Jelszóigénylés

Kétszettes előnyről kaptunk ki a rangadón

Megosztás:
Megjelent: 2021. november 21., vasárnap
Bosszantó végjáték a BVSC-Zugló ellen, pedig nagyot küzdöttek a lányok.

A Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapata bosszantó vereséget szenvedett az őszi szezon talán legjobban várt meccsén: hazai pályán kétszettes előnyről kapott ki együttesünk a BVSC-Zugló ellen.

A nézőtér első sorában sztárvendég foglalt helyet: Miguel Martins, a Pick Szeged portugál irányítója. Nem véletlenül, hiszen barátnője, Ines Pereira debütált a Vidux-Szegedi RSE színeiben. Ines szerezte az első szegedi pontot egy gyönyörű ejtéssel, viszont előtte az első öt pontot zsinórban a zuglóiak könyvelhették el, ugyanis kapkodva, ki nem kényszerített hibákkal kezdtek a hazaiak.

Milodanovics Andrea időkérése azonnal megtette hatását, 5:5-nél már egyenlítettünk, Ines Pereira újabb szép ejtésével. Társai is belejöttek, okos megoldások, szép blokkok, egy csapásra magabiztos játék jellemezte a szegedieket. 14:10-nél már a vendégek kértek időt, járt a vastaps a lányoknak.

A fővárosiak felzárkóztak, így 20:20-nál új “meccs” kezdődött, a szoros hajrát végül a Vidux-Szegedi RSE bírta jobban, ebben nagy szerepe volt Kovács-Fiskus Fanni remek ütéseinek és szervájának.

A második szett elején 7:10-ig egy picit volt jobb és koncentráltabb a BVSC, de 10:10-nél már taktikai értekezletet tartottak a vendégek. Ezután is szoros maradt a meccs, de leginkább egymás hibáit használták ki a felek. A végjátékhoz közelítve úgy tűnt, átvesszük az irányítást, 22:22-nél mégis időt kellett kérni, hárompontos előny olvadt el. 27:25-nél viszont már nagy volt a hazai öröm, óriási küzdelemben kerültünk közelebb a győzelemhez.

A harmadik szettet végre mi kezdtük jobban, 4:1-re vezettünk, és annak is örülhettünk, hogy két maratoni labdamenetből is mi kerültünk ki győztesen. A szett közepén hullámvölgybe kerültünk, a BVSC ki is használta a bizonytalan időszakunkat, 20:14-nél már éreztük, hogy negyedik szett is lesz. Bár volt egy fellángolásunk, de a BVSC ilyen nagy előnyről nem adta ki kezéből a szettet.

Mintha egy új BVSC lépett volna pályára a negyedik szettben, a fővárosiak az edzőjükkel egyetemben alaposan felpörögtek, 3:7-nél nagyon kellett az időkérés. 9:17-nél még kevésbé volt rózsás a helyzet, kereste önmagát a csapatunk, míg a fővárosiak nagy önbizalommal játszottak.

Nem maradt más lehetőség hátra, mint az ötödik szettben kiharcolni a győzelmet. Remekül kezdtünk, a 3:0-s vezetés lendületet adhatott volna, de 4:4-nél már bosszankodtunk. 8:6-ra vezettünk térfélcserénél, majd 10:10-nél jöhetett a lényeg…vagyis jöhetett volna. Egymás után két out okozott komoly feszültséget, ugyanis a véleményes ítéletek egymás után a BVSC-nek kedveztek, majd Milodanovics Andrea piros lapja büntetőpontot ért, így mindjárt 13:10-re vezettek a vendégek. A hektikus percek nem tettek jót, így a zuglóiak meg is nyerték a meccset.

Milodanovics Andrea: – Az első két szettet egyaránt rosszul kezdtük, de vissza tudtunk kapaszkodni és diktálni tudtuk a játékot. Persze nem vagyok büszke a piros lapomra, de nem értettem egyet a játékvezetők munkájával. Voltak hullámvölgyeink, de összességében büszke vagyok a csapatra, hiszen jól tudtunk röplabdázni. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelmet szerezni a szurkolóknak, az egyesületnek, a városnak.


Vidux-Szegedi RSE – BVSC-Zugló 2:3 (25:23, 27:25, 20:25, 16:25, 11:15)
Női röplabda NB II, D csoport, 6. forduló. Szeged, Lila iskola, 45 néző. Vezette: Nagy, Kozma.
Vidux-Szegedi RSE: Ines Pereira, Nyers Noémi, Hűse Zsófia, Bálint Viktória, Kovács-Fiskus Fanni, Kádár Gréta. Csere: Fürdök Lilla, Nagy Mína, Kertai Júlia, Farkas Antónia, Szalay Kata, Kiss Boglárka (libero), Nagy Léna (libero).
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com