Jelszóigénylés

Alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 7., szombat
Majdnem ötszettes kupacsatát harcoltunk ki a Kazincbarcika ellen.

Még 20 óra sem telt el a Vidux-Szegedi RSE tegnapi győzelme óta, amikor újabb derbin kezdett a Nusser-legénység: a Sümeg elleni NB I-es sikert követően a Vegyész RC Kazincbarcika ellen játszott az Etelka sori sportcsarnokban. Ezúttal a magyar kupa nyolcaddöntőjében, egy korábbról elhalasztott találkozó pótlásán volt cél a helytállás.Sokkal erősebb ellenfelünk az első szettben magabiztosan igazolta is a papírformát, fokozatosan meglépett, nem kellett izgulnia. Azért mi is mutattunk be szép megoldásokat, majd a második szettben bizonyítottuk is, hogy a tegnapi kiváló forma nem volt véletlen. 18:17-es vezetésnél időt is kértek a vendégek, de ezután is azt a remek és koncentrált játékot hoztuk a hajrában, amit tegnap is mutattunk. 22:18-ra vezettünk, majd lelkes játékkal tartottuk az előnyt és egyenlítettünk.

Fülig ért a srácok szája, egymás folyamatos biztatásával várták a harmadik szettet. A játékrész közepén lett volna esélyünk a szoros eredményre, de pár rossz döntés sajnos előnyt adott a Kazincbarcikának, így Nusser Elemér időt is kért. Itt már vélhetően a fáradtság jeleit mutatta csapatunk, és ez érthető is.

A szünet megtette hatását: ismét nagyot küzdöttek a srácok, és óriási csatára késztették a Vegyészt. Többször is volt szettlabdánk, de sajnos egyikkel sem éltünk, végül a Kazincbarcika 31:29-re hozta a szettet. Úgy tűnt, hogy ezzel eldőlt, de nem hagytuk magunkat, és a negyedik szettet hiába hozta a rivális, csak a végén nyugodhatott meg.

A harmadik szettben egy-egy labdameneten múlt, hogy ötszettes kupacsatára kényszerítsük a favoritot, bár a maratoni meccs mindenképp a Vegyésznek kedvezett volna, hiszen az odavágót simán megnyerte. Ezzel tehát kiestünk a magyar kupából, de nincs ok szégyenkezésre, hiszen alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát. Szép volt, fiúk!


Nusser Elemér: – Minden várakozásomat felülmúlták a srácok, nagyon büszke vagyok rájuk! Ahhoz képest, hogy tegnap este bajnokink volt, fizikálisan nagyon jól bírtuk a meccset, a Kazincbarcika pedig szinte végig kénytelen volt a legjobb felállását pályán tartani, mert látták, hogy nagyon jó formában vagyunk. Öt szett esetén már mindenképp a Vegyész jutott volna tovább, így a srácok egészsége miatt talán jobb is, hogy nem lett ennyire szoros. Azt hiszem, kihoztuk a maximumot ebből a találkozóból, gratulálok a srácoknak!
Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (16:25)(25:22)(29:31)(21:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Bodnár Lajos, Csányi Dániel, Kiss Gábor, Somosi Levente, Sarnyai Ákos, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Péter Márk, Filius István.
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com