Jelszóigénylés

Lassan védjegyünkké válik a remek hajrá

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 2., péntek
A végjátékokban ismét rendkívül fegyelmezett a Vidux-Szegedi RSE.

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata sima sikert aratott a MEAFC-Miskolc ellen. Mindhárom szett a hajrában dőlt el, a végjátékokban sokkal jobb volt a Nusser-legénység, ami lassan együttesünk védjegyünkké válik ebben a szezonban. Ezzel a győzelemmel át is vettük a vezetést az alsóházi rájátszás tabelláján.
A kezdés mindig fontos, így az első labdamenet végén Csányi Dániel ellentmondást nem tűrő, bivalyerős ütése, illetve legeredményesebb játékosunk arckifejezése is jelezte: elszántan harcolunk a győzelemért. Ez gyorsan lendületet is adott egy négypontos vezetéshez, de a megnyugtató előny pillanatok alatt elolvadt, ki nem kényszerített hibáink révén gyorsan feljött a Miskolc 6:5-re. Innentől jött az adok-kapok 17:17-ig, majd remek szegedi sáncokkal és támadásokkal ismét négypontos előnybe kerültünk, ezt viszont már nem herdáltuk el.

A második szettet 12:8-ig magabiztosan irányítottuk, a következő hat pontból viszont csak egyet gyűjtöttünk. Ezután mindkét fél részéről a hibák domináltak 18:19-ig, majd két kiváló hazai sánc révén előnnyel érkeztünk a hajrára. A végjátékban megint odatettük magunkat: Csányi Dániel, Piti Richárd és Nacsa Gábor szép megmozdulásaival nem is volt kérdéses az előnyünk növelése.

Kiss Gábor és Nacsa Gábor pontjaival az első után a harmadik szettben is megléptünk 4:0-ra, de most jobban gazdálkodtunk az előnnyel. Sőt, növeltük is a különbséget, Nusser Elemér ebben az időszakban többször dicsérte is remekül szerváló tanítványait. Korai volt az öröm, mert több hibával egyszer magunkra húztuk a Miskolcot, de szerencsére nem egyenlítettek, majd 20:16-os előnyről vártuk a hajrát. Ez a végjáték is hazai remeklést hozott, így a Vidux-Szegedi RSE magabiztos győzelmet aratott, jöhetett a megérdemelt körtánc.
Ebben a szezonban három mérkőzésen mindössze egy szettet veszítettünk a rendkívül jó erőkből álló MEAFC-Miskolc ellen, ez már önmagában bravúros teljesítmény. Csak így tovább, fiúk!

Nusser Elemér: – Ismét bizonyítottuk, hogy jól bírjuk a hajrákat! A végjátékokat rendkívül fegyelmezetten, hibát alig vétve nyertük, ez volt a döntő faktor. Emellett viszont azt is szeretném megjegyezni, hogy ezen a meccsen különösen látszott, hogy az idényben milyen sokat léptünk előre a szervák terén.


Vidux-Szegedi RSE–MEAFC-Miskolc 3:0 (25:20, 25:21, 25:19)
Férfi röplabda NB I, alsóházi rájátszás, 1. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, zártkapus mérkőzés.
Vezette: Soltész, Sík.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Fülöp Norbert, Nacsa Gábor, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Nusser Elemér.
Másodedző: Csányi Roland.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com