Jelszóigénylés

Valóra vált az álom: NB I-ben folytatja női csapatunk!

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 27., szombat
Fergeteges győzelmet arattak az osztályozó meccseken

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata megvalósította a szegediek álmát: az egyesület történelmében először a Nemzeti Bajnokság első osztályában játszhatnak a következő szezontól kezdve. 

Már az első pontoktól kezdve látszódott, hogy egyik csapat sem adja majd könnyen magát: a DSZC-Eötvös DSE semmiképpen nem kívánt kikerülni az NB I-ből, női felnőtt csapatunk pedig mindent megtett a feljutásért. A játszma elején több hibát is elkövettek a hazaiak, érződött, hogy óriási nyomás alatt kell teljesíteniük a mindent eldöntő mérkőzésen. Azonban 4:7-nél megváltoztatták a játszma menetét: Bálint Viktória bravúros megoldással pontot szerzett, ezt követően pedig Szatmári Júlia, Kovács-Fiskus Fanni, valamint Farkas Antónia támadásaival egyenlített ki a szegedi együttes. A kezdeti hibák után elkezdtek dominálni játékosaink, amire válaszként kénytelenek voltak időt kérni a vendégek. A kisebb szünet meghozta az eredményét: a debreceni együttes behozta a lemaradást és kiegyenlítettek. A hazaiak viszont semmiképpen nem engedték ki a kezükből az irányítást: magabiztos blokkokkal hiúsították meg sorra a debreceni támadásokat és a szettben először négy pontos előnyt kovácsoltak. Az ellenfél néhány pont után újabb time out-hoz folyamodott, ezt követően pedig egyértelműen a hazaiak domináltak a pályán. Látszódott, hogy játékosaink a végjátékra kezdtek kimerülni mentálisan, amit edzőjük, Milodanovics Andrea időkéréssel orvosolt. A játszmát Nagy-Hegyesi Réka óriási mentésével, majd Kovács-Fiskus Fanni támadásával 25:22-re nyerték meg, ezzel egy lépéssel közelebb kerülve az áhított győzelemhez.

A második játszmát magabiztos támadással kezdte a Vidux-Szegedi RSE, 4:3-nál pedig egy elpattant labdát mentett meg Kujundzic Leila, amit Kovács-Fiskus Fanni támadásával ponttá is alakítottak. 8:4-nél ismét kénytelenek voltak időt kérni a vendégek. Bár hasonlóan szoros volt a játszma, mint a korábbi ez alkalommal viszont az elejétől kezdve érezhető volt a szegedi dominancia. Annak ellenére, hogy 8:14-nél a helyzet orvoslására a vendégek időt kértek, nem változtatott a kialakult hierarchián. Az ellenfél mindent megtett, hogy felzárkózzon, de a hazaiak egy pillanatra sem engedték ki kezükből az irányítást. 25:16-ra megnyerték a szettet, ezzel pedig valóra váltották a szegedi álmot, hiszen az idegenbeli 3:1-es győzelem után két nyert szett is elég volt az NB I-be való feljutáshoz. 

A harmadik játszma ezek után gyakorlatilag öröm röplabda volt a játékosok számára. Bravúros támadásokat láthatunk Nyers Noémitől, Farkas Antóniától, Kovács-Fiskus Fannitól és Szatmári Júliától. A nyertes mérkőzés után az egyesület vezetősége pezsgő esővel ünnepelte az újdonsült NB I-es csapatot. 

Milodanovics Andrea: - Megvan az eredmény, amit két éve vártunk: végre feljutottunk az NB I-be! Nagyon sokat küzdöttünk ezért: mind a mostani, mind a tavalyi csapatom, hiszen ők is sokat tettek azért, hogy ez az álom megvalósuljon. Innentől kezdve határ a csillagos ég! Építenünk kell egy olyan csapatot, aki magabiztosan el tudja majd indítani az NB I-es szezont. Izgatottan várjuk a jövőt!


Női Nemzeti Bajnokság II.osztálya / Női NB I Osztályozó, 2. forduló, 180 néző. Vezette: Csizmarik, Villás.
Vidux-Szegedi RSE - DSZC-Eötvös DSE 3:0 (25:22, 25:16, 26:24)
Vidux-Szegedi RSE: Kádár Gréta, Farkas Antónia, Kovács-Fiskus Fanni, Bálint Viktória, Nyers Noémi, Szatmári Júlia. Csere: Nagy-Hegyesi Réka (libero), Kujundzic Leila (libero), Kiss Boglárka, Fürdök Lilla, Horváth Dalma, Erdei-Strohner Enikő, Kiss Nóra, Sojnóczky Sára.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com