Jelszóigénylés

Döntős “várólistán” Bodnárék, U18-as fináléban Kissék

Megosztás:
Megjelent: 2021. augusztus 9., hétfő
Sajnos nem a tervek szerint alakult a hétvégi Szabadkikötő - Friends Cup viadal.

Nagyon vártuk a múlt heti Szabadkikötő - Friends Cup kiemelt A-kategóriás versenyt, hiszen Filius István és a szegedi színekben induló Bondár Lajos párosa esélyes volt az ob-döntőre jutásra. Még most is az, de az indulásra már csak egy váratlan esemény – például egy visszalépés – adna lehetőséget, hiszen a tizenhat párosból álló mezőnyről épphogy lemaradva “várólistán” van a szegedi érdekeltségű duó.A srácok ugyanis nem jutottak tovább a keresztjátékból, így a Borsi Levente-Demcsák Balázs SZRSE-pároshoz hasonlóan holtversenyben a 17. helyen végeztek a tornán. A női mezőnyben a szegedi Kiss Nóra egy új társsal, Pap Zorkával indult – 25. helyen zártak –, hiszen a pontok miatt vele egy hét múlva az U18-as döntőben szerepelhet.

Bodnárék összetettben is 17. helyen zárták a nyári szezon pontgyűjtését, így ha nincs egy sérülés – vagy más okból történő visszalépés –, nem lesznek ott a fináléban a Lupa-tónál. Ettől persze még minden elismerést megérdemelnek a srácok, hajszálon múlott a siker, jövőre már csak egy kis lépés kell még a döntőért.

– Talán a tét miatt kicsit idegesen játszottunk egész nap, de azt hiszem, hogy a teljes szezont nézve nincs okunk panaszra – jegyezte meg Bodnár Lajos. – A Busz-Balog páros elleni sima sikerrel bemelegítettünk, amire a kevés közös edzés miatt szükség is volt. A Bán-Solti duó az ország egyik legjobbja, az első szettben kifejezetten jól játszva kerültünk előnybe ellenük, a jó formát tartottuk is a második szett közepéig. Ekkor volt pár ki nem kényszerített hibám, illetve az ellenfél is bravúrosan játszott, a döntő szett is hasonló forgatókönyv szerint alakult. A vállalható vereség után jött a keresztjátékban a Sándor-Bogáncs páros, az egyetlen, amelynek a játékstílusa nem feküdt nekünk, ők ugyanis a mezőnyjátékra fókuszálnak. Itt érződött leginkább a feszültség, az első szettben különösen, a második játékrészre viszont összeszedtük magunkat. A döntő szettre szétesett a játékunk, hiba és idegesség jellemzett minket. A legutóbbi két versenyen nagyon kevés hibával játszottunk, most viszont sok hibát vétettünk, de a szezonra így is büszkék lehetünk – zárta értékelését Bodnár.

Egy teljesen SZRSE-színekben induló páros is részt vett a tornán, Borsi Levente és Demcsák Balázs sajnos nem jutott túl a csoportkörön. Egy helytállással kezdtek a Mészáros-Krekk duó ellen, majd az Éliás-Frányó párost megszorongatták.

– Utóbbi páros ellen volt már sikerélményünk, ahogy Bodnár Lajoséknak is, így tőlük is kaptunk tippeket – árulta el Borsi Levente. – Sajnos most nem a tervek szerint alakult a torna, ez volt a nyár legrosszabb formája a részünkről. Így is látszott a fejlődés, az elmúlt bő egy évben sok hasznos tapasztalatot szereztünk. Balázs Szarvason dolgozik, így csak heti egyszer tudunk edzeni, de a versenyeken egyre jobban összeszoktunk, C kategóriában elődöntőbe is kerültünk, A és B kategóriában pedig legalább a keresztjátékig szinte mindig eljutottunk. Most nem sikerült, a második meccsen ugyanis Balázs begörcsölt, e sérülés nélkül szerintem továbbjutottunk volna, de ez benne van a pakliban – mondta Borsi.

A női mezőnyben is volt SZRSE-játékos, ugyanis Kiss Nóra a Beach Sport színeit képviselő Pap Zorkával szerepelt. Az új duó nem véletlenül állt össze: az egyéni pontszámok összeadásával ketten együtt jogosultak a szereplésre az U18-as döntőben. Ez volt tehát az egyetlen gyakorlási lehetőség a fináléra. Egy kétszettes és egy háromszettes vereség volt a hétvégi mérlegük, de a mutatott játék sokkal fontosabb.

– Az első meccsen érződött, hogy nem vagyunk összeszokva, még ha régóta is ismerjük egymást. A második találkozó már sokkal biztatóbb volt, nem sok hiányzott a győzelemhez, jó játékkal kaptunk ki. A jövő heti döntőben örülnénk a legjobb nyolc közé jutásnak, az elődöntőbe jutás pedig szuper lenne – árulta el Kiss Nóra.

Fotó: Gyenesdiás Open

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com