SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Nagyon szépen helytálltunk az évzáró bajnokin

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 22., vasárnap
Női csapatunk ugyan kikapott a Békéscsabától, de büszke lehet a teljesítményére!

Ha úgy játszunk, mint a Vasas elleni bravúr alkalmával, elégedettek lehetünk – így összegezte várakozásait Tátrai Sándor, a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője, mielőtt tanítványai a Lila iskolában fogadták a favorit Békéscsabát. Eddig csak ettől az ellenféltől kaptunk ki ebben az idényben, így érthető volt, hogy nem az eredményesség, hanem a játék képe és a mentalitás volt fontos a szakvezető számára. A tréner pedig elégedett lehetett: az év utolsó mérkőzésén nagyon lelkes játékkal kaptunk ki 3:0-ra a jóval komolyabb erőt képviselő riválistól.
Az első szettben ki is használtuk, hogy nekünk nem kellett utazni, és persze a közönség is sokat segített, hogy frissen és lendületesen kezdjenek a szegediek, ami majdnem meg is hozta gyümölcsét.

– Az első szettben komoly esélyünk volt meglepő részsikert aratni, a lányok dicséretet érdemelnek, hogy így nekiestek a Békéscsabának – kezdte értékelését Tátrai Sándor. – A szettek eredményei egyébként félrevezetők, hiszen minden játékrészben remekeltünk, a második szett közepéig különösen jól tartottuk magunkat egy olyan ellenféllel szemben, amely három extraligás játékossal érkezett. Maximálisan helytálltunk, de a meccs közepén kezdtünk fáradni, hiszen a vendégek más szintet képviseltek. Le a kalappal a lányok előtt, végig küzdöttek, harciasan játszottak, a közönség biztatását is kihasználva hangulatot adtak a meccsnek! – véli a szakember.

A hajrában már nem volt esély a szépítésre, de ez teljesen érthető volt, hiszen minden szegedi számára újdonságokat tartogatott a meccs.

– Olyan szintű keretet és olyan játékerőt, amit ma a Békéscsaba képviselt, eddig csak tévén vagy helyszíni meccsnézések alkalmával tapasztaltak játékosaink, a pályán még sosem. Sokkal gyorsabbak voltak az ellenfél röplabdázói, erősebben ütötték a labdákat, magasabbra ugrottak, jobb döntéseket hoztak, ami teljesen érthető, így pedig nehéz is játszani. Ennek ellenére végig nagyon szépen tartottuk magunkat, ebben pedig nagy szerepe volt a minden eddiginél népesebb közönségünknek. Óriási hangulatot teremtettek, amiért nagyon hálásak vagyunk, és minden drukkernek boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk – mondta a tréner, majd hozzátette: a Vasas ellen mutatott bravúr hangulatát, motiváltságát és küzdőszellemét viszont látta a pályán, a játékot nem teljesen, de ez érthető, hiszen a Békéscsaba nem engedte a lányokat úgy kibontakozni, mint fővárosi riválisunk.

Az esztendőt tehát remek tapasztalattal zártuk, a mester is megemlítette: az így szerzett rutin tavasszal még nagyon értékes lehet.
NBII Női Bajnokság Kelet A-csoport, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - LINAMAR-BRSE 0:3 (18:25)(16:25)(14:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fürdök Lilla, Nagy Mína, Németh Hanna, Kovács-Fiskus Fanni, Kertai Júlia, Hűse Zsófia Csere: Pálvölgyi Eszter (libero), Sipka Bernadett, dr. Fürdök Nóra, Farkas Antónia, Hámori Janka
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 14., kedd
Hír
2020. január 13., hétfő
Hír
Hír
2020. január 12., vasárnap

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com