagyon boldog vagyok, hogy Bezdán Pistáékra is átragadt a lelkesedése, és ilyen remekül megszervezték a tornát – nyilatkozta annó elérzékenyülve a Délmagyarországnak Markovics Endréné, akinek 1989-ben elhunyt röplabdaszakember férje emlékére rendezték meg a nemzetközi röplabdatornát 1990-ben. Azóta hagyomány lett: minden évben egyszer Szeged a röplabda fővárosa, a Markovics Emléktorna keretein belül megmérkőzik a sportág magyar utánpótláscsapatainak többsége – idén már 30. alkalommal.

Hazánk legnagyobb, jubiláló röplabdatornájára hétvégén kerül sor, természetesen ezúttal is a 77. születésnapjához közelítő Bezdán István főszervezésével. Mindent elmond arról, mennyire forrt össze a neve a sportággal: egyszer hiába csak annyit írtak egy neki címzett képeslapra Bulgáriában, hogy „Bezdán István Röptanár Szeged”, így is megtalálta a postás.

A számok idén is hihetetlenek: 2 napon át 3 helyszín 12 pályáján összesen 93 csapat több mint 700 ifjú leány röplabdázója méri össze tudását, és szerez életre szóló élményeket. Díjazásban most sem lesz hiány, az elismerések közül pedig kiemelkedik egy gyönyörű gesztus is: Markovics Endréné a korosztályok legjobb szegedi versenyzőinek 6 kupát ajánlott fel – ezt ezúton is nagyon szépen köszönjük!

A szupermini korosztály 24 együttese az Arany János Általános Iskolában szerepel majd, a Lila iskolában a 17 gyermek csapat röplabdázik reggeltől estig, a legtöbben pedig az Etelka sori csarnokban lesznek, ahol 52 mini korosztályos társaság vív lelkes csatákat egymással. Az ország minden szegletéből érkeznek hozzánk utánpótlás-együttesek, szokás szerint a Békéscsaba a rekorder vendég, a klub ezúttal 24 csapattal érkezik Szegedre.

– Ez az egyetlen kétnapos torna az országban. A gyerekek imádják, hogy nem kell azonnal visszautazniuk, itt aludhatnak a csapataikkal, ezzel nekik még nagyob élménnyé válik a hétvége – árulta el Bezdán István a siker egyik, de messze nem egyetlen titkát. – Az első években még voltak utolsó pillanatos visszalépések, de ilyesmire már régóta nem került sor, hiszen mindenki tudja: precízen, percről-percre lejegyzett forgatókönyv alapján, gond nélkül megszervezzük az eseményt. Erre mindannyian büszkék lehetünk a Szegedi RSE családjában! – hangsúlyozta a főszervező.

Most is ügyeltünk arra, hogy minden csapatnak bőven legyen bizonyítási lehetősége, így a hétvégén minden együttes 6-7 meccsen mutathatja be, mit tud.

– Az elmúlt években már nagyon kellett figyelni a regisztrációnál, tavaly például 24 óra után le kellett zárni, mert betelt minden hely. A kezdetektől fogva jöttek csapatok hozzánk az egész országból, először gyermek korosztályban, majd kinőtte magát a rendezvény, és több korosztálynak adtunk lehetőséget. Minden nap estig szokott pattogni a labda. Régen, amikor még kollégiumokban is el tudtak helyezkedni a csapatok, esténként összejövetelek, sőt, szakmai konferenciák is voltak – nosztalgiázott a Markovics Emléktorna szíve-lelke.

Mi tölti el a legnagyobb boldogsággal a jubiláló hagyomány kapcsán? – merült fel a kérdés, és rögtön válaszolt.

– Sok együttest hozhatnék példaként, de mondjuk a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó VASAS, vagy a hazai Európa-bajnokságon is szepelő magyar válogatott tagjai is mind ott pattogtatták előttünk a labdát. Csodálatos látni, milyen nagy egyéniségek cseperednek fel a szemünk előtt! – mondta nagy örömmel Bezdán István.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. június 4., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2020. május 28., csütörtök
Képgaléria
2020. május 27., szerda
Képgaléria
2020. május 21., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com