Jelszóigénylés

Sima sikerrel hangoltunk a főpróbára

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 23., szombat
Magabiztos NB II-es győzelemmel indította az évet a Vidux-Szegedi RSE női csapata.

A Vidux-Szegedi RSE női együttesére kötelező házi feladat várt az év első NB II-es mérkőzésén: domináns játékkal, simán kellett nyerni az SBTC ellen. Salgótarjáni ellenfelüket idegenben bajnokesélyeshez méltóan győzték le Tátrai Sándor tanítványai, most pedig az újszegedi sportcsarnokban is ilyen tervekkel készültek az összecsapásra. Erősen foghíjas kerettel, hiszen többen munka miatt nem tudtak csatlakozni a csapatunkhoz, de még így is abszolút esélyesei voltunk a találkozónak.Ezt már rögtön az első percekben sikerült bizonyítani, a nyitószettben 11:4-es hazai vezetésnél kértek először időt a salgótarjániak. Végig nyugodtan, megfontoltan játszottak a szegedi lányok az olykor hősiesen védekező, rendkívül fiatal és lelkes vendégek ellen.

25:10-re hoztuk az első szettet, majd a második játékrészben sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, erős és pontos ütésekkel inkább csak a mi oldalunkon lehetett feljegyezni, így szorgosan gyűjtöttük a pontokat is, a salgótarjániak többnyire csak a mi hibáinkból voltak eredményesek. Ebből viszont a szett közepétől egyre több akadt, de ez érthető is, hiszen egy ilyen meccsen nehéz minden pillanatban tartani a teljes koncentrációt. Ebben a szettben így 15 pontot is engedtünk az SBTC-nek, persze az újabb hazai részsiker egy pillanatra sem forgott veszélyben.

A folytatásra jobban összekapták magukat a lányok, gyorsan kialakult a tízpontos különbség is a javunkra. A szervák erősebbek, az ütések pontosabbak lettek, a szegedi játékosok pedig egy fokkal hangosabbak is – utóbbi fontos pszichológiai tényező az ellenféllel szemben, Tátrai Sándor ezt sűrűn kiemeli. Ennek a fejlődésnek meg is lett az eredménye, hiszen a győzelmet hozó harmadik szettben csak 6 pontot szerzett ellenünk az SBTC.


Tátrai Sándor: – Nem volt nagy gond a motiváltsággal és a koncentrációval, sokkal inkább a tegnapi edzőmeccsünkün. Akkor megértették a lányok, hogy miben kell javulni a meccsen, és a kéréseimet teljesítették is, tudatosan odafigyeltek arra, hogy ne forduljanak elő újra a pénteki hibák. Ilyen ellenféllel szemben nem mérvadó, hogy ez mennyire működik, így a rájátszás igazi főpróbája majd a kecskemétiek elleni rangadó lesz, amely el is dönti az alapszakasz fontos kérdéseit. Akkor derül ki igazán, hogy mennyire tudunk jól játszani.
NB II Női Bajnokság Kelet-B-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - SBTC 3:0 (25:15)(25:15)(25:6) 
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fürdök Lilla, dr. Fürdök Nóra, Kertai Júlia, Hűse Zsófia, Kovács-Fiskus Fanni, Nagy Mína. Csere: Andó Viola (libero), Sipka Bernadett (libero), Farkas Antónia
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com