Jelszóigénylés

Újabb érem, most egy ezüst strandröplabdában!

Megosztás:
Megjelent: 2021. augusztus 2., hétfő
Bodnár Lajosék remek formában, jöhet az utolsó csata az ob-döntőért.

Az SZRSE-t képviselő Bodnár Lajos és a békéscsabai színekben induló Filius István Zoltán duója továbbra is versenyben van az országos strandröplabda bajnokság döntőjéért zajló csatában, köszönhetően az újabb érmes helyezésnek. A remek formában játszó páros a budapesti Szabadkikötő - Friends Cup viadalon lett ezüstérmes.A Tarr-Fodor párossal szemben bemelegítő sikerrel kezdtek – két szettben mindössze hét pontot engedélyeztek az ellenfélnek –, majd a Veress-Tari duó elleni meccs a lehető legszorosabb szetteket hozta, egyúttal kétszettes győzelmet is. Ezzel megvolt a csoportelsőség és a fő cél, hiszen a legjobb nyolc közé kerülés fontos lépés volt az ob-döntő miatt.

Zsinórban a negyedik tornán ismét találkoztak Bodnárék a Frányó-Éliás párossal, és nem tört meg a sorozat, ezúttal is végletekig kiélezett csatát vívtak ellenük, 2:1-es sikerrel. A két szoros derbi után az elődöntőben nem annyira kellett izgulni a győzelemért a Szabó-Tompa összeállítású csapat ellen, így jöhetett a finálé. A döntőben megismétlődött a második csoportmérkőzés párosítása, az U16-os bajnok Veress-Tari duó pedig ismét kemény ellenfélnek bizonyult, és ezúttal három szettben nyertek is a tehetséges fiatalok.

– Örülünk az ezüstéremnek, jó meccseket játszottunk, főleg azok után, hogy az edzéseken nem úgy tűnt, mintha csúcsforma közelében lennénk – kezdte a beszélgetést Bondár Lajos. – A könnyű első meccs után a Veress-Tari páros hozta kellemetlen játékstílusát, ők mindenbe beleérnek, remekül védekeznek, nehéz ellenük támadni. Így is fordítani tudtunk az első szettben, egy nehéz meccsen nyertünk, jól jött a csoportelsőségért járó pihenő. A Frányó-Éliás páros ellen a legutóbbi, sikert hozó taktikát követtük, és ismét győzelem lett a vége, csak nekünk volt meccslabdánk a fizikailag megterhelő ki-ki meccsen. Az elődöntőben felszabadultan játszottunk, hiszen már biztos volt, hogy nagyon értékes helyezéssel zárunk. Az első percektől az az érzésünk volt Istvánnal, hogy ezt a rangadót nem tudjuk elveszíteni, hiszen működött a taktikánk és továbbra is hoztuk az egész tornán jó és bátor szerváinkat. A döntő első szettjében semmi sem jött be, fáradtak is voltunk, de a második szettre felpörögtünk, kiharcoltuk a harmadikat, ahol az ellenfél már említett remek védekezésével nem bírtunk. Így is elégedettek lehetünk, jó játékkal meneteltünk a fináléig – véli Bodnár Lajos.

Továbbra is komoly számolgatás megy a srácoknál, és bár nagyon szép siker az ezüstérem, még mindig nehéznek tűnik a képlet. Egy riválist meg kellene előzni az ob-döntőbe kerülésért, de ehhez vélhetően két körrel tovább kellene menniük Bodnáréknak a hétvégi A-kategóriás versenyen. Nemes feladat, amihez nagyon szurkol az SZRSE-család!

Fotó: Gyenesdiás Open

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com