Jelszóigénylés

A végjáték "szakmáját" még tanulni kell

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 12., vasárnap
Óriási fordítással egy szettet sikerült hozni a Szolnok ellen.

A férfi röplabda NB I Liga Alapszakasz második körének nyitányán Tisza-parti derbit rendeztek a Lila iskolában, hiszen a Szolnok együttesét fogadtuk. Rutinosabb ellenféllel találkoztunk, ami látszott is a végjátékok során, így 3:1-re kikaptunk, de nagyon érdekes és biztató derbi volt, lássunk is a forgatókönyvét.
Rögtön az első percek is nagy csatákat hoztak, hosszabb labdamenetek után (6:2)-re meglépett a Szolnok, de egyre keményebb ütésekkel felzárkóztunk. Az ismét telt házat hozó bajnokin egyre jobb lett a hangulat, (11:11)-nél már egyenlítésnek tapsolhatott a publikum, majd a vezetést is megszereztük. Egyre határozottabb és bátrabb játékkal rukkoltak elő Fülöp Norberték, így sokáig szorossá tudták tenni az összecsapást. (19:17)-es vendég vezetésnél kért időt Nusser Elemér, de a végjátékban sajnos elhúzott a Szolnok. A Tisza-parti riválisnak négy szettlabdája volt, a harmadikat ki is használta.

Sajnos a második szett első fele kevésbé lett szoros, (10:6)-os szolnoki vezetés után a vendégek tartották előnyüket, majd növelték is. Mindkét oldalon több volt a hiba, ráadásul (14:20)-as hátrányban is volt a Vidux-Szegedi RSE. Ezután zsinórban négy pontszerzéssel visszajött a remény, a szolnokiak időt is kértek, a drukkerek pedig újra egyre hangosabbak voltak. Később is volt minek örülni, folytatódott a sikerszéria, (20:20)-nál pedig egy új "meccs" kezdődött. Jöhetett az újabb szegedi pont, a vendégek ekkor már cseréltek is. (23:21)-nél már nagyon közel került a részsiker, de (23:23)-nál újra egál volt. Végül sikerült: (26:24)-re  miénk lett a szett, óriási fordítással és küzdéssel egyenlítettünk!

A lendület a harmadik szett elejére is kitartott, hiszen (4:0)-ra megléptünk. Innentől kezdve elég hullámzó volt a játék képe: (6:6)-nál már egyenlő volt az állás, majd (12:8)-ra vezettünk, aztán (12:12)-nél ismét szolnoki egyenlítést lehetett elkönyvelni. Szoros csata következett, érződött, hogy a végén kell majd odatenni magunkat. (17:17)-nél Nusser mutatta is a játékosainak, hogy "Nyugi!". Higgadtak is voltak a srácok, de az igazán nagy koncentrációra (22:22) után volt szükség. Szolnoki szettlabdánál jöhetett egy kis taktikai értekezlet, de a fordítás nem jött össze.

A negyedik szettben már (5:2)-es vezetésnél időt kértünk. A Szolnok ugyan tartotta előnyét, de becsülettel küzdöttünk, látszott a fiúkon, hogy most sem adják fel. Ennek ellenére a szett félénél sajnos nem úgy tűnt, hogy jönne a fordulópont. Amikor (18:20)-ra felzárkóztunk, felcsillant a remény. Hiába: négy meccslabdához jutott a Szolnok, és rögtön az elsőt értékesítve diadalmaskodott.


 
Nusser Elemér: – Nem csak a második szettre lehet azt mondani, hogy nem volt rossz, az egész meccsre is. Többször is kellemes meglepetést okoztak a srácok, lényegében csak a rutin döntött. A szettek végjátéka egy külön szakma, ezt még tanulnunk kell, de abszolút biztató volt a játékunk.

NBI Férfi Bajnokság, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Szolnoki Röplabda Klub 1:3 (22:25)(26:24)(23:25)(20:25)
Vidux-Szegedi RSE: Fülöp Norbert, Piti Richárd, Nagy Zsolt, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Váradi Zoltán (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Bitó Attila, Inhoff Attila, Berentés Béla, Sarnyai Ákos 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com