Jelszóigénylés

Sikerült: visszavágtunk a Szolnoknak!

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 13., vasárnap
Ismét óriási NB I-es csatában nyert a remek formáját megtartó Nusser-legénység.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata óriási csatában 3:2-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen. Ezzel a sikerrel a Nusser-legénység visszavágott az idegenbeli vereségért. Továbbra is remek formát mutat tehát csapatunk, így lelkesen várjuk a KISTEXT elleni évzáró összecsapást.Az elmúlt hetekben remek teljesítményt nyújtottunk a szoros szettek végjátékában, a Dág elleni idegenbeli bravúr is növelte önbizalmunkat, és a Szolnok ellen ott folytattuk, ahol abbahagytuk: izgalmas hajrában vezetést szereztünk. Jó blokkok és ütések, valamint a vendégek kikényszerített hibái eredményre vezettek, de nem lehetett leengedni, hiszen az “odavágón” is behúztuk az első szettet, mégis kikaptunk.

A szegedi lendület megmaradt, 10:6-nál már időt is kértek a szolnokiak, de a taktikai értekezlet után sem volt menekvésük Csányi Dániel bivalyerős ütései és szervái elől. Sajnos még időben összekapta magát a rivális, 16:16-nál egyenlített. Ekkor még úgy tűnt, hogy nem engedjük meglépni az ellenfelet, de 19:19 után már sajnos dominált a Szolnok, könnyedén egyenlített.

Ebben a szezonban többször is bizonyítottuk, hogy milyen a szegedi virtus: nem állíthat meg minket egy rosszul sikerült szett! A harmadik játékrészben már 4:0-ra vezettünk, amikor Gulyás Ferenc időt kért, tanítványaival finoman szólva kritikus volt. Szerencsére ez nem törte meg a lendületünket, még növeltük is előnyünket, 10:3-nál pedig ismét összehívta csapatát a vendégek mestere.

Látszott mindenkin a tűz, Nusser Elemér például kikért magának egy hibát, pedig Nacsa Gábor egy zseniális megoldással megmentette a hazai akciót, amelybe hiba csúszott. Ez a hozzáállás is mutatja, hogy éreztük: itt lehet megfogni a Szolnokot. Már tíz volt “közte” (17:7), amikor talán megnyugodhattunk egy kicsit, és koncentrált játékkal nem is engedtük ki a kezünkből a szettet.

A lehető legrosszabbkor jött egy hazai hullámvölgy, és még Fortuna is a vendégekkel volt, 10:5-ös szolnoki vezetésnél pedig már aggódtunk, de ekkor összekapták magukat a szegedi srácok, és hamarosan már a szolnokiaknak kellett időt kérniük. Futottunk az eredmény után, de mindig csak egy-két pontra közelítettük meg a Szolnokot, a végén pedig esélyünk sem volt, így jöhetett az ötödik szett.

Nálunk volt csatakiáltás a mindent eldöntő játékrész előtt, míg a Szolnoknál nem – ilyen apró momentumok is rengeteget számítanak, és úgy tűnt, ez a csapategység meg is hozza gyümölcsét, hiszen 4:1-re megléptünk. Sajnos gyorsan beértek minket a szolnokiak, de a végig izgalmas hajrát mi bírtuk jobban, pedig az ellenfélnek több meccslabdája is volt. Szinte fortt a levegő az Etelka sori sportcsarnokban, pedig nem is voltak nézők – sajnáljuk, hiszen ismét óriási csatában nyertünk, de reméljük, hogy Facebook-oldalunk élő közvetítését figyelve sok szurkolónknak így is szebbé tettük ezt a napot.

Nusser Elemér: – Azért jó lenne már egy sima győzelem is, nem akarok infarktust kapni. Komolyra fordítva a szót: gratulálok a srácoknak, hiszen ugyan voltak hullámvölgyek, gyönyörű periódusból több akadt. Nem lepett meg minket, hogy ilyen szoros csata lett ebből a meccsből, egy rendkívül képzett csapat volt a vendégünk. Hiába volt egy remek harmadik szettünk, ezzel nem lehetett megtörni a Szolnokot. Ekkor próbáltam pihentetni kulcsjátékosokat, de hiába volt nagy előnyünk, nem engedhettük meg magunknak, hogy kiengedjünk, hiszen azután nehéz újra felpörögni. Az előző szezonhoz képest komoly előrelépést mutatunk a szoros végjátékokban, most is ez volt a győzelem kulcsa.
NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE  - Szolnoki Röplabda klub 
3:2 (25:21)(21:25)(25:16)(20:25)(18:16)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fülöp Norbert, Csányi Dániel, Nacsa Gábor, Farkas Baráti Attila, Piti Richárd, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Bodnár Lajos, Strezeneczki Péter 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com