Jelszóigénylés

Sikerült: visszavágtunk a Szolnoknak!

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 13., vasárnap
Ismét óriási NB I-es csatában nyert a remek formáját megtartó Nusser-legénység.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata óriási csatában 3:2-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen. Ezzel a sikerrel a Nusser-legénység visszavágott az idegenbeli vereségért. Továbbra is remek formát mutat tehát csapatunk, így lelkesen várjuk a KISTEXT elleni évzáró összecsapást.Az elmúlt hetekben remek teljesítményt nyújtottunk a szoros szettek végjátékában, a Dág elleni idegenbeli bravúr is növelte önbizalmunkat, és a Szolnok ellen ott folytattuk, ahol abbahagytuk: izgalmas hajrában vezetést szereztünk. Jó blokkok és ütések, valamint a vendégek kikényszerített hibái eredményre vezettek, de nem lehetett leengedni, hiszen az “odavágón” is behúztuk az első szettet, mégis kikaptunk.

A szegedi lendület megmaradt, 10:6-nál már időt is kértek a szolnokiak, de a taktikai értekezlet után sem volt menekvésük Csányi Dániel bivalyerős ütései és szervái elől. Sajnos még időben összekapta magát a rivális, 16:16-nál egyenlített. Ekkor még úgy tűnt, hogy nem engedjük meglépni az ellenfelet, de 19:19 után már sajnos dominált a Szolnok, könnyedén egyenlített.

Ebben a szezonban többször is bizonyítottuk, hogy milyen a szegedi virtus: nem állíthat meg minket egy rosszul sikerült szett! A harmadik játékrészben már 4:0-ra vezettünk, amikor Gulyás Ferenc időt kért, tanítványaival finoman szólva kritikus volt. Szerencsére ez nem törte meg a lendületünket, még növeltük is előnyünket, 10:3-nál pedig ismét összehívta csapatát a vendégek mestere.

Látszott mindenkin a tűz, Nusser Elemér például kikért magának egy hibát, pedig Nacsa Gábor egy zseniális megoldással megmentette a hazai akciót, amelybe hiba csúszott. Ez a hozzáállás is mutatja, hogy éreztük: itt lehet megfogni a Szolnokot. Már tíz volt “közte” (17:7), amikor talán megnyugodhattunk egy kicsit, és koncentrált játékkal nem is engedtük ki a kezünkből a szettet.

A lehető legrosszabbkor jött egy hazai hullámvölgy, és még Fortuna is a vendégekkel volt, 10:5-ös szolnoki vezetésnél pedig már aggódtunk, de ekkor összekapták magukat a szegedi srácok, és hamarosan már a szolnokiaknak kellett időt kérniük. Futottunk az eredmény után, de mindig csak egy-két pontra közelítettük meg a Szolnokot, a végén pedig esélyünk sem volt, így jöhetett az ötödik szett.

Nálunk volt csatakiáltás a mindent eldöntő játékrész előtt, míg a Szolnoknál nem – ilyen apró momentumok is rengeteget számítanak, és úgy tűnt, ez a csapategység meg is hozza gyümölcsét, hiszen 4:1-re megléptünk. Sajnos gyorsan beértek minket a szolnokiak, de a végig izgalmas hajrát mi bírtuk jobban, pedig az ellenfélnek több meccslabdája is volt. Szinte fortt a levegő az Etelka sori sportcsarnokban, pedig nem is voltak nézők – sajnáljuk, hiszen ismét óriási csatában nyertünk, de reméljük, hogy Facebook-oldalunk élő közvetítését figyelve sok szurkolónknak így is szebbé tettük ezt a napot.

Nusser Elemér: – Azért jó lenne már egy sima győzelem is, nem akarok infarktust kapni. Komolyra fordítva a szót: gratulálok a srácoknak, hiszen ugyan voltak hullámvölgyek, gyönyörű periódusból több akadt. Nem lepett meg minket, hogy ilyen szoros csata lett ebből a meccsből, egy rendkívül képzett csapat volt a vendégünk. Hiába volt egy remek harmadik szettünk, ezzel nem lehetett megtörni a Szolnokot. Ekkor próbáltam pihentetni kulcsjátékosokat, de hiába volt nagy előnyünk, nem engedhettük meg magunknak, hogy kiengedjünk, hiszen azután nehéz újra felpörögni. Az előző szezonhoz képest komoly előrelépést mutatunk a szoros végjátékokban, most is ez volt a győzelem kulcsa.
NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE  - Szolnoki Röplabda klub 
3:2 (25:21)(21:25)(25:16)(20:25)(18:16)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fülöp Norbert, Csányi Dániel, Nacsa Gábor, Farkas Baráti Attila, Piti Richárd, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Bodnár Lajos, Strezeneczki Péter 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com