Jelszóigénylés

Bravúros játék a junioroktól, a felnőttek hozták a kötelezőt

Megosztás:
Megjelent: 2017. április 8., szombat
Két győzelem és két vereség a csapatok mérlege a hétvégi NBII-es dupla fordulón

Április 7-én és 8-án két mérkőzést is lejátszottak a szegedi női felnőtt és junior röplabdások.

Az idegenbeli dupla fordulón a szegediek közül több meghatározó játékos is hiányzott, így a mérkőzéseken a felnőtt csapat nyolc, a junior csapat tíz játékossal vágott neki a párharcoknak. Ennek ellenére is azzal a céllal utaztak a lányok Hajdúböszörménybe és Miskolcra, hogy felvegyék a kesztyűt ellenfeleikkel, és a győzelemért harcoljanak.

A felnőttek pénteki mérkőzését szinte hibátlanul kezdte az SZTE EHÖK SE, az első két szettben fegyelmezett játékot produkáltak, végig kézben tartva az irányítást. A harmadik játszma elején feljavult a böszörményiek játéka, a szegediek kissé elfáradtak. Pár pont alatt azonban rendezték soraikat, és az előző két szett alatt mutatott koncentrált játékukkal megnyerték a mérkőzést.

Hajdúböszörményi TE – SZTE EHÖK SE 0:3 (11:25, 14:25, 18:25)

A juniorok összecsapása hasonló volt a felnőttekéhez, az első szettet simán nyerte az SZRSE-SZTE EHÖK SE. Strezeneczki Gyula edző lehetőséget tudott adni minden játékosának a mérkőzésen, így a második szettől nem a legerősebb csapat állt a pályán. Ettől függetlenül, habár voltak kisebb hullámvölgyei a szegedieknek, végig vezetve magabiztosan nyerték meg a mérkőzésüket.

Hajdúböszörményi TE – SZRSE-SZTE EHÖK SE 0:3 (13:25, 21:25, 20:25)

Szombaton reggel 7 órakor kelt útra a csapat Hajdúböszörményből Miskolcra, hogy a tabella előkelő helyét elfoglaló MVSC-MVSI csapatával mérkőzzön meg a délelőtt folyamán.

A felnőtt mérkőzést a szegediek kezdték jobban, nagyon higgadt játékkal 6 pontos előnyre is szert tettek az első szett közepére. Ekkor felébredt a Miskolc, és fegyelmezett játékkal a végjátékra kiegyenlítettek, majd taktikus szerváiknak köszönhetően végül szoros csatában megnyerték az első játékrészt. A második és harmadik szettben becsülettel küzdött a Szeged, azonban a mindkét csapatot jellemző hullámvölgyekből mindig a vendég csapat jött ki rosszabbul, így a MSVC-MVSI csapata örülhetett győzelemnek.

MVSC-MVSI – SZTE EHÖK SE 3:0 (25:22, 25:17, 25:17)

A junior mérkőzés a kezdetektől nagy izgalmakat hozott, az első szettben kezdetben felváltva estek a pontok, és csak a játszma legvégén lépett el minimálisan a nagyot küzdő Szeged. A második játékrészben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tabella harmadik helyén álló miskolciak a szett közepétől a labdamenetek végén jobban összpontosítottak, így sikerült egyenlíteniük. Ezt követően nagyon lelkes és hangulatos, fegyelmezett játékot láthattak a nézők a SZRSE-SZTE EHÖK SE részéről, akik állva hagyták ellenfelüket, és simán nyerték meg a harmadik játszmát. A negyedik szettre összeszedte magát a hazai csapat, ennek ellenére hatalmas küzdelemben 20:23-ra a Szeged vezetett. Ekkor azonban sorozatos kiváló nyitásainak köszönhetően fordítani tudott a Miskolc. A mindent eldöntő ötödik szettben is csak nuanszok voltak a csapatok között, végül küzdelmes mérkőzésen 3:2 arányban az MVSC szerezte meg a győzelmet.

MVSC-MVSI – SZRSE-SZTE EHÖK SE 3:2 (22:25, 25:19, 11:25, 25:23, 15:13)

Kádár Gréta – csapatkapitány, feladó-átló:

"Pénteken a Hajdúböszörmény ellen jól kezdtük a meccset, és szerencsére a végéig tudtuk tartani előnyünket. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy felszabadultan tudtunk játszani.

A szombati meccs izgalmakkal teli volt, voltak hullámvölgyek, de összességében jól játszott a csapat. Sajnos a Miskolc került ki győztesként a mai mérkőzésből, de nagyon büszke vagyok a lányokra és arra, hogy ismét bizonyítani tudtuk, hogy a végsőkig tudunk küzdeni."

 

Molnár Dóra - center

"A Hajdúböszörmény elleni mérkőzés jó indítása volt a hétvégének. A hosszú út ellenére a kezdeti lendületünk a végéig kitartott, így a meccsen mi győzedelmeskedtünk.

A Miskolc elleni meccs végeredményét tekintve kettős érzéseim vannak. Úgy gondolom a csapat megérdemelte volna a győzelmet, hisz mindent beleadtunk, ezért is vagyok kicsit csalódott. Összességében azonban egy eredményes és hasznos hétvégét zártunk."

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com