Jelszóigénylés

A végjáték "szakmáját" még tanulni kell

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 12., vasárnap
Óriási fordítással egy szettet sikerült hozni a Szolnok ellen.

A férfi röplabda NB I Liga Alapszakasz második körének nyitányán Tisza-parti derbit rendeztek a Lila iskolában, hiszen a Szolnok együttesét fogadtuk. Rutinosabb ellenféllel találkoztunk, ami látszott is a végjátékok során, így 3:1-re kikaptunk, de nagyon érdekes és biztató derbi volt, lássunk is a forgatókönyvét.
Rögtön az első percek is nagy csatákat hoztak, hosszabb labdamenetek után (6:2)-re meglépett a Szolnok, de egyre keményebb ütésekkel felzárkóztunk. Az ismét telt házat hozó bajnokin egyre jobb lett a hangulat, (11:11)-nél már egyenlítésnek tapsolhatott a publikum, majd a vezetést is megszereztük. Egyre határozottabb és bátrabb játékkal rukkoltak elő Fülöp Norberték, így sokáig szorossá tudták tenni az összecsapást. (19:17)-es vendég vezetésnél kért időt Nusser Elemér, de a végjátékban sajnos elhúzott a Szolnok. A Tisza-parti riválisnak négy szettlabdája volt, a harmadikat ki is használta.

Sajnos a második szett első fele kevésbé lett szoros, (10:6)-os szolnoki vezetés után a vendégek tartották előnyüket, majd növelték is. Mindkét oldalon több volt a hiba, ráadásul (14:20)-as hátrányban is volt a Vidux-Szegedi RSE. Ezután zsinórban négy pontszerzéssel visszajött a remény, a szolnokiak időt is kértek, a drukkerek pedig újra egyre hangosabbak voltak. Később is volt minek örülni, folytatódott a sikerszéria, (20:20)-nál pedig egy új "meccs" kezdődött. Jöhetett az újabb szegedi pont, a vendégek ekkor már cseréltek is. (23:21)-nél már nagyon közel került a részsiker, de (23:23)-nál újra egál volt. Végül sikerült: (26:24)-re  miénk lett a szett, óriási fordítással és küzdéssel egyenlítettünk!

A lendület a harmadik szett elejére is kitartott, hiszen (4:0)-ra megléptünk. Innentől kezdve elég hullámzó volt a játék képe: (6:6)-nál már egyenlő volt az állás, majd (12:8)-ra vezettünk, aztán (12:12)-nél ismét szolnoki egyenlítést lehetett elkönyvelni. Szoros csata következett, érződött, hogy a végén kell majd odatenni magunkat. (17:17)-nél Nusser mutatta is a játékosainak, hogy "Nyugi!". Higgadtak is voltak a srácok, de az igazán nagy koncentrációra (22:22) után volt szükség. Szolnoki szettlabdánál jöhetett egy kis taktikai értekezlet, de a fordítás nem jött össze.

A negyedik szettben már (5:2)-es vezetésnél időt kértünk. A Szolnok ugyan tartotta előnyét, de becsülettel küzdöttünk, látszott a fiúkon, hogy most sem adják fel. Ennek ellenére a szett félénél sajnos nem úgy tűnt, hogy jönne a fordulópont. Amikor (18:20)-ra felzárkóztunk, felcsillant a remény. Hiába: négy meccslabdához jutott a Szolnok, és rögtön az elsőt értékesítve diadalmaskodott.


 
Nusser Elemér: – Nem csak a második szettre lehet azt mondani, hogy nem volt rossz, az egész meccsre is. Többször is kellemes meglepetést okoztak a srácok, lényegében csak a rutin döntött. A szettek végjátéka egy külön szakma, ezt még tanulnunk kell, de abszolút biztató volt a játékunk.

NBI Férfi Bajnokság, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Szolnoki Röplabda Klub 1:3 (22:25)(26:24)(23:25)(20:25)
Vidux-Szegedi RSE: Fülöp Norbert, Piti Richárd, Nagy Zsolt, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Váradi Zoltán (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Bitó Attila, Inhoff Attila, Berentés Béla, Sarnyai Ákos 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com