Jelszóigénylés

Megfizettük az NB I-es tanulópénzt

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 28., szombat
Történelmi élvonalbeli mérkőzésén helytállt a Vidux-Szegedi RSE.

Nyolc év után visszatértünk az NB I-be, ennyi idő után újra élvonalbeli meccset játszott a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata. Az együttes vezetőedzője, Nusser Elemér már korábban kimondta a kulcsszót a Kazincbarcika elleni, számunkra történelmi jelentőségű nyitómérkőzésről: minden attól függ, hogy mennyire izgulják túl a srácok.

– Sajnos nagyon izgultak a fiúk, de nem hibáztatom őket emiatt, ez benne volt a pakliban. Nagy drukk volt mindenkiben, ami a pályán hat-nyolc perces kihagyásokat okozott, amit rutinos ellnfelünk ki is használt – kezdte értékelését Nusser Elemér.

Az első szettben 12, a második játékrészben 15, végül pedig 19 pontot szerzett a Vidux-Szegedi RSE. Utóbbihoz hasonló teljesítményre vágyott a mester, így volt is miért dicséretet mondania.

– Egyértelműen látszott, hogy tudunk szépen játszani, erős alapjaink vannak ebben a gyönyörű sportágban, és ezt remek labdamenetekkel bizonyítottuk. Abban is biztos vagyok, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között. Sokkal inkább a rutin döntött, hiszen a különbség egy-egy szóval érzékeltethető: a Kazinbarcika lejátszott "egy" NB I-es mérkőzést, mi pedig lejátszottuk "az" NB I-es mérkőzést. Megfizettük a tanulópénzt, és ezt egyik újonc sem ússza meg. Ezen túl kellett esni, kezdésnek pedig nem is volt rossz. A lényeg, hogy annyit fejlődjünk, hogy amikor jönnek a több esélyt kínáló bajnokik, éljünk is a sansszal.

Az NB I-es meccsen érezhető volt, hogy a mi fiaink még nem szoktak hozzá az élvonal tempójához. Ettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt, a Kazincbarcika honlapján is megjegyezték, hogy lelkesen és jól kezdtük a meccset. A hazaiaknál Marcílio Braga játéka kulcsfontosságú volt, pontszerzései és blokkjai is a legfontosabb pillanatokban érkeztek.

– Jövő héten már jobbak leszünk, ezt a tapasztalatot felhasználjuk. Addig dolgoznunk kell azon, hogy felvegyük az NB I-es ritmust, ez nagyon fontos a továbblépéshez – jegyezte meg Nusser Elemér.


NBI Férfi Bajnokság A-csoport, Kazincbarcika
VRCK Volleyball Kft. - Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:15)(25:19)
Vidux-Szegedi RSE: Váradi Zoltán (libero), Piti Richárd, Péter Márk, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Inhoff Attila, Tátrai Sándor, Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Nagy Zsolt, Csányi Dániel
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com