Jelszóigénylés

Megvan az első NB I-es győzelem!

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 8., péntek
A Pécs elleni hazai derbin három szett után már szólhatott a vastaps.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata rengeteg energiát tett az élvonalbeli szereplésbe. A legtöbben munka mellett edzenek becsülettel, Nusser Elemér vezetésével kemény felkészülést vittek végig. Ilyen időszak után – főként egy újoncnál – égető szükség van egy mielőbbi győzelemre, hogy a játékosok tudják, átérezzék miért is csinálják ezt. Kell a sikerélmény, és az első ilyen megszerzésére tökéletes alkalom volt a Pécs elleni, hazai bajnoki.A közönségen nem múlt: telt ház volt a Lila iskolában, ráadásul a pécsiek is lelkes, dobbal felszerelt szurkolókkal érkeztek, így igazi derbi hangulat uralkodott a csarnokban. Mindkét félnek volt oka a vastapsra az elején, hiszen a nyitó szett első felében végig fej-fej mellett haladtak az együttesek.
Ekkor jött a fordulat: csapatunk zsinórban szerzett pontokat, hol fantasztikus nyitással, hol trükkös ejtéssel, hol kőkemény ütéssel, és persze remek blokkok is hozzájárultak ahhoz hogy 9 (!) szettlabdánk legyen a vezetéshez. A srácok éltek is a lehetőséggel, és érezhető volt rajtuk: elkapták a fonalat, megvan a kellő önbizalom a folytatáshoz.

Ezt igazolták is, hiszen a második szettben Nusser Elemér legénysége ott folytatta, ahol abbahagyta: magabiztos játékkal rögtön megnyugtató előnyt szereztünk, és tartottuk is a négy-öt pontos különbséget.
Támadásaink befejezése egyre határozottabb volt, de az is mutatta a Szeged erejét, hogy az ellenfelek szemében látható volt némi tanácstalanság. Nem is volt kérdéses a második szett behúzása, így már csak egy lépésre voltunk az álomtól, vagyis az első NB I-es győzelemtől.
A harmadik szett elején ránk ijesztett a Pécs, vezetésükhöz pár szegedi hiba is hozzájárult, de a srácok rendezték soraikat, és egy izgalmas labdamenetnél hangorkán volt a hazai egyenlítés örömére.
13:12-nél jöhetett egy kis taktikai értekezlet, ekkor olyan folytatásban reménykedtünk, amilyet az első szett hozott. Nem volt hasonlóan sima, de meglépett a Szeged, őrizte két-három pontos előnyét, 22:18-as vezetésnél pedig a Pécs kért időt. 22:20-nál Nusser Elemér hívta magához csapatát. Ezután jött a mi időnk, és három meccslabdához jutottunk. 24:22-nél csapatkapitányunk óriási tapsot kapott. Fülöp Norbert önfeláldozóan próbált menteni, ezt követően a földön maradt, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Végül 26:24-re hoztuk a szettet, és ezzel megszereztük első idénybeli sikerünket az NB I-ben.

Sokáig szólt a vastaps a Lila iskolában, mindenki skandálta, hogy "Szép volt, fiúk!", a srácok pedig meg is köszönték a biztatást, amit nagyon megérdemeltek, ahogyan a sikert is!



Nusser Elemér: – Az első szettben fegyelmezetten játszottunk, a harmadikban viszont magunknak tettük nehézzé a helyzetet. Kulcsfontosságú volt, hogy ekkor lehiggadjunk kicsit. Tudatosítottam a fiúkban, hogy biztos nyitásokkal és koncentrált játékkal nem vehetik el tőlünk a győzelmet, hiszen a Pécs kiemelt labdákkal támadott, csak figyelnünk kellett. A lényeg, hogy megvan a győzelem, amit ki is kell élvezni. Gratulálok a csapatnak!



NBI Férfi Bajnokság, Szeged 
Vidux-Szegedi RSE PTE-PEAC 3:0 (25:14)(25:17)(26:24)
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Kiss Gábor, Nagy Zsolt, Csányi Dániel Csere: Borsi Levente (libero), Váradi Zoltán (libero), Bitó Attila, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com