Jelszóigénylés

Óriási küzdelemben bizonyítottunk a dági visszavágón

Megosztás:
Megjelent: 2022. december 11., vasárnap
3:2-re arattunk győzelmet a Dág KSE ellen

A szerdai győzelem után a Vidux-Szegedi RSE NB I-es együttese a Dág KSE csapatán is felülkerekedett, a kiélezett küzdelemben végül 3:2-re sikerült nyerniük.

Az idegenbeli mérkőzésnek nagy tétje volt, ugyanis a korábbi, szezon eleji küzdelemben alul maradtak játékosaink az ellenfél csapatával szemben. Ahogyan a hazai fordulón, most is izzott a levegő, senki sem szerette volna kiengedni az irányítást a kezéből. A dágiakat motiválta a korábbi győzelem, a szegedieket pedig a visszavágón való bizonyítás ösztönözte. Játékosaink a mérkőzés kezdetétől mindent megtettek, hogy dominálni tudjanak a pályán, és minél nagyobb előnyt szerezzenek. Az első két szettben rendkívül koncentráltan, keményen játszottunk, egy percig sem engedtük, hogy az ellenfél irányíthasson. A kevés hibával való játék meg is hozta az eredményét, mindkét játszmát 25:22-re nyertük meg. A térfélcsere után hasonló játékkal könnyen meg lehetett volna a hárompontos győzelem, azonban a Dág játékosai sosem adják fel könnyen. Nagyon jól felvették a játék ritmusát, amit a saját előnyükre tudtak fordítani a következő két szettben. Ez a kimenetel kísértetiesen hasonlított a hazai mérkőzésre, játékosaink elkezdtek elbizonytalanodni, egyre több nyitást rontottak, valamint a támadásaink is gyengültek. A harmadik szett eredménye így 25:21, a negyediké pedig 25:18 lett a Dág KSE javára. A döntő szettbe így lélektani előnnyel érkezett az ellenfelünk, több ponton is úgy tűnt, hogy övék lesz a győzelem. Férfi csapatunknak viszont volt olyan erős akaratereje, hogy ne engedjék, hogy ugyanaz legyen a mérkőzés végkimenetele, mint a korábbinak. Megőrizték a hidegvérüket, a játékra koncentráltak a legfontosabb pillanatban: szinte vesztett helyzetből is fölálltak, végül pedig megnyerték a döntő játszmát 15:13-ra.

Fésüs Erzsébet: Hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl, minden elképzelésünket felülmúlta a mostani küzdelem. Nagyon szerettük volna, ha a korábbi forduló veresége után most miénk lehessen a győzelem, amiért mindent meg is tettünk. Bár voltak problémáink a játék néhány elemével a harmadik, majd a negyedik szettben is, végül mi tudtunk dominálni a pályán, és a küzdelem végkimenetelére ez nem nyomta rá a bélyegét. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen nem engedték ki a kezükből a győzelmet, annak ellenére sem, hogy az ötödik szettben többször vesztett helyzetbe kerültünk. Volt annyi hitünk és akaratunk, hogy az utolsó pillanatokban is tudtunk változtatni, fölállni és nyerni.


Dág KSE - Vidux-Szegedi RSE 2:3 (22:25, 22:25, 25:21, 25:18, 13:15)
Férfi NB I Liga Alapszakasz. Dág, 60 néző. Vezette: Soltész, Ujházi.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Kiss Gábor, Davi Luiz Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com