Jelszóigénylés

Motivált játékkal kerültünk közel a fordításhoz

Megosztás:
Megjelent: 2024. január 16., kedd
A Magyar Kupa negyeddöntőjének szegedi visszavágója izgalmas csatát hozott

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata hazai pályán is 3:1-re kapott ki a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így 6:2-es összesítéssel a Kecskeméti RC jutott a legjobb négy közé. Az izgalmas szegedi visszavágó harmadik szettjében még felcsillant a remény a hazaiak továbbjutásra.

4:1–es összesített hátrányban már legyintenek az emberek egy röplabdás kupapárharc visszavágóján, de nem az érezhetően motivált szegedi játékosok és szurkolók! A kecskemétiek elleni hazai visszavágó ugyanis rögtön szettvesztéssel indult, így a vendégek egyetlen lépésre kerültek a továbbjutás bebiztosításától, csakhogy a döcögős kezdés után gyorsan összekapta magát a Vidux-Szegedi RSE. Bár Berkes Zoltán legénysége nem tudott fordítani a nyitányon, mégis labdamenetről labdamenetre bizonyította: nem adja fel!

A végsőkig tartó küzdelemben az újszegedi sportcsarnok közönsége is partner volt, a szurkolás nagyon kellett a második és harmadik szett végjákában is. A második szett komoly túlórát hozott és még nagyobb örömet, hiszen 29:27-es részsikerrel egyenlítettünk. Pedig a Kecskemétnek négy szettlabdája is volt, ám Gönczi Imre 27:27 után egy-egy remek ütéssel és sánccal reményt adott a továbbjutásra.

A harmadik szett is körömrágós hajrát hozott, pedig az elején 8:3-ra is megléptek a kecskemétiek. Gyorsan jött a szegedi fordítás, 11:10-re vezettünk, majd a felek fej-fej mellett haladtak a mindent eldöntő labdamenetek felé. A legponterősebb hazai játékos, a brazil Davi Pozzobon érzelmi hullámvasutat élhetett meg, hiszen a szett utolsó három szegedi pontját ő szerezte két ütéssel és egy sánccal, a végén mégis ő volt a legszomorúbb a pályán, hiszen a rontott nyitása kecskeméti továbbjutást ért.

A negyedik szett tehát már tét nélküli volt, de így az utánpótlás is szerepet kaphatott, az új generáció (Szepesi Máté, Polyák Ábel, Pintér Barnabás) is bizonyított a kupaporondon.

Berkes Zoltán: Nehézkes kezdés után javuló játékkal lettünk egyre magabiztosabbak, ami a védekezésünkön különösen érződött. A folytatásban már látványos játékkal rukkoltunk elő, ami egyenlítést is eredményezett, de a harmadik szett hajrájában apró hibák miatt úszott el a továbbjutás esélye. Gratulálok a csapatomnak a motivált és fegyelmezett játékhoz! Gratulálok a Kecskemétnek a továbbjutáshoz!


Vidux-Szegedi RSE – Kecskeméti RC 1:3 (21–25, 29–27, 23–25, 12–25)
Férfi röplabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, Városi Sportcsarnok, 80 néző. Vezette: Árpás, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (libero), Polyák (libero), Kasnyik, Szepesi, Pintér, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
Kecskeméti RC: Balla, Mócza, Boldizsár, Gacs, Kecskeméti, Varga. Csere: Bogán (libero), Török Zs. (libero), Török S., Dinnyés, Nagy. Vezetőedző: Deák Márk.
A párharc végeredménye: 6:2 a Kecskeméti RC javára.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com