Jelszóigénylés

Csányi visszatérése csodás lett

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 6., péntek
Sima bajnoki sikert arattunk a Sümeg ellen, a végjátékokban remekeltünk.

A Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata nagyszerű győzelmet aratott az NB I-ben: a Sümeg elleni hazai bajnokit három szettben nyerte a Nusser-legénység. Az első két szettben rendkívül izgalmas végjátékokban sikerült részsikereket aratni, majd a harmadik szett simán a miénk volt, pedig ezúttal is foghíjas kerettel álltunk ki.

A kezdés előtt egyik szemünk sírt, a másik nevetett: Nacsa Gábor ezúttal nem tudta vállalni a játékot, a visszatérő Csányi Dániel viszont igen. Óriási lendülettel kezdtünk, 6:2-re is vezettünk, de 12:12-nél beért minket a Sümeg. Át is vette a vezetést a rivális, erre időkéréssel reagáltunk, és ez be is jött, hiszen a végjáték előtt újra nyitott volt minden (19:19).

23:21-nél az év szegedi támadását láttuk: Csányi Dániel egy zseniális ejtéssel lepte meg az ellenfelet, így három szettlabdához jutottunk, a másodikat ki is használtuk. A vezetés birtokában folytattuk tehát, de már nem olyan elánnal, mint az első szettben, így a második játékrész első fele is végig szoros volt. Állandó izgalmakra lehetett tehát számítani, így volt ennek a szettnek a végjátékában is, amely 21:21-ről indult. Végül ezúttal is 25:22-es részsikert arattunk, okos játékkal hibákra kényszerítettük ellenfelünket.

A forgatókönyv később sem változott: fej-fej mellett haladtak a csapatok, ilyen szoros és jó meccseknél sajnáljuk igazán, hogy szurkolóink csak online közvetítéssel, és nem a helyszínen tudják élvezni a játékot. Később úgy tűnt, mégis sikerül meglépnünk, és így is lett: 13:8-as hazai vezetésnél kértek időt a vendégek.

A szegedi srácok viszont ott folytatták, ahol abbahagyták, nagyon magabiztos és határozott játékkal már 7 pontos előnyre tettek szert. Mondanánk, hogy ezzel kellett jól gazdálkodni, de tovább masírozott a Vidux-Szegedi RSE, a sümegiek 20:9-es hazai vezetésnél már tanácstalannak tűntek. Itt egy kicsit megtorpantunk, de 24:16-nál így is nyolc lehetőségünk volt lezárni az összecsapást. 25:17-re be is húztuk a szettet, és ezzel a meccset is, szép volt, fiúk!


Nusser Elemér: – Négy- vagy ötszettes meccsre számítottam, engem is meglepett, hogy ennyire simán nyertünk. Persze az első két szett végjátékában nagyon észnél kellett lennünk. Az előző szezonban sajnos jellemző volt ránk, hogy a szettek végét mi rontjuk el az ellenfélnek, szerencsére ez most fordítva történt, az utolsó labdamenetekben szinte hibátlanok voltunk. Csányi Dániel rutinja nagyon sokat segített.
 


NB I Férfi Bajnokság Liga alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Sümegi Röplabda Egyesület 3:0 (25:22)(25:22)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE : Kezdő: Csányi Dániel, Piti Richárd, Somosi Levente, Sarnyai Ákos, Bodnár Lajos, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Piti Richárd, Móczár Dávid, Strezeneczki Péter, Péter Márk
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Fotó: Mihály István

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com