SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. február 17.
Donát

Jelszóigénylés

Élvezi az új kihívást

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 1., kedd
Csányiné Molcsányi Petra az SZRSE közösségéért választotta Szegedet.

Leány "B" csoportunkat az egyesületünknél edzőként idén debütáló Csányiné Molcsányi Petra vette át, emellett az NBII-es Felnőtt női csapatunknál másodedzői feladatai vannak. 

Játékosként a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél és az SZTE EHÖK SE-nél játszott. Tavaly sokszor találkozhattunk vele, hiszen amellett, hogy trénerünk, Csányi Roland felesége, felnőtt csapataink mérkőzéseinél is tevékenykedett jegyzőkönyv-vezetőként. Petrával beszélgettünk az új kihívásról.

– Szeptemberben kezdted az edzősködést, hogy tetszik az új szerepkör?
– Nagyon élvezem, mindig is szerettem gyerekek közegében lenni. A lányok ügyesek, de most állnak át a kispályáról a nagypályás játékra, így komoly kihívás is a munka. Lesz lehetőségük tesztelni a tudásukat, hiszen a serdülő 2-es csapatnak is adunk majd játékosokat.

– Milyen célokat tűztél ki a csapattal?
– Mivel nem ismerem annyira a bajnokságot, és a lányok is egy út elején járnak, a végcélt nem tűztük ki. Meccsről meccsre készülünk, és idő közben körvonalazódik majd, hogy mire is lehetnek képesek a pontvadászatban. Csak így lehet reális célt kitűzni számukra.

– Két városhoz van komoly kötődésed: Szegedhez és Békéscsabához. Mi döntött amellett, hogy Szegeden tervezd a jövődet?
– Békéscsabai lehetőségek is felmerültek, de szintén SZRSE-edző férjemmel, Csányi Rolanddal azért döntöttünk Szeged mellett, mert a SZRSE-család közössége nagyon vonzó volt számomra is. Fantasztikus a stáb, szakmai és emberi szempontból is nagyszerű csapat alakult ki. A legtöbb kollégámat már korábbról ismertem, a férjem miatt sokszor jártam az edzésekre, nem volt idegen a közeg. Nagyon segítőkész mindenki, így már most kijelenthetem, hogy hosszú távon tervezek a szegedi munkámmal.


Molcsányi Petra és a Leány Gyermek B csapata.

– Ha már felmerült a szülővárosod, mesélj egy kicsit a karrieredről, amely Békéscsabán kezdődött.
– Pont akkor kezdett érdekelni a röplabda, amikor újjáalakult az egyesület a városban. Centerként kezdtem, és eljutottam az utánpótlás-válogatottságig, Eb-selejtezőkön szerepeltem. Felnőttként a mi csapatunk jutott fel először az Extraligába. Ezután a Szegedi Tudományegyetemen kezdtem meg tanulmányaimat, és egy évet ki is hagytam az élsportban. Az SZTE EHÖK SE színeiben játszottam Szegeden is, az NB II-ben bajnokok lettünk, majd visszamentem egy évre Békéscsabára. 25 évesen lezártam a játékos pályafutásom, jobban érdekelt az edzősködés. A tanulmányaim még tartanak, hiszen a rekreációszervező és egészségfejlesztő szak után a munkajogra is jelentkeztem, tavasszal fogok államvizsgázni.

– A magyar válogatott liberója, Molcsányi Rita a testvéred. Milyen volt látni őt a budapesti Európa-bajnokságon?
– Felemelő érzés volt, nagyon büszke vagyok rá, hiszen kontinensviadalon kezdő játékos lett a magyar válogatottban. Ő alapvetően tehetségesebb nálam, és a posztválasztása is szerencsésebben alakult. Békéscsabán végig együtt edzettünk, és nagyon jó testvérek vagyunk, így a pályán és azon kívül is remekül megértjük egymást. A hollandok és a horvátok elleni Eb-meccseken láttam személyesen is játszani, emberileg és szakmailag is óriási élmény volt, édesapámmal szurkoltunk neki.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. február 17., hétfő
Hír
2020. február 15., szombat
Hír
2020. február 14., péntek
Hír
2020. február 13., csütörtök
Hír
2020. február 12., szerda
Képgaléria
2020. február 11., kedd
Képgaléria

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com