Jelszóigénylés

Hatalmas fejlődést értek el

Megosztás:
Megjelent: 2023. június 16., péntek
Leány fekete U20-as csapatunk szezonját értékeljük

Leány narancs U20-as csapatunk után leány fekete együttesünk idényét értékeljük szezonértékelő cikksorozatunkban. A szezon eredményeiről, hullámvölgyeiről Piti Richárddal, az U20-as csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Leány fekete csapatunk hatalmasat fejlődött a 2022/2023-as szezonban. Az edzőváltás, majd az összeszokás után egyre jobb eredményeket tudtak elérni, és legelső közös szezonjukat osztályozó mérkőzések nélkül a 7. helyen zárni.

-Piti Richárd: Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, hiszen a csapat nagy része még U17-es, vagy elsőéves U20-as játékos: mi voltunk a legfiatalabb csapat a bajnokságban. A kezdetekben szintén minden nehéz volt, hiszen sem én, sem a csapat nem tudta, hogy mire számíthat. A játékosaim sokadjára kaptak új edzőt, akihez újra és újra hozzá kellett szokniuk. A mi összeszokásunkra pedig összesen 3 hetünk volt, mert egyből jött az első forduló. Az alapszakaszban bár nem indult könnyen, a legfontosabb meccset mégis sikerült a lányoknak megnyerni, ezért nem kellett osztályozót játszanunk. A középszakasz talán lelkileg volt a csapatnak is, meg nekem is a legnehezebb, mert rengeteg szettet és meccset buktunk el nagyon szorosan, mindig mi voltunk a szimpatikus vesztes szerepében, és egy idő után, hiába tudtuk, hogy dolgozni kell és változtathatunk a kialakult helyzeten, mégis kezdett nyomasztóvá, frusztrálóvá válni. A lányok ennek ellenére nagyon becsületesen küzdöttek tovább, és nem adták fel. Néha volt egy-egy kirohanásuk, de ez teljesen rendben van, ha egy csapat folyamatosan jól játszva, balszerencsèsen kap ki. Ennek a nehéz időszaknak köszönhetően viszont igazi sportemberekké váltak , amire nagyon büszke vagyok. Én tudtam, és próbáltam a lányok fejébe is ezt elültetni, hogy olyan nincsen, hogy egy csapatnak soha nem lesz szerencséje. Egyszer eljön az a pillanat, amikor a fontos labda nekünk fog jól pattani. Ez pedig az utolsó közös meccsünkön meg is történt, ahol óriási bravúrral megvertük a BVSC-t. Nekem ebben az évben ez a legszebb élményem, ami röplabdával kapcsolatos, nagyon érzelmes napra sikeredett, és ez mindannyiunknak óriási erőt, lendületet adott. Az itt szerzett lendülettel a lányok a helyosztón meg sem álltak a hetedik helyig. A szezon végére beért az a munka, amit egész évben elvégeztünk: óriásit fejéődtek. Köszönöm Tátrai Sándornak, illetve Honti Szilárdnak, hogy amikor kellett, akkor ki tudtak segíteni, és helyettesítettek. Illetve köszönöm a lányoknak ezt a szezont, nagyon élveztem velük minden pillanatot, amit együtt töltöttünk, csodálatos csapat, nagyon szeretem őket. Jövőre még jobbak leszünk, és szeretnénk érmet szerezni, mert bennük van ez. Én mindent meg fogok tenni, hogy ki is hozzam ezt belőlük.- emelte ki a csapat vezetőedzője, Piti Richárd.

 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com