Jelszóigénylés

Eredményes és klubtörténelmi nyarat zártak strandröplabdázóink

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 19., szerda
A Kiss, Baksa páros a legjobb nyolc között, a Bodnár-Boros duónak a döntő a cél.

Még egy szereplés hátra van, de a strandröplabda-szezon legfontosabb sorozataiban, a felnőtt és korosztályos országos bajnokságokban az SZRSE játékosai lezárták a szezont. Nem akármilyen eredményekkel, hiszen Kiss Nóra és Baksa Panna párosa vasárnap az U16-os ob-döntőben szerepelt, ahol a legjobb nyolc között zártak, és karnyújtásnyira volt a legjobb négy közé jutás. Bodnár Lajos és Boros Gábor duója az utolsó ob-viadalon 17. helyen zárt, előbbi versenyző pedig pozitívan értékelte a nyári idényt.A vasárnapi korosztályos ob-finálé nagy nap volt az SZRSE életében, hiszen strandröplabdában ez volt az első döntős szereplésünk. A Kiss Nóra és Baksa Panna alkotta szegedi csapat korábban a felnőttek között is nagyszerűen helytállt, még egy nagy skalpot is begyűjtött, a saját U16-os korosztályában pedig abszolút az élmezőny tagja volt egész nyáron. A vasárnapi finálé B-csoportos küzdelmeiben egy sima győzelmet és egy szoros vereséget könyvelhettek el a lányok, majd egy újabb magabiztos sikerrel folytatták a keresztjátékot, végül pedig a negyeddöntőben óriási küzdelem végén maradtak le a legjobb négy közé jutásról. Itt egyébként az SZRSE csapatát a végül ezüstérmet szerző Báder-Botyánszki páros győzte le, mindössze két ponttal.

– Tényleg csak egy hajszálon múlt a célunk elérése, hiszen az elődöntőbe jutás volt az álmunk – kezdte beszámolóját Kiss Nóra. – Jól játszottunk, talán csak a rutin hiányzott a végén, hiszen a második szett közepétől esett az eső, ehhez a körülményhez pedig még nem nagyon vagyunk hozzászokva. Az utolsó meccsig minden jól ment, a negyeddöntőben pedig nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk. Az egész nyári szezon szuper volt, csak a lezáráshoz hiányzott egy kicsi. Jövőre is megpróbálunk hasonló, vagy még jobb eredményeket elérni, de nem lesz egyszerű, hiszen akkor már az U18-as korosztályba kerülünk. Akkor is Pannával együtt akarunk játszani, hiszen remekül összeszokott a párosunk – jegyezte meg.
A felnőtt bajnokság legutóbbi megmérettetésén az SZRSE-színekben induló Boros Gábor és a szintén szegedi, NB I-es terem csapatunkat erősítő Bodnár Lajos a 17. helyen végzett. A selejtezőben magabiztos győzelmet arattak az Oláh-Decker páros ellen, de utána kikaptak a szombathelyi Szabó-Horváth duótól, így sajnos nem jutottak a tizenhatos csoportkörbe.

– Az első meccs megnyerését tűztük ki minimális célként, de láttuk, hogy most könnyebb ágon vagyunk, mint a legutóbbi ob-fordulókban, így bizakodva érkeztünk – mesélte Bodnár Lajos. – A nyitómérkőzésen könnyedén játszottunk, alig hibáztunk, hullámvölgybe sem kerültünk, így a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Ezután már éreztük, hogy nem lesz egyszerű a második derbi, ugyanis láttuk ellenfelünk első meccsét, és egyértelmű volt, hogy komoly riválissal kerülünk majd szembe. Az első szett közepéig vezettünk, de a hajrában jobban védekezett ellenfelünk, majd a második játékrész közepén is volt egy periódus, amikor nagyon rákapcsoltak a túloldalon. Ezen a két szakaszon múlt a vereség, amit sajnáltunk, de vigasztal, hogy remek színvonalú találkozót vívtunk. Sajnos így már szinte biztos, hogy nem szerepelhetünk az ob-döntőn. Vasárnap még a Friends Cupon lesz egy jutalomjátékunk, amit biztosan élvezünk majd. Előzetesen nehezebb nyári szezonra számítottunk, de hamar megtaláltuk a közös hangot, jó párost alkottunk Gáborral. Az idei teljesítménnyel összességében elégedett vagyok, hiszen talán csak egy olyan meccs volt, ahol magunkat vertük meg, a többi vereség abszolút vállalható volt, sok szuper találkozónk volt, és szép győzelmeink is. Jövőre biztosan előrelépünk, jó lenne döntőbe jutni – fogalmazott Bodnár.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com