Jelszóigénylés

Két kulcsjátékos tér vissza a vasárnapi bajnokin

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 21., szombat
Hosszú idő után bizonyíthat Honti Szilárd és a csapatkapitány, Fülöp Norbert.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata az őszi szezonban még sosem volt teljes, a koronavírus mellett sérülések is hátráltatták a Nusser-legénységet. Sőt, több meccset el is kellett halasztani, így nagyon várjuk a pillanatot, amikor mindenki bevethető lesz. A vasárnap 20 órakor kezdődő, MÁV Előre elleni hazai bajnoki e szempontból mérföldkő lesz, hiszen Honti Szilárd és a csapatkapitány, Fülöp Norbert is visszatér.Nem akármilyen mérkőzésen, hiszen az ellenfél az NB I Liga egyetlen veretlen csapata lesz. A kubai és ukrán légióst, illetve korosztályos magyar válogatottakat is soraiban tudó székesfehérváriakkal ezúttal is zártkapus derbit játszunk, de Facebook-oldalunk élő közvetítésén mindenki követheti az eseményeket.

– Jó lenne megismételni azt a teljesítményt, amelyet a Kazincbarcika elleni kupameccsen nyújtottunk. Az a remek összecsapás mindenkinek adott egy nagy lökést, a hangulattal nincs gond – kezdte a beszélgetést Nusser Elemér vezetőedző. – Fülöp Norbert és Honti Szilárd nem feltétlen kezdőként játszik majd, hiszen csak fokozatos lehet a visszatérésük, óvatosan kell ezt kezelni. Kettejük csatlakozásával bővül a repertoárunk, ezen a héten háromszor is tudtunk edzeni, egyre biztatóbb a helyzet. Még nem százszázalékos a keret, de hazai pályán szerintem így sem vagyunk rosszabbak egyik csapatnál sem, a lehetőségekhez képest fel is készültünk, így csak a győzelem lehet a cél – hangsúlyozta a mester.

Csapatkapitányunk nagyon peches volt, hiszen Fülöp Norbert a bajnokság márciusi lefújása után már nagyon várta az NB I őszi rajtját, de pont előtte lett pozitív a koronavírus-tesztje. Szerencsére semmilyen tünete nem volt a karantén alatt, de így már 8 hónapja nem játszott bajnoki mérkőzésen.

– Rendkívül izgatott vagyok a visszatérés miatt, hihetetlen, hogy ilyen hosszú idő után játszhatok bajnokin – nyilatkozta Fülöp Norbert. – Várom már az első labdamenetet, és számomra plusz drukk, hogy több mint 10 év után játszhatok újra az újszegedi sportcsarnokban, még ha most sajnos nézők nélkül is. Nekem még a szurkolók hiánya is új lesz, hozzá kell szoknom a furcsa közeghez. Az otthoni bezártságot jól bírtam, hiszen a távmunka a cégünknél egyébként is megoldható, otthon nyúztam a szobabiciklit, de a röplabda nagyon hiányzott. Néztem a srácok meccseit, le a kalappal előttük, hogy ilyen foghíjas kerettel is remekül játszottak, a Kazincbarcika elleni teljesítményük parádés volt. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az egyesületnek, hiszen az SZRSE-család mindenben profi módon segített a koronavírus és a visszatérés kapcsán – tette hozzá a csapatkapitány.
Honti Szilárd is a koronavírus miatt hiányzott eddig, de szerencsére ő is tünetmentes fertőzött volt. Ő már csütörtökön ki is próbálta a víruson átesett sportolóknak indított edzésprogramunkat Halász Nikolettával.

– Niki nagyon ügyelt mindenkire, folyamatosan mérte a pulzust, jól estek a feladatai – számolt be az egyesületünknél edzőként is dolgozó játékos. – Érzem, hogy gyengébb vagyok, de nem a vírus, hanem a hosszú kihagyás miatt. Az első edzések után komoly izomlázam volt, de már újra belerázódtam a mindennapi röplabdás rutinba, amelytől nehéz volt elszakadni, hiszen húsz éve eléggé hasonló a napirendem, érzékenyen érintett a változás. Mintha a víz alól bukkannék fel, olyan érzés volt, amikor visszakaptam a sportorvosi engedélyem. A Kazincbarcika elleni meccsen segítőként már a padon ültem, szívem szerint már akkor beálltam volna, jó lett volna a pályán átélni azt a katartikus hangulatot – mesélte Honti Szilárd.

NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged
20:00  Vidux-Szegedi RSE - MÁV Előre BERICAP
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com