Jelszóigénylés

Döntős “várólistán” Bodnárék, U18-as fináléban Kissék

Megosztás:
Megjelent: 2021. augusztus 9., hétfő
Sajnos nem a tervek szerint alakult a hétvégi Szabadkikötő - Friends Cup viadal.

Nagyon vártuk a múlt heti Szabadkikötő - Friends Cup kiemelt A-kategóriás versenyt, hiszen Filius István és a szegedi színekben induló Bondár Lajos párosa esélyes volt az ob-döntőre jutásra. Még most is az, de az indulásra már csak egy váratlan esemény – például egy visszalépés – adna lehetőséget, hiszen a tizenhat párosból álló mezőnyről épphogy lemaradva “várólistán” van a szegedi érdekeltségű duó.A srácok ugyanis nem jutottak tovább a keresztjátékból, így a Borsi Levente-Demcsák Balázs SZRSE-pároshoz hasonlóan holtversenyben a 17. helyen végeztek a tornán. A női mezőnyben a szegedi Kiss Nóra egy új társsal, Pap Zorkával indult – 25. helyen zártak –, hiszen a pontok miatt vele egy hét múlva az U18-as döntőben szerepelhet.

Bodnárék összetettben is 17. helyen zárták a nyári szezon pontgyűjtését, így ha nincs egy sérülés – vagy más okból történő visszalépés –, nem lesznek ott a fináléban a Lupa-tónál. Ettől persze még minden elismerést megérdemelnek a srácok, hajszálon múlott a siker, jövőre már csak egy kis lépés kell még a döntőért.

– Talán a tét miatt kicsit idegesen játszottunk egész nap, de azt hiszem, hogy a teljes szezont nézve nincs okunk panaszra – jegyezte meg Bodnár Lajos. – A Busz-Balog páros elleni sima sikerrel bemelegítettünk, amire a kevés közös edzés miatt szükség is volt. A Bán-Solti duó az ország egyik legjobbja, az első szettben kifejezetten jól játszva kerültünk előnybe ellenük, a jó formát tartottuk is a második szett közepéig. Ekkor volt pár ki nem kényszerített hibám, illetve az ellenfél is bravúrosan játszott, a döntő szett is hasonló forgatókönyv szerint alakult. A vállalható vereség után jött a keresztjátékban a Sándor-Bogáncs páros, az egyetlen, amelynek a játékstílusa nem feküdt nekünk, ők ugyanis a mezőnyjátékra fókuszálnak. Itt érződött leginkább a feszültség, az első szettben különösen, a második játékrészre viszont összeszedtük magunkat. A döntő szettre szétesett a játékunk, hiba és idegesség jellemzett minket. A legutóbbi két versenyen nagyon kevés hibával játszottunk, most viszont sok hibát vétettünk, de a szezonra így is büszkék lehetünk – zárta értékelését Bodnár.

Egy teljesen SZRSE-színekben induló páros is részt vett a tornán, Borsi Levente és Demcsák Balázs sajnos nem jutott túl a csoportkörön. Egy helytállással kezdtek a Mészáros-Krekk duó ellen, majd az Éliás-Frányó párost megszorongatták.

– Utóbbi páros ellen volt már sikerélményünk, ahogy Bodnár Lajoséknak is, így tőlük is kaptunk tippeket – árulta el Borsi Levente. – Sajnos most nem a tervek szerint alakult a torna, ez volt a nyár legrosszabb formája a részünkről. Így is látszott a fejlődés, az elmúlt bő egy évben sok hasznos tapasztalatot szereztünk. Balázs Szarvason dolgozik, így csak heti egyszer tudunk edzeni, de a versenyeken egyre jobban összeszoktunk, C kategóriában elődöntőbe is kerültünk, A és B kategóriában pedig legalább a keresztjátékig szinte mindig eljutottunk. Most nem sikerült, a második meccsen ugyanis Balázs begörcsölt, e sérülés nélkül szerintem továbbjutottunk volna, de ez benne van a pakliban – mondta Borsi.

A női mezőnyben is volt SZRSE-játékos, ugyanis Kiss Nóra a Beach Sport színeit képviselő Pap Zorkával szerepelt. Az új duó nem véletlenül állt össze: az egyéni pontszámok összeadásával ketten együtt jogosultak a szereplésre az U18-as döntőben. Ez volt tehát az egyetlen gyakorlási lehetőség a fináléra. Egy kétszettes és egy háromszettes vereség volt a hétvégi mérlegük, de a mutatott játék sokkal fontosabb.

– Az első meccsen érződött, hogy nem vagyunk összeszokva, még ha régóta is ismerjük egymást. A második találkozó már sokkal biztatóbb volt, nem sok hiányzott a győzelemhez, jó játékkal kaptunk ki. A jövő heti döntőben örülnénk a legjobb nyolc közé jutásnak, az elődöntőbe jutás pedig szuper lenne – árulta el Kiss Nóra.

Fotó: Gyenesdiás Open

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com