Jelszóigénylés

Szegedre is elhozzuk a legendás sorozatot

Megosztás:
Megjelent: 2022. június 20., hétfő
Hagyományteremtő szándékkal jön az I. Dél-Alföldi Strandröplabda Forduló

Hétvégén hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Dél-Alföldi Strandröplabda Forduló első szegedi állomását. Szombaton a női és férfi duók viadalára várunk minden érdeklődőt a Gellért Szabadidőközpontban, vasárnap pedig a vegyes párosok lépnek pályára. Szerdáig ide kattintva lehet nevezni.

A több mint két évtizede létező sorozat korábban óriási népszerűségnek örvendett, főként Békés megyében rendeznek fordulókat (Szarvas, Gyula, Békéscsaba, Dévaványa, Gyomaendrőd, Orosháza), de hozzánk közelebb is voltak már próbálkozások, például Sziksósfürdőn és Hódmezővásárhelyen.

A 90-es években induló régiós amatőr strandröplabda bajnokság hagyományait Szegeden is szeretnénk ápolni. Az SZRSE-családban egyre felkapottabb kiegészítő sportág a strandröplabda, miután a Gellért Szabadidőközpontban profi körülmények között – a tavalyi bővítés óta már három pályán – lehet játszani.

– Régen óriási dzsemborik voltak ezek a fordulók, rengeteg indulóval, az egész nyarunkat ez a program töltötte ki, imádtuk – kezdett nosztalgiázni Tátrai Sándor, az SZRSE edzője, aki rendszeresen indul a sorozatban. – Annyira népszerű volt, hogy az országos bajnokság pontszerző fordulója is lett az egyik állomás, és voltak nagydöntők is, kategóriánként a nyolc legjobb csapatnak. Izgalmas versengés volt, komoly presztízst jelentettek a győzelmek. Ebben a környezetben nevelkedtem, a nagy öregektől rengeteget tanultam a röplabda közegéről, voltak sátrazós bulik is, sok élményem és barátságom kötődik ehhez a sorozathoz. Volt, hogy postavonatot csíptünk el, hogy odaérjünk a kezdésre, de bringával is mentünk. Örülök, hogy Szegeden is lesz ilyen esemény, hiszen regionálisan ismét fel lehetne emelni ezt a sorozatot, és az SZRSE-nek erre meg is van a lehetősége és ereje. Vasárnap indulok vegyes párosban, ki nem hagytam volna a lehetőséget – árulta el a tréner.

Szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik a program, szerettel várjuk a szurkolókat is, remek nyári időjárásra van kilátás.

A hétvége után sem áll meg az élet a Gellért Szabadidőközpontban, hétfőn kezdődik a Nyári Strandröplabda Tábor.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com