Jelszóigénylés

Szettet nyertünk az extraligás Kecskemét ellen!

Megosztás:
Megjelent: 2021. november 4., csütörtök
Fantasztikus hangulatú kupameccsen remekelt a Vidux-Szegedi RSE.

Mivel reális cél csak a helytállás lehetett a Kecskemét elleni kupameccsen, a nyolcaddöntő hazai találkozója jutalomjátékot adott a Vidux-Szegedi RSE kezébe. Élt is vele a Nusser-legénység, az első és harmadik szettben különösen jól és bátran röplabdázott, utóbbi játékrészt meg is nyerte, a közönség pedig fantasztikus volt a négyszettes vendég sikert hozó derbin.

A Lila iskolában nem volt szabad szék és állóhely sem, sokan kíváncsiak voltak, hogy mit tud nyújtani a Vidux-Szegedi RSE az extraligás ellenféllel szemben. A becsületes helytállásnál többet kapott a publikum, a hazaiak ugyanis lelkesen játszottak, éltek a nagy lehetőséggel. Az első pont a miénk volt, és már ezt is úgy ünnepelték a hazaiak, mintha meccset nyertek volna, ez jó alaphangot adott.

A fő gondot a toronymagas kecskemétiek blokkjai jelentették, de ettől még nem illetődödtek meg a fekete-narancssárga mezesek. Davi Pozzobon pár nyitásától még a vendégek álla is leesett, de a brazil légiós mellett Piti Richárd, Csányi Dániel és Tomas Dileo is bravúros megoldásokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. 

Az első szett hajrájában 22:17-nél még a bravúr reménye is felcsillant, ám a kecskemétiek végül igazolták a papírformát. A második szettben egy fokozattal feljebb kapcsoltak a vendégek, de a hazai szurkolótábor ekkor sem panaszkodhatott, mindent megtettek a srácok.

A harmadik szett elején beindult a szegedi szekér, óriási volt az üdvrivalgás, amikor Csendes Csaba kiváló ütésével 6:5-nél átvettük a vezetést. Gyorsan észbe kapott a Kecskemét, de a Vidux-Szegedi RSE-t sem kellett félteni, harciasan játszott tovább! Sőt, 15:15-nél egyenlítettünk is, ekkor is Csendes Csaba villant, ezúttal egy blokkal.

20:19-es vendég vezetésnél Piti Richárd megoldása miatt voltunk eksztázisban, majd megint Csendes Csaba egyenlített, a változatosság kedvéért egy ász nyitással. 20:20-nál időt is kértek a vendégek, de folytatódott a nyerő széria, Davi Pozzobon egymás után kétszer villant, így megint időt kértek a vendégek 22:20-as hazai vezetésnél. Csányi Dániel ütése után két szettlabdához jutottunk, a másodikkal éltünk is, a győztes pont szintén Csányi Dánielé volt.

És ezzel nem volt vége: 6:3-ra vezettünk a negyedik szettben, itt már vörös volt minden szegedi szurkoló tenyere. 8:5-nél időt kértek a vendégek, akik nemcsak meglepettnek, de tanácstalannak is tűntek ezekben a percekben. Egyesületünk szakmai igazgatója, a korábbi szövetségi kapitány, Jan De Brandt is remekül szórakozott, nagyon tetszett neki a fiúk hozzáállása, szerinte megmutatták a szegediek, hogy a sportban bármi megtörténhet.

A négyszeres kupagyőztes Kecskemét ezután extra megoldásokat mutatott be, emlékeztetve mindenkit: a párharc toronymagas esélyesének számít. Ettől még mindig jól szórakoztunk, Tomas Dileo lezser pontszerzése vastapsot kapott 18:20-nál. Utána az egyenlítésre is esély nyílt, de a Kecskemét végül négy meccslabdához jutott, a harmadikkal élt is, így 3:1-re nyerte a párharc első találkozóját.

Fantasztikus élmény volt, srácok, köszönjük szépen, óriási gratuláció jár nektek! A közönség előtt is le a kalappal!

Visszavágó december 5-én a Kecskemét otthonában, a Messzi István Sportcsarnokban.
Nusser Elemér: – Az első két szettben komplett csapattal állt fel a Kecskemét, de a harmadik szettben két kezdőjátékosát lecserélte a vendégek mestere, a mieink pedig elhitték, hogy lehet ebből egy jó meccs. Az ellenfél fizikai fölényét nem lehet kompenzálni, de megtettünk mindent, az utolsó két szett már tényleg röplabda volt. Mezőnyjátékban még kicsit fegyelmezettebben kell játszanunk, de hosszú még a szezon, amelynek a legfontosabb időszaka előtt ez egy ígéretes teljesítmény volt. Értékmérő csata volt ez, láttuk, hogy hol tartunk. Nagyon elégedett vagyok a srácokkal, remélem, hogy így folytatják a fejlődést!


Vidux-Szegedi RSE
– Kecskeméti RC
1:3 (18:25, 14:25, 25:23, 22:25)
Férfi röplabda magyar kupa, nyolcaddöntő, odavágó. Szeged, Lila iskola, 150 néző. Vezette: Szarka, Dunszt.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Tomas Dileo, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Bodnár Lajos (libero), Csendes Csaba, Inhoff Attila, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Nusser Elemér.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com