Jelszóigénylés

Hullámzó játékkal, részsiker nélkül kaptunk ki

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 22., vasárnap
Sajnos nem tudtunk szettet rabolni a MÁV ELŐRE ellen, de NB I-es csapatunk becsülettel hajtott.

A Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata hazai pályán 3:0-ra kikapott a MÁV ELŐRE együttesétől. A zártkapus mérkőzés első szettjében két labdánk is volt az előny megszerzéséhez, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, és hiába volt később is szoros a csata, a fontos pillanatokban a vendégek szerepeltek jobban.Honti Szilárd és csapatkapitányunk, Fülöp Norbert egyaránt átesett a koronavíruson – szerencsére tünet nélkül –, ők most tértek vissza, de természetesen csak csereként, óvatosan kell még szerepeltetni őket. Bátor, lendületes játékkal nyitottuk az első szettet, de a csapatok végig fej-fej mellett haladtak. Néha óriási ütéseket, néha pedig bosszantó hibákat lehetett hazai oldalon feljegyezni, a hullámzó játék pedig a hajrában megbosszulta magát, hiszen két szettlabdával nem tudtunk élni, így a MÁV ELŐRE szerzett vezetést.

A második szett sokáig hasonló forgatókönyvet mutatott, de 18:15-ös vendég vezetésnél időt kellett kérnünk, ugyanis egyre határozottabbak lettek a székesfehérváriak. 22:16-nál újra jöhetett a taktikai értekezlet, hiszen semmi sem jött össze szegedi részről, és sajnos a folytatás sem kedvezett nekünk.

A vendégek ellenállhatatlanul kezdték a harmadik szettet, de szerencsére nem hagytuk, hogy rögtön az elején meglépjen a MÁV ELŐRE. Igaz, fordítani sem tudtunk, végig futottunk az eredmény után, és végül hiába zárkóztunk egyre szebb jelenetekkel – Nacsa Gábor egyik ejtése élményszámba ment –, sajnos a harmadik szettben is kikaptunk.

Nusser Elemér: – Sportszakmai szemmel ismét nehéz értékelni a mérkőzést, hiszen a járványhelyzet megpecsételi a sorsunkat a keret és az edzéslehetőségek szempontjából. Amint visszatérünk a régi kerékvágásba, és mindenki teljes értékű munkát végezhet, két hónapon belül ez egy remek csapat lesz. Összességében elégedett lehetek, hiszen becsülettel hajtottak a srácok, de sajnos hullámzó teljesítményt nyújtottunk, néhány eddig remeklő játékosunk rossz napot fogott ki. Biztos másként alakult volna ez a meccs, ha a szettlabdáink közül valamelyiket kihasználjuk az első szettben. Most az a fontos, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot, hiszen látszik, hogy a járványhelyzet okozta kevesebb edzés miatt egyre több sérülés lehet, a héten már tapasztaltuk ennek a trendnek a jeleit. A srácok hozzáállásával nincs probléma, ez a hullámzó játék teljesen normális ilyen körülmények között.
NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged

Vidux-Szegedi RSE - MÁV ELŐRE Bericap 0:3 (25:27)(19:25)(23:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Bodnár Lajos, Nacsa Gábor, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Somosi Levente, Péter Márk, Fülöp Norbert, Honti Szilárd, Strezeneczki Péter
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Fotó: Mihály István

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com