Jelszóigénylés

Lecsúsztunk a dobogóról a gyerek és mini kategóriában

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 21., hétfő
Nyolc csapattal indultunk a Titkos Lajos Emlékversenyen.

Hétvégén hatodik alkalommal került megrendezésre a Titkos Lajos Emlékverseny, ahol három korosztályban nevezhettek a csapatok.

A Szupermini, Mini leány, Mini fiú és Fiú Gyermek csapatok két helyszínen, az Etelka sori Sportcsarnokban illetve a József Attila Általános Iskola tornatermében versenyeztek egymás ellen. A torna az emlékverseny mellett helyt adott az Országos Mini Bajnokság fordulóinak is, így ezek a mérkőzések különösen fontosak voltak a résztvevő egyesületek számára.  
A Szupermini versenyen 27 csapat vett rész, egyesületünktől Magos-Dóra Annamária és Filep Anna négy csapattal nevezett. Érdekesség, hogy a Szegedi RSE-4 két fiút is számlált a soraiban a lányok mellett. Mini korosztályban két leány (Dávid Tibor és Váradi Zoltán vezetőedzőkkel) és egy fiú csapatunk (Honti Szilárd edzővel) küzdött meg az OMB-s ellenfelekkel. Végezetül, de nem utolsó sorban az emléktornán részt vett négy gyermek korosztályú fiú csapat is, akik látványos színfoltjai voltak az Etelka sori Sportcsarnoknak. Itt Varga Tamás és Csányi Dániel által vezetett csapatunk kapott szerepet.

Szupermini kategória
Szegedi RSE-1 - Taksony BTDSE Leány 2:0
Szegedi RSE-1 - Lőrinc-2 2:0
Szegedi RSE-1 - Békéscsabai RSE-2 0:2
Szegedi RSE-1 - VASAS B 0:2
Szegedi RSE-1 játékosai: Kondacs Réka, Pádár Réka, Németh-Szabados Abigél, Fritz Eszter, Mészáros Nóra

Szegedi RSE-2 - Békéscsabai RSE-3 0:2
Szegedi RSE-2 - VASAS A 0:2
Szegedi RSE-2 - Szegedi RSE-3 1:1
Szegedi RSE-2 - Gödöllő Kék 0:2
Szegedi RSE-2 játékosai: Gigacz Réka, Kozma Míra, Petrovics Dóra, Varga Kincső, Meszlényi Sára

Szegedi RSE-3 - Békéscsabai RSE-4 0:2
Szegedi RSE-3 - MTK Kék 0:2
Szegedi RSE-3 - Szegedi RSE-2 1:1
Szegedi RSE-3 - Gödöllő Kék 0:2
Szegedi RSE-3 játékosai: Héjja Anabella, Eszik Janka, Komáromi Zsófia, Juhász Hanga, Juhász Kincső

Szegedi RSE-4 - Békéscsabai RSE-2 0:2
Szegedi RSE-4 - Gödöllő Kék 2:0
Szegedi RSE-4 - Békéscsabai RSE-3 0:2
Szegedi RSE-4 - Békéscsabai RSE-4 0:2
Szegedi RSE-4 játékosai: Draskóczy Ede, Baráth Milán, Kocsis Dorka, Bozó Anna, Koplányi-Szabados Jázmin 

Szupermini Végeredmény:

1. MTK Kék

8. VASAS B 13. Taksony BTDSE Leány 22. Taksony BTSDE Fiú
2. Békéscsabai RSE-1

9. Szegedi RSE-1

16. Szegedi RSE-4

22. MTK Csibe

3. Kecskemét A

10. MTK Fehér

16. VASAS C 22. Szegedi RSE-3

4. VASAS A

10. Békéscsabai RSE-7

16. Békéscsabai RSE-6 25. Szegedi RSE-2

5. Lőrinc-1

10. Békéscsabai RSE-4 19. Gödöllő Kék 25. Pénzügyőr SE Leány

6. Gödöllő Fehér

13. Békéscsabai RSE-3 19. Békéscsabai RSE-5 25. Lőrinc-2

7. Békéscsabai RSE-2

13. Kecskemét B 19. Pénzügyőr SE Fiú


Magos-Dóra Annamária összefoglalója:
"Nagy izgalommal vártuk ezt a versenyt, hiszen ebben a korosztályban nagyon sokan neveztek. Blanka, Dia, Anna, Dani és jómagam is "csatasorba" álltunk 4 csapatunk támogatására. Köszönöm nekik ezúton is a segítséget. A gyerekek közül sokuknak ez lett életük első röplabdaversenye. Célkitűzésünk a tapasztalatszerzés és legfőképpen a játékélmény megélése volt. Öröm volt látni, ahogy ezek a gyerekek labdamenetről, labdamenetre fejlődtek, lettek egyre lelkesebbek. Nem győzték kivárni a következő mérkőzéseket. Az 1-es csapatunkat a "rutinos" szuperminiseink alkották, akik szép játékkal hozták a csoportelsőséget. A második csoportkörben nagyon jó meccset játszva a gödöllői lányokkal 1:1 lett az eredmény a két szettig tartó párharcban. A kecskeméti fiúkkal nem sikerült felvennünk a versenyt, itt sajnos a kevés szerzett pontunknak köszönhetően már csak a 7-9. hely megszerzéséért küzdhettünk. A békéscsabai lányok és a VASAS ellen is hatalmasat játszottunk. Mindkét esetben csak a végjátékban maradtunk alul. Pádár Réka okos megoldásaival, mentéseivel húzta magával a csapatot, de egy-egy apró figyelmetlenség elég volt az ellenfeleink győzelméhez. Így 27 csapatból végül a 9. hely lett az első számú csapatunk eredménye. Lajos bácsi munkája, emléke nekünk edzőknek meghatározó, főleg, hogy személyesen is ismerhettük. Hiszem, hogy odafönt most is boldogan tekint le ránk és büszke a sok kis röplabdásra."

Mini kategória: Leány

Szegedi RSE-1 - UTE A 1:2
Szegedi RSE-1 - Gödöllői RC 2:1
Szegedi RSE-1 - Békéscsabai RSE-1 0:2
Szegedi RSE-1 - MTK 1:2
Szegedi RSE-1 játékosai: Deák Angelina, Gigacz Maja, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Réka, Makai Lili Emma, Kasztner Zsófia, Varga Szonja, Erdei-Strohner Enikő, Héjja Daniella, Duics Dóra, Mihály Annamária

Szegedi RSE-2 - Kecskemét A 0:3
Szegedi RSE-2 - MTK Budapest 0:3
Szegedi RSE-2 - Békéscsabai RSE-1 0:3
Szegedi RSE-2 - Gödöllő 0:2
Szegedi RSE-2 játékosai: Eszik Sára, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Nagy-Hegyesi Luca, Pádár Panna, Polgár Lili, Kalmár Léda, Hartai-Rácz Gaia, Horváth Dalma, Kóti-Kiss Noémi, Szentkereszty Stefánia, Borics Panka, Meleg Blanka

Mini Leány végeredmény:

1. Békéscsabai RSE 5. KESI A
2. UTE  6. Gödöllői RC
3. MTK-Budapest 7. Szegedi RSE-2
4. Szegedi RSE-1

Mini kategória: Fiú
Dávid Tibor összefoglalója:
"A Szegedi RSE 2-es csapata nehéz csoportba került, így papírforma eredmény született. A Kecskemét ellen bízhatunk a szettgyőzelemben, de sajnos Mészáros Petráéknak ez végül nem sikerült. A Békéscsaba és az MTK ellen tudtuk, hogy nem a mi csapatunk az esélyes, így az elsődleges cél a játékelemek gyakorlása volt. A helyosztó mérkőzésen a Gödöllő ellen közelebb kerültünk a győzelemhez, de sajnos itt is elmaradt a végső siker. A Szegedi RSE 1-es csapatának felkészülése sajnos nem sikerült jól, mert 4 hét kényszerszünet volt a csapatnál a téliszünet és a sérülések, műtétek miatt. Ennek megfelelően gyengébben is kezdtük a tornát. Rengeteg hibával játszottunk, ami azért is volt fájó, mert ellenfelünk, az UTE A is sokat hibázott. Ha ezt ki tudtuk volna használni, akkor szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Az utolsó játszmában sikerült jobb játékkal megszerezni a szettgyőzelmet. A Gödöllő ellen játszhattunk a négy közé jutásért, ahol esélyesnek számítottak Nagy-Hegyesi Rékáék. Sajnos ezen a mérkőzésen is kijött az edzés hiánya, így kisebb szerencse is kellett a mérkőzés megnyeréséhez. A négy között a későbbi tornagyőztes Békéscsaba ellen léptünk pályára. Papírforma eredmény született és a bronzéremért játszhattunk. Az MTK-Budapest ellen bíztunk a jó játékban és a győzelemben. Csapatunk sokkal jobban játszott, mint a nap elején, és szorossá tudtuk tenni a találkozót, de a győzelem most is elmaradt. Sajnálom, hogy nem tudtunk készülni erre a tornára, mert azt gondolom, hogy sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna. A fiatalabb csapatunk nem hozta ki magából a legtöbbet, ennél jobban tudunk játszani!"

Szegedi RSE - Pénzügyőr SE 3:0
Szegedi RSE - Kecskemét (Vásárhelyi) 2:1
Szegedi RSE - Lőrinc 2000 0:3
Szegedi RSE - EVSI 2:0
Szegedi RSE játékosai: Verebes Máté, Simon Benedek, Makhult Levente, Lázár Balázs, Fitor Patrik, Elousta Dzsáfár, Takács Dániel, Tápai Bendegúz, Mikle-Baráth Milán, Pintér Gergely

Mini fiú végeredmény:

1. Kecskemét Arany 5. Szegedi RSE
2. Szolnoki Sportcentrum 6. EVSI
3. Kecskemét Vásárhelyi 7. Pénzügyőr SE
4. Lőrinc 2000


Honti Szilárd összefoglalója:
"A nap eleji diadaltól hektikussá vált a játékunk, és ez megbosszulta magát. Hullámvasúton ingott a teljesítményük a srácoknak, viszont egyre sekélyebbek és ritkábbak ezek a hullámvölgyek. Örömömre szolgál, hogy bebizonyították maguknak a srácok azt, hogy nincs verhetetlen csapat, ha egy emberként játszanak az első ponttól az utolsóig. Másrészt két fiatal játékos is debütálhatott, akik tisztesen helytálltak a csapatban. Egyre jobban kezelik a krízishelyzeteket, mikor extra figyelemre és megoldásokra van szükség. Ami kifejezetten tetszett, hogy ki a pályán pacsizással, ki a cserepadon szurkolással, minden meccsen ment a bíztatás és a szett, meccsgyőzelmek utáni ünneplés. Izgalmas és tanulságos torna volt. Köszönjük a kilátogatók szurkolását!"

Gyermek Fiú kategória
Szegedi RSE - Kecskemét-1 0:2
Szegedi RSE - Székesfehérvár 1:2
Szegedi RSE - Kecskemét-2 1:2
Szegedi RSE játékosai: Varga Medárd, Varga Tamás, Janó Csongor, Somosi Levente, Szunyogh Szabolcs, Baranyi Dávid, Czakó Lóránt, Feier Tibor, Pintér Barnabás, Vörös Szabolcs, Elek Botond, Apáti Márk, Bálint Ákos, Papp Zsolt

Gyermek fiú végeredmény:

1. Kecskemét-1
2. Kecskemét-2 (Vásárhelyi)
3. Székesfehérvár
4. Szegedi RSE

Varga Tamás összefoglalója:
"Három meccset játszottunk a tornán. Az első, a kecskeméti Arany János Általános Iskola csapata ellen volt. Nagyon jól nyitottak és nem voltunk nekik méltó ellenfelük. A második mérkőzést a székesfehérváriak ellen játszottuk, ahol az első szettet simán nyertük, majd felsegítettük ellenfelünket a padlóról és a végén mi kerültünk oda, ugyanis elvesztettük a meccset 2:1-re. A harmadik mérkőzésről is vereséggel távoztunk, a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapata ellen. A forgatókönyv hasonló volt mint az előző meccsen. A csapat tagjai az utóbbi két hónapban hébe-hóba jártak edzésre, így nem igazán sikerült felkészülni a megmérettetésre. Mindenkinek el kell gondolkodnia, hogy komolyan szeretne-e sportolni, vagy inkább a tömegsportban gondolkodjunk?"

Következő szegedi rendezésű verseny a Farsangi Kupa lesz február közepén, majd ezt követi máricus 2-3-án a következő országos megmérettetés, a Szeged Kupa!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com