Jelszóigénylés

Idén elmarad a Markovics Emléktorna

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 30., szerda
Meg kellett hozni a szomorú döntést a legnépszerűbb röplabdatorna törléséről.

Szomorú döntést kellett hozni, amelyre a koronavírus-járvány őszi alakulása miatt lehetett számítani: idén sajnos elmarad a Markovics Emléktorna. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb röplabdatornáját 31. alkalommal rendeztük volna meg, hogy egy hétvége erejéig újra Szeged legyen a sportág fővárosa, és minden magyar tehetség megmutathassa magát.

Szívügyünk ez az esemény, hiszen Markovics Endre emlékét őrizzük, aki 1989-es haláláig három évtizeden át volt a szegedi és a Csongrád Megyei Röplabda Szövetség elnöke, mindenese. A 80-as években rendszeresen szervezett tornát általános és közép­iskolás korosztályú csapatoknak, mindig november elején. Váratlan halála óriási veszteség volt a sportág számára, de kollégái összefogtak, és Bezdán István vezetésével tovább ápolták a hagyományt. Azóta Magyarország legnagyobb röplabdatornájává nőtte ki magát az esemény, 2019-ben pedig jubileumhoz érkezett a 30. alkalommal.

Tavaly is több mint 700 ifjú röplabdázó mérte össze tudását a Lila iskolában, az Arany János Általános Iskolában és az Etelka sori sportcsarnokban, idén viszont a járvány miatt ennyi helyszínen és ennyi gyerek számára lehetetlen biztonságosan tornát rendezni.– Nagyon szomorú vagyok, de meg kellett hozni ezt a döntést – kezdte a beszélgetést Bezdán István, a torna főszervezője. – Ilyenkor szoktam küldeni a versenykiírást, így az elmúlt napokban egyre többen kerestek, hogy lesz-e Markovics Emléktorna. Annyi szívmelengető dicséretet kaptam, és annyian mondták, hogy ezt a szuper eseményt idén is jó lenne megtartani, de hiába a torna óriási népszerűsége, most a biztonság és az egészség az első. Mindenkinek sajog most a lelke emiatt, de el kell fogadnunk a helyzetet, amely nem csak a mi dolgunkat nehezíti, hiszen az egész világ kivételes időket él, kivételes döntésekkel. A járvány és a kiírások változásai egyébként is zsúfolttá tették a versenynaptárt, így már korábban is kérdőjelessé vált a rendezés, és hasonló aggályaink vannak a diákolimpiai szervezés kapcsán. Reménykedünk, hogy a jövő évi Szeged Kupa nem jut ugyanerre a sorsra. Sosem felejtem el az első tornák esti beszélgetéseit, amikor a kapros-túrós pogácsák mellett megváltottuk a világot, és persze a lelkes gyerekek játékát, zsivaját. Azt a fantasztikus hangulatot azóta is próbáltuk őrizni, és imádkozom, hogy jövőre újra legyen Markovics Emléktorna. Ezúton is köszönöm szépen a többi egyesület visszajelzését, ezekben a nehéz időkben nagyon jól esett a támogatásuk! – hangsúlyozta.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2023. március 29., szerda
Képgaléria
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 26., vasárnap
Képgaléria
Hír
2023. március 22., szerda
Hír
2023. március 20., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com