Jelszóigénylés

Nem szeretnének a csúcs előtt visszafordulni

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 21., szombat
Bárhogy is lesz vége a szezonnak, női NB II-es csapatunk nagy sikert ért el.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról. Női NB II-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Tátrai Sándor vezetőedző és játékosunk, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes osztja meg gondolatait a Vidux-Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.A másodosztály Kelet A-csoportjában csak a hibátlanul menetelő Békéscsaba és az ugyanolyan győzelem-vereség mérleggel (11–5) rendelkező Vasas tudta megelőzni csapatunkat – a kizárólag felnőtteket nevező együttesek között így csoportgyőzelmet szerzett a Vidux-Szegedi RSE –, amely így a felsőházi rájátszásba jutott, ez pedig már önmagában komoly előrelépés.

– Mindenki nagyon odatette magát, hogy ebben a szezonban sokkal jobb teljesítményt nyújtsunk, mint korábban. Az előző idény még az összeszokásról szólt, de most rengeteget fejlődtünk, főként csapatjátékban, de egyénileg is meglett a kemény munka eredménye – kezdte értékelését Tátrai Sándor. – A csoportgyőzelmünk már óriási siker, bármi lesz a szezonnal, erre már büszkék lehetünk. A játékban nagy előrelépést tettünk, és legyőztünk jó csapatokat, például itthon 3:0-ra a Vasast, de a Kecskemét elleni siker is fontos volt lélektanilag – jegyezte meg a tréner.


A felsőházi rájátszás nem úgy indult, ahogy szerettük volna, de már a szereplés is sokat jelentett NB II-es csapatunknak.

– Kemény ellenfeleink voltak, sérülések is hátráltattak minket, de tudtuk, hogy ez már nem lesz olyan könnyű. A Kispest elleni óriási csata a röplabda esszenciáját mutatta be, az ilyen meccsekért érdemes az egész szezont végigdolgozni. Új motivációt szereztünk a felsőházi rájátszással, és küzdhettünk a célunkért, vagyis az éremszerzésért. A lányok most is motiváltak, várják az edzésprogramot, miután erre a hétre pihenőt adtam nekik. Persze, jövőre hasznunkra lesz a szezonban végzett munka, de ha lefújnák az idényt, akkor egy része mégis kárba veszne. Olyan lenne, mintha egy hegymászónak a csúcs előtt egy karnyújtásnyira vissza kellene fordulnia. Bárhogy is alakul a folytatás, nagyon büszke vagyok a lányokra! – hangsúlyozta Tátrai Sándor.Játékosunk, Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes szerint is dicséretet érdemel a csapat.

– Nagyon akartuk a sikereket, mindenki lelkesen vetette magát a munkába, így egy remek alapozást követően erősen kezdtük a szezont – kezdte a beszélgetést. – Máris nagyon hiányzik a csapat, hiszen nem csak a pályán fejlődtünk sokat, de összetartásban is, elmélyültek a barátságok, nagyszerű közösséget alkotunk. Néhány eredményre különösen büszkék vagyunk, hiszen a Vasas elleni hazai derbin minden összejött, kihoztuk magunkból a maximumot, a Kecskemét ellen nyerni pedig nekünk olyan, mint a MOL-PICK Szegednek legyőzni a Veszprémet, és ez is sikerült. 


Télen, az ünnepek környékén kicsit mélypontra kerültünk, de sikerült kilábalni belőle, ezért is sajnáljuk, hogy szünetel a rájátszás, hiszen a playoff legfontosabb szakaszára újra összeállhatott volna a csúcsformánk – nyilatkozta Dr. Szalenko-Tőkés Ágnes.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com