Jelszóigénylés

Több lehetőséget teremtünk a strandröplabda iránt érdeklődőknek!

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 21., szerda
Az elmúlt hetekben fontos lépéseket tett az SZRSE a kiegészítő sportág ügyében.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület fókuszában eddig is, és ezután is a teremröplabda marad, de érezzük: egyre nagyobb az igény a strandröplabda iránt. Ennek a trendnek nagyon örülünk, hiszen a nyári változat kiváló kiegészítő sportág, amelynek technikai elemei és különösen erőfejlesztő hatásai jól jönnek a parkettán. Épp ezért az elmúlt hetekben fontos lépéseket tettünk a strandröplabda ügyében!

Egyrészt folyamatosan zajlanak az előrehaladott egyeztetések egy kiváló, és épp fejlesztés alatt álló szegedi strandröplabda pályáról, amelyet a nyári szezonban reményeink szerint kibérelhetünk. Másrészt pedig az elmúlt hetekben 12 edzőnk is elvégezte a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) strandröplabdás továbbképzését, így mindannyian fel tudják készíteni a sportolókat. Sőt, szeretnénk bátorítani az SZRSE játékosait, hogy minél többen jelezzék strandröplabdás szándékaikat, a folyamatos tréningek mellett versenyzési lehetőséget is biztosítanánk!

Mindannyiunknak lendületet és motivációt adott, hogy tavaly Kiss Nóra és Baksa Panna párosa az U16-os ob-döntőben szerepelt, ez pedig klubtörténelmi siker volt az SZRSE számára. Trénereink ezért is izgatottak az új feladat kapcsán.

– Amatőr szinten a legtöbben már találkoztunk a strandröplabdával, de rendkívül hasznos volt, hogy az MRSZ segítségével egy online kurzuson tisztáztuk a legfontosabb különbségeket a terem- és a strandröplabda között. Alapos ismereteket kaptunk a szabályrendszerről és a speciális edzésmunkáról, így felkészülten várjuk az új kihívásokat – nyilatkozta a 12 strandröplabdás edzőnk egyike, Váradi-Tóth Gerda, majd megjegyezte: az SZRSE-nél várhatóan több további kollégája is elvégzi majd a képzést.

Nyárra tehát már terveink vannak, minél több játékossal szeretnénk megismertetni ezt a remek kiegészítő sportágat, versenyeztetnénk is őket, hosszabb távon pedig még a versenyrendezés is benne van a pakliban.

– Az eddiginél több párost szeretnénk indítani, illetve egy strandröplabdás tábor ötlete is felmerült bennünk. Először felmérjük az igényeket, utána döntünk a részletekről. Két szezont is komolyan befolyásolt a koronavírus-járvány, kiestek edzések és mérkőzések, ebben a nehéz időszakban különösen fontosnak tartjuk, hogy további sportolási lehetőséget biztosítsunk. A klub részéről a strandröplabda kapcsán a mozgás a fontos, nem az eredmények, versenyeztetés szempontjából tehát a teremröplabda élvez elsőbbséget, de bárkinek lehetőséget adunk, aki ilyen formában is mozogni szeretne – hangsúlyozta Dávid Tibor, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető-elnökhelyettese.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com