Jelszóigénylés

Sima győzelemmel rajtoltunk az NB I-ben!

Megosztás:
Megjelent: 2021. október 22., péntek
A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata az U19-es-válogatott ellen aratott sikert.

Végre elkezdődött a bajnokság! Nagyon vártuk, hogy ezt a férfi NB I kapcsán is kimondhassuk, és ami még jobb hír: a Vidux-Szegedi RSE sima sikerrel kezdte a pontvadászatot. A Nusser-legénység Szolnokra utazott az élvonal nyitányán, ahol az Eb-selejtezőre készülő U19-es válogatott ellen nyert három szettben.

Az utolsó játékrész rendkívül sima volt, az első két szett viszont szorosabb lett a papírformánál. Három új játékost igazoltunk, ketten közülük légiósok, számukra ez volt az első tétmeccs a szegedi kerettel, így nem meglepő, hogy nem volt tökéletes az összhang. 

Az ellenfél kellemetlen nyitásai is megnehezítették a srácok dolgát, kicsit feszültek is voltunk, ami szintén érthető: a Vidux-Szegedi RSE bizonyítani szeretne és a felsőházi rájátszást tűzte ki célul. Ehhez több kell majd a folytatásban, de most az a fontos, hogy begyűjtöttük az első pontokat.

Vasárnap 15 órától még fontosabb kihívás vár Csányi Dánielékre, hiszen a szegedi Szent Gellért Fórum rendezvénycsarnokában fogadják a Nyíregyházát. Ezzel dupla sportélményt kínál egyesületünk, hiszen 17 órától a közeli futballstadionban a Szegedi-Csanád Grosics Akadémia rangadója is megtekinthető. A mi mérkőzésünk ingyenes lesz, de csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Nusser Elemér: – Idény eleji formát mutattunk. Idegesek voltak a srácok, de ezen én sem csodálkoztam, hiszen először vívtak tétmérkőzést ebben a felállásban. Nem voltunk elég stabilak, főként nyitás-fogadásban. A harmadik szettben már észhez tértünk, fegyelmezettebben és bátrabban röplabdáztunk, a játékunk pedig jóval stabilabb lett Bodnár Lajos beszállásával. A kohézióval nem volt gond, az új játékosok is igazi csapatemberek, de még össze kell szokniuk a fiúknak. Két-három meccs kellhet, hogy igazán összerázódjunk, de remélem, hogy vasárnap már sokkal jobban játszunk a Nyíregyháza ellen.


NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szolnok
U19 Válogatott – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (20:25, 19:25, 10:25)
Vidux-Szegedi RSE: Tomas Dileo, Csányi Dániel, Csendes Csaba, Sarnyai Ákos, Davi Pozzobon, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Nusser Elemér.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2023. január 24., kedd
Képgaléria
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 22., vasárnap
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com