Jelszóigénylés

Fergeteges győzelem Miskolcon

Megosztás:
Megjelent: 2022. november 4., péntek
3:2-re nyertünk a MEAFC-Miskolc ellen

A szombati győzelem után NB I-es csapatunk Miskolcra utazott azzal a céllal, hogy megerősítse a tabellán elfoglalt pozícióját, és megalapozza az előnyt az elkövetkező meccseken.
Már a felkészülésnél tudtuk, hogy izgalmas mérkőzés vár ránk, és ellenfelünk hasonló játékerőt képvisel majd. A hazaiak is erre készültek, és a mérkőzés legelejétől kezdve mindent megtettek, hogy irányítani tudják a játékot, és minél nagyobb előnyt szerezzenek. Az első szettben ez sikerült is, annak ellenére, hogy a szettlabda a miénk volt, tudtak fordítani és 26:24-re megnyerték a játszmát.  A térfélcsere után következett a kulcsfontosságú második szett, amely felnőtt férfi csapatunk edzője, Fésüs Erzsébet szerint a kiút volt a legmélyebb pontról, út a győzelemhez. Játékosaink nem vesztették el a motivációjukat a vesztes szett után sem, és magabiztos játékkal 19:25-re nyerték meg ezt a játszmát.


A meccs viszont ezután is tartogatott számunkra izgalmakat: a harmadik szettben újra szorosabbá vált a küzdelem. A hazaiak nem akarták kiengedni a kezükből az irányítást, és annak ellenére, hogy a mérkőzés ezen szakaszában is szinte hibátlanul játszottunk -pontosak voltak a fogadásaink, erősek voltak a támadásaink-,  a szett végére három ponttal nyert a miskolci együttes. 
Játékosaink tudták, hogy van egy győzelem a kezükben, ezen a ponton még megfordítható a szettarány, és ki tudnak jönni a hullámvölgyből.  A negyedik felvonásban a szegedi együttesre a higgadtság, és a kiegyensúlyozott játék lett így jellemző: fizikálisan, és mentálisan is előnyben voltunk az ellenféllel szemben, egyre több centertámadást alkalmaztunk, a fogadásaink a korábbiaknál is megbízhatóbbak lettek. A játéknak ezzel a módjával olyan szinten a miskolciak fölé kerekedtünk, hogy az előző szett kiélezettsége nem is látszott meg ezen a játszmán: 25:14-re nyertünk. A döntőben így már lélektani előnnyel is indultunk, és a fergeteges mérkőzés végén, a bravúros fordítás után 15:12-re sikerült eldöntenünk a csatát, és győzelemmel távozni.

 

- Fésüs Erzsébet: Hihetetlen mérkőzés volt a mai, nagyon büszke vagyok a csapatomra, és boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Egy olyan küzdelemben sikerült nyernünk, ahol nagyon fontos volt, hogy meg tudjuk őrizni a nyugalmunkat, és a lehető legkiegyensúlyozottabban játsszunk. Éreztem a csapaton, hogy a mélyebb pontokon sem adták föl, a meccs felfokozott hangulata sem befolyásolta őket a céljuk elérésében. Hasonló mérkőzésre számítottunk, hiszen a Miskolc együttesével mindig hasonlóan küzdöttünk a korábbi szezonban is. Úgy gondolom, a második szett volt a kulcsfontosságú, abból tudtunk építkezni a későbbiekben. Bátran állíthatom, hogy ez volt az a mérkőzés, ahol mindenki bele tudott állni a játékba: stabil fogadásokkal, bravúros feladásokkal, okos támadásokkal. Meccsek óta végig érezzük a csere sor támogatását, és most is tudtam, hogy bárkit föl tudnék állítani a pályára, minden játékosom megállná a helyét, de ezalkalommal nem mertem megbontani a kezdő sorunkat, hiszen tökéletesen működtek együtt. Ez a csapatmunka volt az, amivel végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Nagyon köszönjük, hogy ennyien nézték a játékunkat online is, hálásak vagyunk minden kedves szóért, gratulációért!

MEAFC-Miskolc - Vidux-Szegedi RSE   2:3 (26:24, 19:25, 25:22, 14:25, 12:15)
Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz, 6. forduló. Miskolc,  170 néző. Vezette: Ladányi, Nagy.
Vidux-Szegedi RSE: .Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Honti Szilárd, Davi Luiz Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com