Jelszóigénylés

Idén elmarad a Markovics Emléktorna

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 30., szerda
Meg kellett hozni a szomorú döntést a legnépszerűbb röplabdatorna törléséről.

Szomorú döntést kellett hozni, amelyre a koronavírus-járvány őszi alakulása miatt lehetett számítani: idén sajnos elmarad a Markovics Emléktorna. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb röplabdatornáját 31. alkalommal rendeztük volna meg, hogy egy hétvége erejéig újra Szeged legyen a sportág fővárosa, és minden magyar tehetség megmutathassa magát.

Szívügyünk ez az esemény, hiszen Markovics Endre emlékét őrizzük, aki 1989-es haláláig három évtizeden át volt a szegedi és a Csongrád Megyei Röplabda Szövetség elnöke, mindenese. A 80-as években rendszeresen szervezett tornát általános és közép­iskolás korosztályú csapatoknak, mindig november elején. Váratlan halála óriási veszteség volt a sportág számára, de kollégái összefogtak, és Bezdán István vezetésével tovább ápolták a hagyományt. Azóta Magyarország legnagyobb röplabdatornájává nőtte ki magát az esemény, 2019-ben pedig jubileumhoz érkezett a 30. alkalommal.

Tavaly is több mint 700 ifjú röplabdázó mérte össze tudását a Lila iskolában, az Arany János Általános Iskolában és az Etelka sori sportcsarnokban, idén viszont a járvány miatt ennyi helyszínen és ennyi gyerek számára lehetetlen biztonságosan tornát rendezni.– Nagyon szomorú vagyok, de meg kellett hozni ezt a döntést – kezdte a beszélgetést Bezdán István, a torna főszervezője. – Ilyenkor szoktam küldeni a versenykiírást, így az elmúlt napokban egyre többen kerestek, hogy lesz-e Markovics Emléktorna. Annyi szívmelengető dicséretet kaptam, és annyian mondták, hogy ezt a szuper eseményt idén is jó lenne megtartani, de hiába a torna óriási népszerűsége, most a biztonság és az egészség az első. Mindenkinek sajog most a lelke emiatt, de el kell fogadnunk a helyzetet, amely nem csak a mi dolgunkat nehezíti, hiszen az egész világ kivételes időket él, kivételes döntésekkel. A járvány és a kiírások változásai egyébként is zsúfolttá tették a versenynaptárt, így már korábban is kérdőjelessé vált a rendezés, és hasonló aggályaink vannak a diákolimpiai szervezés kapcsán. Reménykedünk, hogy a jövő évi Szeged Kupa nem jut ugyanerre a sorsra. Sosem felejtem el az első tornák esti beszélgetéseit, amikor a kapros-túrós pogácsák mellett megváltottuk a világot, és persze a lelkes gyerekek játékát, zsivaját. Azt a fantasztikus hangulatot azóta is próbáltuk őrizni, és imádkozom, hogy jövőre újra legyen Markovics Emléktorna. Ezúton is köszönöm szépen a többi egyesület visszajelzését, ezekben a nehéz időkben nagyon jól esett a támogatásuk! – hangsúlyozta.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
Hír
2020. november 20., péntek
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com