Jelszóigénylés

A kiemelt kategória 7. helyén végzett mini fiú csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 1., kedd
Jól kezdtük a tornát, kis megtorpanás után is végig nagyot küzdöttünk az Országos Mini Kupán.

Április 28-án szombaton Tápiószentmártonban rendezték meg az Országos Mini Kupa fiú mini korosztály küzdelmeit. A Szegedi RSE a tízcsapatos kiemelt kategóriában képviseltette magát.

Álmosan kezdték első mérkőzésüket a szegedi fiúk a Delta RSE ellen, de aztán sikerült felvenni a meccs ritmusát és ledolgoztuk szetthátrányunkat, majd hatalmas küzdéssel sikerült is megnyerni az első mérkőzést.

A második csoportmeccsünket sorcserével kezdtük, a szép mezőnymunkával és a taktikus szervákkal csak megszorongatni tudtuk a Sümeg kezdő csapatát. A következő játékrészben aztán ismét felgyorsultak Vörös Szabolcsék, és a bátor támadások szettgyőzelemhez vezettek. A döntő játszmában továbbra is folytattuk a remek gyorsított játékot, amire ellenfelünknek nem volt már ellenszere, így behúztuk a második mérkőzésünket is.

Egy nagyobb szünetet követően a Dág KSE csapata várt a mieinkre. Az első összecsapásokon mutatott precíz megmozdulásokat ezúttal nem sikerült megismételnünk, így a stabilabb alapjátékot mutató dágiak szoros csatában nyertek.

Az utolsó csoportmérkőzésünkön a KESI 2 ellen kezdetben lelkes játékkal megszereztük a vezetést, ám nem sikerült nagyobb előnyt kiépítenünk. A szett végére játékunk lelassult és kissé pontatlanná vált, így a kecskemétiek kiegyenlítettek, majd magabiztosan megszerezték a győzelmet is.

A csoportunk harmadik helyén zárva az 5-8. helyért keresztjátékkal folytatódtak számunkra a küzdelmek, a DSE csapata ellen kellett megmérkőzniük Tápai Bendegúzéknak. A nap vége felé kevesebb kockázatot vállalva játszottak a mieink, így a kevés hibának köszönhetően tetemes előnyre sikerült szert tennünk, ám ellenfelünk visszazárkózott, majd fordítani is tudott. A második játszmában is nagy küzdelem zajlott a pályán, de a lélektani előnyüket kihasználva ismét az utolsó pillanatban a dunaújvárosi csapat örülhetett győzelemnek.

A 7. helyért folyó küzdelemben a Kaposvári RA várt a mieinkre, és ismét egy kiélezett szett után ellenfelünk szerezte meg a vezetést. Ezután Honti Szilárd és Kovács Zoltán edzőknek sikerült felrázniuk a csapatot, és minden erejüket összeszedve sikerült előbb egyenlíteniük Fitor Patrickéknak, majd a végső győzelmet is megszerezték a mieink a harmadik játszmában.

Csapatunk így nagy küzdelemben, sok szoros mérkőzést játszva az Országos Mini Kupa 7. helyén végzett.

Szegedi RSE - Delta RSE 2:1 (21:25; 25:11; 15:12)
Sümegi RE - Szegedi RSE 1:2 (25:21; 13:25; 6:15)
Szegedi RSE - Dág KSE 0:2 (21:25; 21:25)
KESI 2 - Szegedi RSE 2:0 (25:19; 25:9)
Szegedi RSE - DSE 0:2 (23:25; 23:25)
Kaposvári RA - Szegedi RSE 1:2 (25:23; 18:25; 11:15)

Szegedi RSE: Fitor Patrick, Vörös Szabolcs, Papp Zsolt, Mikle-Baráth Milán, Pintér Barnabás, Tápai Bendegúz, Pintér Gergely, Apáti Márk, Pálinkó Máté, Lázár Balázs, Elousta Dzsáfár. Edző: Honti Szilárd, Kovács Zoltán.

 

Honti Szilárd - edző:

"Nagyon ígéretesen indultunk a nap elején, amit sajnos megtört egy nagyobb szünet, és később sikerült csak újra felvenni a saját ritmusunkat. Kicsit több szerencsével talán előkelőbb pozícióban is végezhettünk volna, de a sport már csak ilyen. Maximálisan büszkék lehetünk a fiúkra, mivel kihozták magukból tudásuk javát az ország legerősebb csapatai ellen!"

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com