Jelszóigénylés

Profibb munkába kezdett NB I-es csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 4., kedd
A Vidux-Szegedi RSE szinte változatlan kerettel vágott a felkészülésbe.

Öt hónap kényszerszünet után hétfőn újra munkába állt a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata. Élvonalbeli együttesünk tagjait nem kellett bemutatni egymásnak, hiszen szinte változatlan a keret, egyelőre csak annyi az újdonság, hogy Berentés Béla lezárta pályafutását, akinek ezúton is köszönjük az elmúlt évek munkáját.

Előfordulhat még változás, de a klub ügyvezető-helyettese, Bondor Tamás kiemelte: játékost és másik edzőt is igazoltunk volna Elemér mellé, de a koronavírus-járvány ezt alaposan megnehezítette. Nusser Elemér vezetőedző segítőjét így házon belül találtuk meg, az ambíciózus Csányi Roland lesz a tréner jobb keze, fő feladataként irányítja a fizikai felkészítést.

– A munkát két részre osztjuk, hiszen öt hónap kihagyás után nagyon kell vigyázni – hangsúlyozta Nusser Elemér vezetőedző. – Az első két hét inkább a visszaszokásról szól, felmérjük a srácok állapotát, ehhez mérten egyéni tréningek is lesznek különböző izomcsoportok fejlesztésére, hiszen eléggé különböző a játékosok állapota. A harmadik héttől már komolyabb munkába kezdünk, jön a kemény felkészülés. A keret ugyan nem változott, de a körülmények profibbak lesznek. Csányi Roland rendkívül ambiciózus és motivált, óriási lelkesedéssel látott munkához, és lesz gyógytornász és gyúró segítségem is. Remélem, ez a sérülések elkerülésében és a játékunk további fejlesztésében is nagyon pozitív hatással lesz, hiszen dinamikusabb csapatjáték megvalósítása a terv – árulta el a szakember.

A bajnokság új lebonyolítása révén a Vidux-Szegedi RSE az alapszakasz során az NB I Ligában játszik, amely még inkább kiegyenlített mérkőzésekre ad lehetőséget, bár árnyalja a képet, hogy a pontvadászat három új érkezője válogatott tapasztalattal rendelkező játékosokkal is erősített.

– Hálásak vagyunk Csányi Rolandnak, hogy elvállalta a másodedzői feladatot, hiszen új megoldást kellett keresnünk, miután a járvány keresztül húzta a terveinket. Roland látta el eddig a statisztikusi feladatokat, most pedig még közelebbről tudja segíteni a csapatot, ehhez sok sikert kívánok neki – hangsúlyozta Bondor Tamás, aki a háttérmunkában segíti továbbra is a férfi együttest. – Szerveztünk hazai bajnoki főpróbát, ugyanis szeptember 12-én felkészülési tornát rendezünk, ellenfeleink a Szolnok és a Dunaferr lesznek, majd szeptember 18-án kezdődik az NB I-es szezon. Még nem biztos, hogy végleges a keretünk, vannak terveink, de a járványhelyzet miatt nem egyszerű megvalósítani őket. Mivel a tavalyi gárda maradt együtt, nem lehet sokkal komolyabb elvárás a csapat felé, mint az előző szezonban, szeretnénk, ha folyamatos fejlődés és lelkes küzdős játék jellemezné a csapatot, ehhez minden segítséget próbálunk megadni – fogalmazott Bondor Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2020. szeptember 25., péntek
Hír
2020. szeptember 24., csütörtök
Hír
2020. szeptember 23., szerda
Hír
2020. szeptember 22., kedd
Hír
2020. szeptember 18., péntek
Hír
2020. szeptember 17., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com