Jelszóigénylés

Egymásért küzdve nyertek

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 12., szombat
A Vidux-Szegedi RSE női csapata győzelemmel kezdte az NB II-es szezont.

Hullámzó meccsel indította NB II-es szezonját a Vidux-Szegedi RSE női csapata, de amikor kellett, nagyon odatették magukat a játékosaink, így 3:1-es sikerrel nyitották az idényt a Palota RSC otthonában. A fővárosi derbin az első szett volt a legszorosabb, ezt sikerült is megnyernünk, ami lökést adott a folytatáshoz.
– Az első szettben tipikusan azt láttam a lányokon, amit szezon eleji formának szoktak nevezni. A második szettre belerázódtak a meccsbe, és parádésan játszottak. Pontosak és határozottak voltak, az ellenfélnek mindössze tizenegy pontot engedtek – kezdte az értékelést Tátrai Sándor vezetőedző.

A mester azt gondolta, hogy a lehengerlő forma a folytatásra is kitart, és a lehető leggyorsabban megszerezzük az első sikert. Nem így lett.

– Valahogy ebben a szakaszban semmi sem jött össze. Láttam a lányokon, hogy ez kicsit összetörte őket, még úgy is, hogy szépen felzárkóztak a szett végére. A negyedik szett is ezt bizonyította, hiszen szinte végig a Palota RSC vezetett – számolt be a tréner.

A jó csapatok ismérve, hogy amikor már minden veszni látszik, közös erővel összekapja magát. Büszkén mondhatjuk: a Vidux-Szegedi RSE is így tett.

– Amikor kellett, amikor még nem volt késő ehhez, újra elővették azt a játékot, ami a második szettben jellemezte őket. Nagyon lelkesen küzdöttek egymásért, amihez külön gratulálok nekik! – szólt Tátrai dicsérete.

A meccsen összességében látszott, hogy a csapat jó alapokkal rendelkezik, de a hullámvölgyek miatt izgulniuk kellett a sikerért.

– Azon kell dolgoznunk, hogy a saját játékunkat ne egyes szakaszokban, hanem végig stabilan hozzuk. Ehhez egyénenként és csapatszinten is sok beszélgetésre van szükség, hiszen úgy érzem: célunk eléréséhez csak a mentális gátakat kell felszabadítani. Remek kiindulópont, hogy akkor is pozitívan álltak egymáshoz, amikor nagyon mélyről kellett felállniuk a negyedik szettben – zárta a beszélgetést a mester.
U21-NBII Női Bajnokság Kelet "A" csoport, Budapest
Palota RSC - Vidux-Szegedi RSE 1:3 (24:26)(11:25)(25:21)(21:25)
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla, Németh Hanna, dr. Fürdök Nóra (libero), Nagy Mína, Kovács-Fiskus Fanni, Hámori Janka, Hűse Zsófia, Nagy Karola, Farkas Antónia, Sipka Bernadett
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com