Jelszóigénylés

Óriási fordulatok után győzelemmel kezdtük a rájátszást

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 21., vasárnap
Végig szoros, ötszettes csatát nyertünk Szolnokon az NB I-es playoff nyitányán.

A Vidux-Szegedi RSE drámai csatában nyert a férfi NB I alsóházi rájátszásának első találkozóján, Nusser Elemér tanítványai 3:2-re győztek a Szolnok vendégeként. Lélektanilag rendkívül fontos ez a siker, hiszen érthető módon szomorúak voltunk, miután a koronavírus miatt maradtunk le a felsőházi playoff-szereplésről döntő ki-ki meccsről.Farkas Baráti Attila kezdte a szegedi pontgyártást, majd Nacsa Gábor is eredményes volt – utóbbi játékosunk szereplése meglepetés volt a Szolnok számára, hiszen sokáig úgy tűnt, nem áll majd rendelkezésre. Nagy ütések és szép blokkok jöttek szegedi részről, Csányi Dániel is elemében volt, majd Piti Richárd remeklésének köszönhetően már 22:15-re is vezetett a Vidux-Szegedi RSE. Ezután zsinórban hat pontot szerezve felzárkózott a Tisza-parti rivális, de amikor kellett, összekaptuk magunkat, és 25:22-re hoztuk a nyitószettet.

Ezután is remekeltünk, például Nacsa ásza és Kiss Gábor ügyes megoldása is vastapsot érdemelt, de hiába irányítottuk a játékot, a Szolnok nem hagyta magát, majd 13:13-nál utól is ért minket. Ezután futottunk az eredmény után, kétpontos hátránnyal érkeztünk a hajrára is (20:22), majd egy kis szerencsével felzárkóztunk, Csányi bivalyerős löketével pedig tovább élt a remény, de végül egyenlítettek a hazaiak.

A harmadik szettben fej-fej mellett haladtak a felek 11:11-ig, de ekkor Nacsa és Csányi villanásaival megléptünk 16:12-re. Sajnos 17:17-nál már szolnoki egyenlítést kellett feljegyezni, ezután Nacsa és Csányi ismét remekelt, így 20:20-nál új “meccs” kezdődött. Kiss Gábor pontja és Fülöp Norbert ásza is nagyon kellett, hogy szoros legyen a hajrá, majd az idegek csatáját 28:26-ra a vendéglátók nyerték.

A negyedik szett első fele szinte ugyanúgy alakult, mint a harmadik: 12:12 után négy ponttal megléptünk, ehhez Csányi, Farkas Baráti és Fülöp pontos befejezései is kellettek. Ezt a különbséget végig magabiztosan tartottuk, majd a szettlabdával növeltük is, így 25:20-as szegedi részsiker után jöhetett a mindent eldöntő játékrész.

Egészen 9:9-ig nagyon szoros volt az ötödik szett, majd 11:9-es szolnoki vezetésnél izgulni kezdtünk. Szerencsére a szegedi srácok nyugodtak maradtak, Fülöp és Csányi duplázásával pedig zsinórban négy ponttal fordítottunk, majd utóbbi játékosunk szettlabdákat harcolt ki, végül pedig Nacsa ütését csak out-ra tudták blokkolni a hazaiak, így jöhetett a szegedi körtánc.

Nusser Elemér: – Ez a sportág ilyen izgalmakra van kitalálva. Sajnálom, hogy nem négy szettben nyertünk, hiszen bőven volt rá esélyünk, de a Szolnok is úgy küzdött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Fejben jobban bírtuk az ötödik szettet, jóval kevesebbet hibáztunk, ez volt a siker kulcsa. Végig nagyon hullámzó volt a meccs, hiszen mindkét félnek voltak kiváló periódusai, de a rájátszásban már csak ilyen mérkőzések szoktak lenni. Kicsit csikorgott a gépezetünk, de amikor kellett, beindult a motor. Mondtam a héten a srácoknak, hogy nem szabad csüggedni amiatt, hogy nem játszhattunk a felsőházért, hiszen amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, mindig remekeltünk. Ennek megfelelően emelt fővel vághattunk a rájátszásba, és így ilyen siker után büszkén folytathatjuk is a szereplést.
NBI Férfi Bajnokság - Liga kvalifikáló kör, Szolnok
Szolnoki Röplabda klub - Vidux-Szegedi RSE 2:3 (22:25)(25:23)(28:26)(20:25)(12:15)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Nacsa Gábor, Kiss Gábor, Fülöp Norbert. Csere: Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2023. január 24., kedd
Képgaléria
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 22., vasárnap
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com